iPhone 8 og iPhone 8 Plus – her er de

Så har Apple offentliggjort iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Her er hvad du skal vide om de nye iPhones.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus

iPhone 8 og iPhone 8 Plus (Foto: Apple)

Apple topchef Tim Cook har præsenteret iPhone 8 og iPhone 8 Plus i Steve Jobs Theater, der er lokaliseret på Apples nye hovedkontor i Cupertino. Det er i øvrigt første gang, at Apple afholder noget i Steve Jobs Theater.

Telefonerne kommer med henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer skærm og har således præcis samme skærmstørrelse som iPhone 7 og iPhone 7 Plus fra 2016. Disse havde også skærmstørrelser på 4,7 og 5,5 tommer. Opløsningen på iPhone 8’erne er ikke oplyst i skrivende stund.

For første gang med iPhone kommer True Tone display, som vi tidligere har set på iPad. True Tone tilpasser farvetoningen til omgivelserne. Lidt ligesom et hvid stykke papir også tager farve af lyset fra omgivelserne.

Apple fortsætter med iPhone 8 og iPhone 8 Plus med LCD-skærme (ikke bekræftet).

Fuldstændig som forventet er iPhone 8 og iPhone 8 Plus designmæssigt meget lig sidste års modeller iPhone 7 og iPhone 7 Plus, og kunne måske nok i virkeligheden havde heddet 7S og 7S Plus. Der er dog den store forskel, at telefonerne har glasbagside og understøtter trådløs opladning. Måske det er derfor iPhone 7S og iPhone 7S Plus navnene ikke tages i brug.

Flere kræfter end nogensinde

iPhone 8 og iPhone 8 Plus kommer med det nye A11 Bionic chipset. Den rå ydelse er, som altid, betydeligt hurtigere end A10 Fusion, der kom i 7-modellerne. Også grafikydelsen hat fået et løft.

Apple introducerede vand- og støvtæthed på sidste års modeller, hvilket føres med over på de nye. Det er modstandsdygtighed overfor vandsprøjt og støv, men er der ikke tale om en dykkertelefon. Som på andre ”vandtætte” telefoner aftaler modstandsdygtigheden over tid. Desuden er vand- og væskeskader ikke dækket af garantien.

 - iPhone 7 og iPhone 7 Plus er ikke vandtætte 

Hvis du er typen der lytter til musik på telefonen så kan du se frem til 25 procent kraftigere lyd. Også bassen har fået et yderligere boost.

De nye iPhone har fortsat ikke 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner. I stedet benyttes Lightning-porten, som på iPhone 7’erne. Der ligger et understøttende headset i salgspakken.

Sådan ser iPhone 8 og iPhone 8 Plus ud

Kameraet er stadig vigtigt

Med iPhone 7 Plus fik vi for første gang et dual-kamera i Apples produkter. Opløsningen var 12 megapixels. Dette er uforandret med årets modeller. Opløsningen er 12 megapixels på iPhone 8 og 12 megapixels, men med dual-kamera optik (f/1.8 + f/2.8) på iPhone 8 Plus.

Der er tale om helt nye sensorer i iPhone 8 og iPhone 8 Plus. De har begge optisk billedestabilisator. Tidligere var det kun iPhone 7 Plus, som havde optisk billedestabilisator (OIS). Apple kører videre med 7 megapixels frontkamera.

En af de nye features er muligheden for at redigere Live Photos, og selv udvælge det bedste billedet. Funktionen er tilgængelig på de iPhones, der kan opdateres til iOS 11, og som understøtter Live Photos.

 - Disse Apple enheder kan opdateres til iOS 11

Den store nyhed med iPhone 7 Plus var den særlige portrættilstand, hvor baggrunden sløres. Dette kaldes også ”bokeh”. Også iPhone 8 Plus har denne funktion, mens det ikke tilbydes på iPhone 8. Der er fortsat 2x optisk zoom på den store iPhone. Ifølge Apple er portrætfunktionen forbedret yderligere i den nye Plus-model.

Du kan nu skyde slowmotion-video med 240 fps ved 1080p. Desuden kan den optage 4K-video med 60 fps.

Så stor er hukommelsen

iPhone 8 Apple

Apple har nu lanceret den nye iPhone 8, 8 plus samt iPhone X. Du kan bl.a. hos Telia skrive dig op og få melding, så snart iPhone 8 og iPhone X kan købes.

Ved salgsstarten er iPhone 8 og iPhone 8 Plus tilgængelig med op til 256 GB hukommelsesplads. Den mindste variant bliver på 64 GB.

Der er stadig ingen mulighed for at udvide hukommelsen via eksterne hukommelseskort. Så man skal købe den rigtige størrelse fra starten.

Det koster iPhone 8 og iPhone 8 Plus

Sponseret link Priserne på de nye iPhones bliver stadig i den høje ende, men der er også tale om topprodukter.

I forhold til da iPhone 7 og iPhone 7 Plus blev lanceret, er der tale om nogenlunde samme priser.

Farvemulighederne bliver Sølv, Space Grey og en ny Guld.

I skemaet herunder kan du se de udmeldte priser. Vi har sat lancerings-priserne ind på iPhone 7 og iPhone 7 Plus, så du kan se hvad de kostede, da disse blev præsenteret. Priserne på 7’erne har i øvrigt ikke ændret sig siden lanceringen for et år siden - før nu. Efter præsentationen af iPhone 8 og iPhone X er prisen sat ned på 7'erne.

iPhone 8 og 8 Plus kan forudbestilles fra fredag den 15. september 2017. Salgsstarten på de første markeder vil være fredag den 22. september 2017.

Hvis du mere er til iPhone X så skal du være forberedt på at slippe 10.249 kroner for den store model.

iPhone 8iPhone 8 PlusiPhone 7iPhone 7 Plus
16 GB----
32 GB--5.799 kr.6.899 kr.
64 GB 6.199 kr. 7.099 kr.--
128 GB - -6.699 kr.7.799 kr.
256 GB 7.549 kr. 8.449 kr.7.599 kr.8.699 kr.

One More Thing...

Apple er kendt for disse ord i forbindelse med deres events. I år var "One More Thing" den særlige 10 års jubilæums model af iPhones.

 - iPhone X - alt om den eksklusive jubilæums-iPhone

Dilemma: Ny iPhone...? Den gamle på museum?

Mere til historien

Efter åbningsweekenden med iPhone 7 og iPhone 7 Plus frigav Apple ikke nogle salgstal, sådan som det ellers har været traditionen. Ifølge Reuters hænger dette sammen med, at salgstallene mere viser hvor mange produkter der kan leveres, hvilket ikke nødvendigvis hænger sammen med efterspørgslen.

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram