Næste års iPhones med Face ID får mindre hak i toppen

RYGTE: Apple arbejder angiveligt på at kombinere Face ID og selfiekameraet. Det kan gøre “hakket” mindre.

Det kræver en række sensorer for at Face ID virker. Men nu vil Apple efter sigende kombinere flere af disse (Foto: Apple)

“Desværre har toppen af skærmen et hak, kendt som ’the notch’, der virkelig er en øjenbæ.” Sådan lyder det i MereMobil.dk’s anmeldelse af iPhone X. Men det store “hak” kan i 2019 være fortid. Det skriver MacRumors, der referer til en rapport fra det sydkoreanske medie ETNews.

De nuværende True Depth sensorer i iPhone X sidder side om side med selfie-kameraet. Det er disse som Apple efter sigende gerne vil kombinere med selfie-kameraet. Det betyder, at “hakket” kan blive mindre. Hvor meget mindre er dog uvist, da True Depth systemet indeholder en række sensorer. Dertil kommer også lysmåler, højtaler og mikrofon.

Apple forklarer, hvordan Face ID og privatliv hænger sammen

Det er uvist, hvor meget mindre de nye modul kan blive. Og sammenligner med konkurrenterne, så er der plads til store forbedringer. Eksempelvis har Essential PH-1 et minimalt hak i toppen af skærmen. Der sidder nemlig kun et selfie-kamera. Modsat iPhone X, så understøtter Essential PH-1 dog ikke avanceret ansigtsgenkendelse via en 3D-dotprojektor.

Essential PH-1 – her er smartphonen fra Android-grundlæggeren

Apple er langt fra de eneste, der nu satser på avanceret ansigtsgenkendelse. Rygter peger på, at Samsungs kommende Galaxy S9 vil indeholde noget tilsvarende. Om det så indebærer et hak vides ikke. Samsung Galaxy Note 8 har eksempelvis iris-genkendelse. Men det er uden et hak. Til gengæld går skærmen heller ikke helt til kanten i telefonens top.

Ifølge den sydkoreanske rapport bliver det først næste års iPhones, der får et mindre hak. Dermed får 2018-modellerne formodentlig den samme Face ID, som man finder på den nuværende iPhone X. Du kan læse mere om de kommende modeller her.

Mere til historien

Ifølge Apple er Face ID langt mere sikkert end fingeraftryksgenkendelse via Touch ID. Faktisk 20 gange.

Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram