Apple forklarer, hvordan Face ID og privatliv hænger sammen

Nyt dokument fra Apple beskriver flere aspekter bag Face ID på iPhone X.

“En revolutionerende genkendelse” står der på Apples hjemmeside, når man klikker ind på iPhone X. Men hvad med sikkerheden? The Verge har kigget et nyt dokument fra Apple igennem.

iPhone X

Ifølge Apple skal du ikke være bange for, at andre misbruger din iPhone X (Foto: Apple)

Ifølge The Verge, så fungerer flere aspekter bag Face ID på samme måde som Touch ID – altså med undtagelse af, at det er ansigtet og ikke fingeren, som telefonen genkender.

Når man tænder for iPhone X første gang vil den, hvis man siger ja, skanne ens ansigt med Face ID. Derefter gemmer telefonen så et ukomplet billede af ens ansigt. På den måde kan andre ikke trække en kopi af ens ansigt ud af telefonen. Men telefonen kan stadig genkende brugerens ansigt.

Apple: iPhone X er ikke egnet til børn under 13 år

Når man låser sin telefon op med Face ID vil den løbende blive bedre til at genkende ens ansigt. Det er også derfor, at Apple siger Face ID kan genkende folk, der har fået skæg eller en ny frisure. Særligt skægget bør ikke volde de store problemer, da hår sjældent vokser flere centimeter om dagen.

Og hvis man har fået briller som Face ID ikke kan genkende er det kun et problem første dag. Ifølge Apple så vil et forsøg på at låse iPhone X op med Face ID, der næsten lykkes, også blive gemt. Og hvis man tester sin pinkode umiddelbart efter vil Face ID huske det nye look.

Så stort er batteriet i iPhone X

Flere spekulerede efter annonceringen af Face ID på, om man kan tvinge personer til at låse deres iPhone X op ved at pege den mod deres ansigt. Det bliver ifølge Apple ikke tilfældet. Face ID kræver nemlig, at man har øjnene åbne. Desuden kan man nemt slå Face ID midlertidigt fra. Man skal blot trykke sideknapperne. Det samme er i øvrigt tilfældet for telefoner med Touch ID og iOS 11.

Mere til historien

iPhone X kan forudbestilles i oktober. Levering starter i november.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram