Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

15

Nu er det muligt at have fingeraftrykslæser på fronten og en minimal skærmramme. Vivo har indbygget fingeraftrykslæseren i skærmen.

Sådan virker Vivo skærmintegrerede fingeraftrykslæser. Foto: Vivo

Hvad vil du have? Fingeraftrykslæser på fronten og en stor skærmramme eller fingeraftrykslæser på bagsiden og en lille skærmramme? Før i tiden har det været dilemmaet for mobilproducenterne. Men det kan være slut nu.

Kinesiske Vivo er nu klar med en telefon med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Og det giver mulighed for en lille ramme. Det skriver GSMArena.

I 2017 vidste Vivo prototypen på en telefon med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Og den vision bliver nu til virkelighed. Men ligesom på prototypen så kræver teknologien, at skærmen er en OLED-skærm.

Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

Den nye fingeraftrykslæser er dog ikke uden ulemper. Ifølge GSMArena så er den langt fra lige så hurtig som markedets allerhurtigste fingeraftrykslæsere. Alligevel satser Vivo dog på at have flere telefoner på markedet med teknologien i løbet af 2018.

Teknologien er baseret på en optisk sensor. Denne kan se igennem skærmen og derved genkende fingeraftryk. Og fordi sensorerne skal se igennem skærmen virker teknologien ikke med LCD-skærme, lyder der fra Vivo.

Galaxy S9 får flere iPhone X-features

Indtil videre er Vivo den eneste producent, som har sagt, at man satser på mobilskærme med integreret fingeraftrykslæser. Apples iPhone X kommer som bekendt med avanceret ansigtsgenkendelse. Og meget tyder på, at flere Android-telefonproducenter vil gå den samme vej i 2018. Samsungs kommende Galaxy S9 vil angiveligt blive udstyret med avanceret ansigtsgenkendelse a la Apple.

Det er fortsat uvist om Vivos telefoner med fingeraftrykslæser i skærmen kommer til Danmark. Historisk set har det kinesiske firma nemlig ikke henvendt sig til vesten.  

Mere til historien

Fingeraftrykslæsere på telefoner er langt fra nyt. En af de første telefoner med teknologien var fra Toshiba og udkom i 2007.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer