iPhone X – alt om den eksklusive jubilæums-iPhone

Apple har offentliggjort den særlige jubilæums-model iPhone X. Læs alt om den nye iPhone X med nyt design, ny skærm og trådløs opladning.

iPhone X

iPhone X (Foto: Apple)

Apple fejrer 10-året for den første iPhone med iPhone X. Telefonen har tidligere været kendt som ”iPhone 8” og ”iPhone Edition”, men nu står det klart, at iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X er tre selvstændige produkter.

- iPhone 8 og iPhone 8 Plus - her er nyhederne

Den nye model ser anderledes ud end iPhone 8 og 8 Plus, som også er præsenteret ved selvsamme event. iPhone 8 og iPhone 8 Plus minder om sidste års iPhone 7-modeller på designet. Dog med den undtagelse af bagsiden er i glas, så de kan benyttes med trådløs opladning.

Der er designmæssigt tale om en helt ny telefon, der vil tale til den del af Apples målgruppe, som vil have en anderledes iPhone, de såkaldte firstmovers.

Lidt populært sagt er iPhone X til Apples oprindelige fans. Et særligt segment som også var med, da den første iPhone kom på markedet i USA og få andre udvalgte markeder for 10 år siden.

Apples succes har nemlig haft den negative indflydelse, at det ikke længere er noget særligt at have en iPhone. Nu har ”alle” en iPhone. Derfor er der plads til en telefon, der er så eksklusiv, at relativt få vil købe den.

Kommer med OLED-skærm

iPhone X (Foto: Apple)

X (Foto: Apple)

Alle iPhones de seneste 10 år har været med LCD-skærmteknologi. Den nye iPhone X bliver anderledes. Det er nemlig Apples første smartphone med OLED-skærm. Apple kalder dette "Super Retina Display".

I iPhone X er skærmen 5,8 tommer stor. Opløsningen er på 2436 x 1125 pixels. Skærmen har True Tone funktion, ligesom iPhone 8 og 8 Plus. Det betyder, at farvetoningen tilpasses til lyset fra omgivelserne. Det skulle give en mere naturlig gengivelse af billedet på skærmen.

- BAGGRUND: Fordele og ulemper ved LCD og OLED mobilskærme

iPhone X gør op med den kant Apple ellers har rundt om skærmen. Så du får altså en telefon med kant-til-kant skærm, sådan som vi også har set på Samsung Galaxy S8 og Galaxy Note 8.

Telefonen er designet i glas og rustfrit stål.

Ingen Touch ID sensor - Face ID er det nye

Til oplåsning benyttes nu Face ID. Der er tale om ansigtsgenkendelse, ligesom vi har set på nogle af Samsungs produkter. Hvordan det virker i virkeligheden bliver spændende. Ansigtsgenkendelse har hidtil haft store udfordringer i mørke omgivelser, hvis brugeren har briller osv. Det bliver interessant om Apple for alvor har knækket koden til en velfungerende feature.

Apple har tilføjet en infrarød kamerasensor på fronten, så Face ID skulle fungere i mørke, hvilket netop har været udfordringen for konkurrenterne.

Mobilen har ingen fingeraftrykslæser, eller hjemknap. Så oplåsningen foregår udelukkende med Face ID eller PIN-kode. Den manglende hjemknap er løst ved, at man blot sviper op fra bunden, for at gå hjem.

Samme kameraopløsning som iPhone 8 - men med trådløs opladning

I forhold til iPhone 8 og iPhone 8 Plus er kameraopløsningen den samme. Det vil sige en opløsning på 12 megapixels (hovedkameraet) (f/1.8 + f/2.4) og et 7 megapixels frontkamera. Det Apple med fine markedsføringsfloskler kalder for iSight-kameraet. Det er et dual-kamera som på iPhone 8 Plus.

Hovedkameraet kan optage 4K-video med 60 fps (billeder per sekund). Til sammenligning kan iPhone 7 Plus optage 4K-video ved 30 fps. Frontkameraet har et maksimalt optageformat på 1080p (30 fps).

Der er i øvrigt optisk billedestabilisator på begge linser, og der er tale om et helt nyt re-designet kameramodul, oplyser Apple.

Portræt-tilstand er også tilstede på iPhone X, som vi har set det på iPhone 7 Plus og iPhone 8 Plus.

iPhone X understøtter lige som 8'erne trådløs opladning, men teknologien er ikke ny for Apple, der har anvendt trådløs opladning siden det første Apple Watch i 2015.

Apple lover i øvrigt 2 timers længere batteritid på iPhone X sammenlignet med iPhone 7.

Kører på A11 processor

iPhone X (Foto: Apple)

iPhone X (Foto: Apple)

iPhone X drives af Apples nye A11 Bionic processor medDermed deler iPhone X processor med 8-modellerne. Og telefonen leveres selvfølgelig med den nyeste iOS-version fra salgsæsken, så den lanceres med iOS 11.

Du vil kunne købe iPhone X med 64 og 256 GB intern hukommelse.

Designet er væsentligt anderledes end hvad vi tidligere har set på Apple produkter. Se billederne i artiklen her for flere detaljer.

iPhone X kommer med de såkaldte Animojis, som er animerede emojis som du selv kan være med til at designe.

Der bliver i første omgang telefonen tilgængelig i farverne Sølv og Space Grey.

Dilemma: Ny iPhone...? Den gamle på museum?

Koster omkring 10.000 kroner

Du skal af med relativt mange penge, hvis du ønsker at iPhone X skal have plads i din lomme. Priserne starter ved 8.899 kr. for den %%%% billigste version med 64 GB hukommelse uden abonnement. Den dyreste iPhone X-variant koster 10.249 kroner. Denne version har 256 GB hukommelse.

Du kan forudbestille iPhone X fra fredag den 27. oktober 2017. Den 3. november 2017 bliver iPhone X tilgængelig i de første forretninger.

- Læs alt om priserne på iPhone X i Danmark

Billeder af iPhone X

Mere til historien

Det er første gang Apple ved én event præsenterer hele tre telefoner. For nogle år tilbage var der tradition for kun at have ét produkt på programmet. Men da de i 2013 lancerede iPhone 5C og iPhone 5S ved samme event var det første gang, at de præsenterede to modeller.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
41 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram