Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

Nu er det muligt at have fingeraftrykslæser på fronten og en minimal skærmramme. Vivo har indbygget fingeraftrykslæseren i skærmen.

Sådan virker Vivo skærmintegrerede fingeraftrykslæser. Foto: Vivo

Hvad vil du have? Fingeraftrykslæser på fronten og en stor skærmramme eller fingeraftrykslæser på bagsiden og en lille skærmramme? Før i tiden har det været dilemmaet for mobilproducenterne. Men det kan være slut nu.

Kinesiske Vivo er nu klar med en telefon med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Og det giver mulighed for en lille ramme. Det skriver GSMArena.

I 2017 vidste Vivo prototypen på en telefon med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Og den vision bliver nu til virkelighed. Men ligesom på prototypen så kræver teknologien, at skærmen er en OLED-skærm.

Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

Den nye fingeraftrykslæser er dog ikke uden ulemper. Ifølge GSMArena så er den langt fra lige så hurtig som markedets allerhurtigste fingeraftrykslæsere. Alligevel satser Vivo dog på at have flere telefoner på markedet med teknologien i løbet af 2018.

Teknologien er baseret på en optisk sensor. Denne kan se igennem skærmen og derved genkende fingeraftryk. Og fordi sensorerne skal se igennem skærmen virker teknologien ikke med LCD-skærme, lyder der fra Vivo.

Galaxy S9 får flere iPhone X-features

Indtil videre er Vivo den eneste producent, som har sagt, at man satser på mobilskærme med integreret fingeraftrykslæser. Apples iPhone X kommer som bekendt med avanceret ansigtsgenkendelse. Og meget tyder på, at flere Android-telefonproducenter vil gå den samme vej i 2018. Samsungs kommende Galaxy S9 vil angiveligt blive udstyret med avanceret ansigtsgenkendelse a la Apple.

Det er fortsat uvist om Vivos telefoner med fingeraftrykslæser i skærmen kommer til Danmark. Historisk set har det kinesiske firma nemlig ikke henvendt sig til vesten.  

Mere til historien

Fingeraftrykslæsere på telefoner er langt fra nyt. En af de første telefoner med teknologien var fra Toshiba og udkom i 2007.

I 2021 får iPhone fingeraftrykslæser i skærmen

Analytikeren Ming-Chi Kuo spår om ting langt ude i fremtiden. Nu mener han at vide, at iPhone i 2021 vil komme med fingeraftrykslæser i skærmen.

(mere…)
Ny Touch ID gør hele skærmen til en sensor

KORT NYT: En helt ny sensortype med helt ny funktionalitet genopliver måske Touch ID-fingeraftryk på kommende iPhones

(mere…)
Oneplus 6T får in-screen fingeraftrykslæser

Når OnePlus 6T præsenteres i oktober bliver det den første telefon i vores marked med fingeraftrykslæser indbygget under skærmen. (mere…)

Forskere udvikler fingeraftrykssensor, der måler din temperatur

Koreanske forskere har udviklet en sensor, som kan åbne din smartphone ved hjælp af dit fingeraftryk og din kropstemperatur.

(mere…)
Vivo lancerer betydeligt forbedret ansigtsgenkendelse

Ny sensor kan måle 10 gange flere punkter end Apples Face ID. Vivos nye teknologi åbner for nye muligheder.

(mere…)
Verdens (måske) skøreste selfie-kamera er blevet til virkelighed

Kinesiske VIVO’s skøre koncepttelefon med motoriseret periskop-kamera bliver til virkelighed. Og så er den uden “hak” i toppen af skærmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram