Myndighederne rejser bekymring over ansigtsgenkendelse på iPhone X

De amerikanske myndigheder er ikke begejstrede for ansigtsgenkendelsen i iPhone X, og en senator vil have svar fra Tim Cook.

Sensorer på iPhone X

Sensorerne på fronten af iPhone X (Foto: Apple keynote)

Apple CEO, Tim Cook, har modtaget et brev fra de amerikanske myndigheder. Her kræves der mere information om hvordan Apple sikrer informationerne fra Face ID i iPhone X. Det skriver blandt andet Tek.no.

Brevet er afsendt fra senator AL Franken og stilet direkte til Tim Cook.

Informationerne om ansigtet er, i modsætning til et password, en permanent identifikationsmulighed, som kan give brugerne langvarige og alvorlige konsekvenser, såfremt informationerne havner i de forkerte hænder, lyder det i henvendelsen.

- Du kommer til at vente længe på iPhone X

Ligesom fingeraftrykslæseren Touch ID så gemmes informationerne fra Face ID kun lokalt på telefonen, men senatoren vil gerne vide hvorvidt det er muligt for Apple, eller en tredjepart, at få adgang til disse data. De vil også vide om Apple kan finde på at gemme disse data andre steder med henblik på videresalg.

Teknologien som Apple benytter vækker også en del interesse. Apple påstår nemlig, at systemet er meget vanskeligt at omgå med f.eks. masker og fotografier.

Face ID skyder 30.000 usynlige IR-prikker i ansigtet på brugeren, og kan dermed analysere ansigtet med meget stor detaljegrad. Og selvom man f.eks. ændrer hår, tager makeup på osv. så skulle systemet stadig være i stand til at genkende brugeren, selv i mørke.

Jeg har stadig til gode at prøve Face ID, men ud fra Apples udmeldinger lyder det lovende. Hidtil har ansigtsgenkendelse, som jeg eksempelvis har testet på Samsung Galaxy S8 og Galaxy Note 8, været en blandet fornøjelse. Nogle gange virker det fint, men grundlæggende har det for det meste fejlet.

Face ID er noget af det jeg vil gå tæt ind i når iPhone X lander til test på mit bord.

- På iPhone X kan du selv lave 3D-animerede emojis

Det første kig på iPhone X og iPhone 8

Mere til historien

Apple angiver sikkerheden som én til 1 million i Face ID. Det er sandsynlighed for, at en tilfældig bruger vil kunne åbne din Face ID med sit eget ansigt.

iPadOS 17 dropper understøttelse af disse iPads

Når Apple sender den næste store opdatering ud til iPads, så er der nogle stykker, som ikke længere kan opdateres. Se hvilke her.

(mere…)
iPadOS 17 giver mulighed for mere personlig tilpasning

Apple har afsløret lidt af det, som vi kan forvente af den kommende iPadOS 17-opdatering. Se nogle af nyhederne her.

(mere…)
De 12 vigtigste nyheder i iOS 17

OVERBLIK: Vi har samlet de 12 vigtigste nyheder i den kommende iOS 17-opdatering til iPhone.

(mere…)
Vision Pro: Genialt eller et fejlskud?

Apple har fremvist Vision Pro – et helt nyt produkt, som vi skal lære at forstå meningen med. Måske er det genialt...

(mere…)
Disse iPhones kan opdateres til iOS 17

OVERBLIK: Hvilke iPhones vil understøtte iOS 17? Find ud af det her!

(mere…)
Mac Studio og Mac Pro – to nye vanvidscomputere

Vil du have den ultimative computerkraft? Se nærmere på Mac Studio og Mac Pro!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram