Galaxy S9 får flere iPhone X-features

44

RYGTE: Samsungs kommende topmodel får formodentlig en pendant til Face ID og Animoji.

Ifølge Apple kræver det mange sensorer for have sikker ansigtsgenkendelse. (Foto: Apple)

Ansigtsgenkendelse kan meget vel blive normen på flere flagskibe i 2018. Meget tyder nemlig på at Samsung disker op med avanceret ansigtsgenkendelse i Samsung Galaxy S9. Det skriver The Verge. De nye rygter ligger i tråd med tidligere rygter.

Konklusionen kommer i kølvandet på Samsungs lancering af en ny smartphone-processor kaldet Exynos 9 Series 9810. Flere rygter peger på, at Samsung vil bruge netop denne chip i den kommende Galaxy-telefon.

Afhængigt af geografisk placering vil nogle S9-telefoner formodentlig få Snapdragon 845-processoren.

Sådan virker Face ID

Et af hovedpunkterne ved den nye Exynos-chip er forbedret face-tracking samt bedre sikkerhed, hvis man låser sin enhed op med ansigtet. Det er endnu uvist, om Samsung vil inkorporere en række sensorer i telefonen for at gøre ansigtsgenkendelse mere sikkert. Den vej fulgte Apple nemlig med iPhone X.

Andre former for genkendelse end fingeraftryk er langt fra nyt for Samsung. Tidligere Galaxy-telefoner har nemlig været udstyret med iris-genkendelse, hvor telefonen genkender brugerens øjne. Denne feature finder man blandt andet på selskabets seneste flagskib, Galaxy Note 8.

Iris-scanning: Samsung opgraderer

Ifølge The Verge er det muligt, at Samsung Galaxy S9 får en Animoji-inspireret feature. Animoji er Apples navn for animerede emojis, der lader brugeren optage sig selv som en emoji – komplet med ansigtsmimik og lyd. Du kan læse mere om animoji her.

Samsungs nyeste processor har dog også andre forbedringer, der ikke er relateret til ansigter. Eksempelvis understøtter processoren optagelse af 4K med 120 billeder i sekundet; en feature som er uset på telefoner.

Derudover byder chippen på hurtigere dataforbindelse. Den teoretiske hastighed kan ifølge The Verge snige sig op på 1.2 Gbps, hvilket er 0,2 Gbps hurtigere end sidste års Exynos-processor. 

Mere til historien

Samsung Galaxy S9 bliver sandsynligvis lanceret til Mobile World Congress i Barcalon i slutningen af februar. Du kan læse meget mere om den kommende topmodel her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
44 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer