Apple forklarer, hvordan Face ID og privatliv hænger sammen

Nyt dokument fra Apple beskriver flere aspekter bag Face ID på iPhone X.

“En revolutionerende genkendelse” står der på Apples hjemmeside, når man klikker ind på iPhone X. Men hvad med sikkerheden? The Verge har kigget et nyt dokument fra Apple igennem.

iPhone X

Ifølge Apple skal du ikke være bange for, at andre misbruger din iPhone X (Foto: Apple)

Ifølge The Verge, så fungerer flere aspekter bag Face ID på samme måde som Touch ID – altså med undtagelse af, at det er ansigtet og ikke fingeren, som telefonen genkender.

Når man tænder for iPhone X første gang vil den, hvis man siger ja, skanne ens ansigt med Face ID. Derefter gemmer telefonen så et ukomplet billede af ens ansigt. På den måde kan andre ikke trække en kopi af ens ansigt ud af telefonen. Men telefonen kan stadig genkende brugerens ansigt.

- Apple: iPhone X er ikke egnet til børn under 13 år

Når man låser sin telefon op med Face ID vil den løbende blive bedre til at genkende ens ansigt. Det er også derfor, at Apple siger Face ID kan genkende folk, der har fået skæg eller en ny frisure. Særligt skægget bør ikke volde de store problemer, da hår sjældent vokser flere centimeter om dagen.

Og hvis man har fået briller som Face ID ikke kan genkende er det kun et problem første dag. Ifølge Apple så vil et forsøg på at låse iPhone X op med Face ID, der næsten lykkes, også blive gemt. Og hvis man tester sin pinkode umiddelbart efter vil Face ID huske det nye look.

- Så stort er batteriet i iPhone X

Flere spekulerede efter annonceringen af Face ID på, om man kan tvinge personer til at låse deres iPhone X op ved at pege den mod deres ansigt. Det bliver ifølge Apple ikke tilfældet. Face ID kræver nemlig, at man har øjnene åbne. Desuden kan man nemt slå Face ID midlertidigt fra. Man skal blot trykke sideknapperne. Det samme er i øvrigt tilfældet for telefoner med Touch ID og iOS 11.

Mere til historien

iPhone X kan forudbestilles i oktober. Levering starter i november.

Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram