Apple forklarer, hvordan Face ID og privatliv hænger sammen

2

Nyt dokument fra Apple beskriver flere aspekter bag Face ID på iPhone X.

“En revolutionerende genkendelse” står der på Apples hjemmeside, når man klikker ind på iPhone X. Men hvad med sikkerheden? The Verge har kigget et nyt dokument fra Apple igennem.

iPhone X
Ifølge Apple skal du ikke være bange for, at andre misbruger din iPhone X (Foto: Apple)

Ifølge The Verge, så fungerer flere aspekter bag Face ID på samme måde som Touch ID – altså med undtagelse af, at det er ansigtet og ikke fingeren, som telefonen genkender.

Når man tænder for iPhone X første gang vil den, hvis man siger ja, skanne ens ansigt med Face ID. Derefter gemmer telefonen så et ukomplet billede af ens ansigt. På den måde kan andre ikke trække en kopi af ens ansigt ud af telefonen. Men telefonen kan stadig genkende brugerens ansigt.

Apple: iPhone X er ikke egnet til børn under 13 år

Når man låser sin telefon op med Face ID vil den løbende blive bedre til at genkende ens ansigt. Det er også derfor, at Apple siger Face ID kan genkende folk, der har fået skæg eller en ny frisure. Særligt skægget bør ikke volde de store problemer, da hår sjældent vokser flere centimeter om dagen.

Og hvis man har fået briller som Face ID ikke kan genkende er det kun et problem første dag. Ifølge Apple så vil et forsøg på at låse iPhone X op med Face ID, der næsten lykkes, også blive gemt. Og hvis man tester sin pinkode umiddelbart efter vil Face ID huske det nye look.

Så stort er batteriet i iPhone X

Flere spekulerede efter annonceringen af Face ID på, om man kan tvinge personer til at låse deres iPhone X op ved at pege den mod deres ansigt. Det bliver ifølge Apple ikke tilfældet. Face ID kræver nemlig, at man har øjnene åbne. Desuden kan man nemt slå Face ID midlertidigt fra. Man skal blot trykke sideknapperne. Det samme er i øvrigt tilfældet for telefoner med Touch ID og iOS 11.

Mere til historien

iPhone X kan forudbestilles i oktober. Levering starter i november.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer