Her er verdens skøreste selfie-kamera

7

Når der ikke er plads til et frontkamera fordi skærmen fylder det hele. Hvad gør man så? Laver frontkameraet om til et motoriseret periskop. Se den skøre idé her.

Sådan ser det ud, når “periskop”-kameraet kigger frem. (Foto: The Verge)

Hvad gør man når der ikke er plads til frontkameraet, fordi telefonens skærmramme er så lille? Du tænker selvfølgelig ud af rammen. Sådan lyder en løsning, som kinesiske Vivo har præsenteret i forbindelse med Mobile World Congress (MWC). Det fremgår af producentens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

Koncept-mobilen hedder APEX FullView. Og sidste del af navnet er udtryk for verdens højeste skærm-til-krop ratio. Skærmen fylder altså rekordmeget på telefonens front, da hele 98 procent af fronten udgøres af en OLED-skærm.

De har dog givet Vivo et dilemma, for så er der ikke plads til et selfie-kamera. Løsningen er et kamera, der kan køre op af telefonens ramme som et periskop. På den måde stikker kameraet kun ud, når man har brug for det. Ifølge Vivo kører kameraet ud af telefonens ramme i løbet af 0,8 sekunder.

Vivos løsning adskiller sig fra konkurrenter som Essential og Apple, der med telefonerne PH-1 og iPhone X har placeret kamereaet og andre sensorer i et “hak” i skærmen.

Den minimale skærm-ramme på APEX FullView betyder også, at der ikke er plads til en opkalds-højtaler. I stedet vibrerer hele telefonen, som på den måde fungerer som en højtaler. Ifølge The Verge er lyden “brugbar”.

LÆS OGSÅ: Næste års iPhones med Face ID får mindre hak i toppen

Tidligere har Vivo løftet slørret for en telefon med fingeraftrykslæseren indbygget i skærmen. Den kinesiske telefonproducent har valgt at inkorporere samme teknologi på APEX FullView. Men denne gang dækker fingeraftrykslæseren den nederste halvedel af skærmen. Det er altså lige meget, hvor man placerer sin finger, bare den er på nederste halvdel.

Fordi, der er tale om en prototype så regner Vivo ikke med at sætte APEX FullView i produktion. Det er dog meget muligt, at teknologien finder vej til forbrugernes fingre. Det var nemlig tilfældet med fingeraftrykslæseren i skærmen, der et halvt år efter første protype blev tilgængelig.

Du kan se en gennemgang af koncept-telefonen nedenfor.

Mere til historien

Vivo-telefoner forhandles ikke officielt i Danmark. I stedet har firmaet sit fokus på Indien og Sydøstasien.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer