Næste års iPhones med Face ID får mindre hak i toppen

3

RYGTE: Apple arbejder angiveligt på at kombinere Face ID og selfiekameraet. Det kan gøre “hakket” mindre.

Det kræver en række sensorer for at Face ID virker. Men nu vil Apple efter sigende kombinere flere af disse (Foto: Apple)

“Desværre har toppen af skærmen et hak, kendt som ’the notch’, der virkelig er en øjenbæ.” Sådan lyder det i MereMobil.dk’s anmeldelse af iPhone X. Men det store “hak” kan i 2019 være fortid. Det skriver MacRumors, der referer til en rapport fra det sydkoreanske medie ETNews.

De nuværende True Depth sensorer i iPhone X sidder side om side med selfie-kameraet. Det er disse som Apple efter sigende gerne vil kombinere med selfie-kameraet. Det betyder, at “hakket” kan blive mindre. Hvor meget mindre er dog uvist, da True Depth systemet indeholder en række sensorer. Dertil kommer også lysmåler, højtaler og mikrofon.

Apple forklarer, hvordan Face ID og privatliv hænger sammen

Det er uvist, hvor meget mindre de nye modul kan blive. Og sammenligner med konkurrenterne, så er der plads til store forbedringer. Eksempelvis har Essential PH-1 et minimalt hak i toppen af skærmen. Der sidder nemlig kun et selfie-kamera. Modsat iPhone X, så understøtter Essential PH-1 dog ikke avanceret ansigtsgenkendelse via en 3D-dotprojektor.

Essential PH-1 – her er smartphonen fra Android-grundlæggeren

Apple er langt fra de eneste, der nu satser på avanceret ansigtsgenkendelse. Rygter peger på, at Samsungs kommende Galaxy S9 vil indeholde noget tilsvarende. Om det så indebærer et hak vides ikke. Samsung Galaxy Note 8 har eksempelvis iris-genkendelse. Men det er uden et hak. Til gengæld går skærmen heller ikke helt til kanten i telefonens top.

Ifølge den sydkoreanske rapport bliver det først næste års iPhones, der får et mindre hak. Dermed får 2018-modellerne formodentlig den samme Face ID, som man finder på den nuværende iPhone X. Du kan læse mere om de kommende modeller her.

Mere til historien

Ifølge Apple er Face ID langt mere sikkert end fingeraftryksgenkendelse via Touch ID. Faktisk 20 gange.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer