Apple: iPhone X er ikke egnet til børn under 13 år

31

Børn under 13 år får ikke fuld glæde af iPhone X. Heller ikke tvillinger skal glæde sig for tidligt. Årsagen skal findes i Face ID.

Sensorer på iPhone X
Sensorerne på fronten af iPhone X. Dotprojector er den som blandt andet gør Face ID muligt  (Foto: Apple keynote)

Hvis dit barn har iPhone X på ønskesedlen til jul, så skal du måske bede om et par alternative ønsker. Apple har nemlig vurderet, at telefonen ikke er egnet til børn under 13 år.

Årsagen er ansigtsgenkendelsen Face ID, skriver The Telegraph med kilde i en sikkerhedsbulletin fra Apple.

Børns ansigter udvikler sig stadig i den alder. Desuden er der for mange fællestræk fra barn til barn. Dette gør, at sikkerheden i systemet kan kompromitteres. Særligt søskende kan have mulighed for at omgå systemet på grund af for mange ligheder, men også andre børn, der ikke er søskende, kan gøre det.

Face ID har en sikkerhed på én til én million, lyder det fra Apple. Fingeraftrykssystemet Touch ID har en sikkerhed på én til 50.000. Apple angiver ikke hvor langt sikkerheden kommer ned på Face ID, når børn benytter systemet.

Det er nok ikke dumt at lytte til Apple, inden der smides op mod 10.300 kroner for iPhone X. Face ID er en stor feature på iPhone X, som promoveres ret kraftigt. Telefonen har ikke fingeraftrykslæser. Derfor er ejeren nødt til at bruge enten Face ID eller PIN-kode. Hvis ikke Face ID fungerer optimalt, forsvinder en stor det af det fancy ved telefonen.

Tvillinger vil også kunne overrule sikkerheden i Face ID.

Efter introduktionen af iPhone X med Face ID udsendte de amerikanske myndigheder en officiel bekymring over systemet.

VIDEOGUIDE: Sådan tilpasses Kontrolcenter i iOS 11

Spædbørn skal i øvrigt holde sig helt fra at kigge på telefonen, når Face ID sensoren er aktiv. Denne kan potentielt skade synet. For voksne skulle der ikke være problemer for synet.

iPhone X kommer til salg den 3. november 2017. Ifølge Pricerunner er %%%% dagsprisen fra 8.899 til 10.249 kroner.

Ja, men iPhone X er jo kun en lille smule større

Er min iPhone nu forældet?

Mere til historien

Brugeren har fem forsøg med Face ID. Genkendes personen ikke inde for de fem forsøg skal personlige PIN-kode indtastes for at få adgang til telefonen. Koden skal også indtastes, hvis telefonen har været slukket eller genstartet.

Læs også
GUIDE: Del pladsen i iCloud og spar penge

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer