Qualcomm og Vivo er først med fingeraftrykslæser i skærmen

VIDEO: Her er fingeraftrykslæseren indbygget direkte i skærmen. Læg fingeren på skærmen, og smartphonen åbner.

Nej, det er ikke en iPhone, men en reklame for kinesiske Vivo (skærmfoto: MereMobil)

Der har længe været rygter om, at Apple arbejder på højtryk for at indbygge fingeraftrykslæseren i skærmen. Nu må de se sig slået af kinesiske Vivo i kapløbet om, at være den første til at præsentere den nye teknologi.

Tech-sitet Engadget skriver, at Vivo har fremvist en telefonprototype, hvor fingeraftrykslæseren var indbygget i skærmen ved Mobile World Congress Shanghai, Kina. Teknologien bag er leveret af Qualcomm, som også er kendt for deres Snapdragon processorer.

Den nye type fingeraftrykslæser kaldes for ultrasonic fingerprint solution, og den kan blandt andet aflæse dit fingeraftryk gennem en OLED skærm med en tykkelse på op til 1,2 mm. Qualcomms ultrasonic fingerprint solution fungerer under vand, og den kan også læse dit fingeraftryk gennem aluminium med en tykkelse op til 650 µm (mikrometer) svarende til 0,65 mm.

- iPhone 8 får måske fingeraftrykslæser under skærmen

Langsom fingeraftrykslæser

Richard Lai fra Engadget, har haft mulighed for at afprøve Vivos prototype. Han beskriver oplåsningen som noget langsommere end ved en fysisk fingeraftryksknap. Han skriver, at der gik omkring ét sekund, fra han rørte skærmen, til telefonen var låst op.

Hastigheden skal vi nok ikke lægge så meget i endnu. Som altid i mobilbranchen er det blot et spørgsmål om tid, inden sådan en feature vil kunne afvikles endnu hurtigere.

Richard Lai fortæller, at det kun var en lille område af skærmen på Vivos prototype, hvor fingeraftrykket kunne læses. Dog skulle det i princippet være muligt at få hele skærmen til at kunne læse fingeraftryk. Dette vil dog, ifølge Vivo, gøre produktionen meget dyrere.

Sensoren kan også indbygges i aluminium, og det betyder, at telefonens bagside også kan bruges til at aflæse fingeraftryk.

Techspot skriver, at Qualcomms  fingeraftryksteknologi vil være tilgængelige for elektronikfabrikanterne (OEM) i løbet af denne måned. I løbet af første halvdel af 2018 kan vi forvente at se de første telefoner på markedet, som benytter denne teknologi.

Se fingeraftrykslæseren under skærmen in action

Mere til historien

De fleste herhjemme har næppe hørt om kinesiske Vivo, men de er verdens fjerde største mobilproducent. Prototypen giver os nogle gode indikatorer på, hvilken vej udviklingen af mobiltelefoner går. Kampen om at lave en telefon uden kanter har allerede givet os nye skærmformater på LG G6 og Samsung Galaxy S8. Android-grundlæggeren Andy Rubin lancerede Essential PH-1, som kommer meget tæt på den kantløse skærm.

Telenors skærmforsikring er ulovlig – sådan rammes du

Skærmskift-forsikringen i Telenors abonnementer er ulovlig og stoppes midlertidigt. Læs hvad det betyder for dig.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor - Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram