Myndighederne rejser bekymring over ansigtsgenkendelse på iPhone X

De amerikanske myndigheder er ikke begejstrede for ansigtsgenkendelsen i iPhone X, og en senator vil have svar fra Tim Cook.

Sensorer på iPhone X

Sensorerne på fronten af iPhone X (Foto: Apple keynote)

Apple CEO, Tim Cook, har modtaget et brev fra de amerikanske myndigheder. Her kræves der mere information om hvordan Apple sikrer informationerne fra Face ID i iPhone X. Det skriver blandt andet Tek.no.

Brevet er afsendt fra senator AL Franken og stilet direkte til Tim Cook.

Informationerne om ansigtet er, i modsætning til et password, en permanent identifikationsmulighed, som kan give brugerne langvarige og alvorlige konsekvenser, såfremt informationerne havner i de forkerte hænder, lyder det i henvendelsen.

- Du kommer til at vente længe på iPhone X

Ligesom fingeraftrykslæseren Touch ID så gemmes informationerne fra Face ID kun lokalt på telefonen, men senatoren vil gerne vide hvorvidt det er muligt for Apple, eller en tredjepart, at få adgang til disse data. De vil også vide om Apple kan finde på at gemme disse data andre steder med henblik på videresalg.

Teknologien som Apple benytter vækker også en del interesse. Apple påstår nemlig, at systemet er meget vanskeligt at omgå med f.eks. masker og fotografier.

Face ID skyder 30.000 usynlige IR-prikker i ansigtet på brugeren, og kan dermed analysere ansigtet med meget stor detaljegrad. Og selvom man f.eks. ændrer hår, tager makeup på osv. så skulle systemet stadig være i stand til at genkende brugeren, selv i mørke.

Jeg har stadig til gode at prøve Face ID, men ud fra Apples udmeldinger lyder det lovende. Hidtil har ansigtsgenkendelse, som jeg eksempelvis har testet på Samsung Galaxy S8 og Galaxy Note 8, været en blandet fornøjelse. Nogle gange virker det fint, men grundlæggende har det for det meste fejlet.

Face ID er noget af det jeg vil gå tæt ind i når iPhone X lander til test på mit bord.

- På iPhone X kan du selv lave 3D-animerede emojis

Det første kig på iPhone X og iPhone 8

Mere til historien

Apple angiver sikkerheden som én til 1 million i Face ID. Det er sandsynlighed for, at en tilfældig bruger vil kunne åbne din Face ID med sit eget ansigt.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram