Qualcomm og Vivo er først med fingeraftrykslæser i skærmen

2

VIDEO: Her er fingeraftrykslæseren indbygget direkte i skærmen. Læg fingeren på skærmen, og smartphonen åbner.

Nej, det er ikke en iPhone, men en reklame for kinesiske Vivo (skærmfoto: MereMobil)

Der har længe været rygter om, at Apple arbejder på højtryk for at indbygge fingeraftrykslæseren i skærmen. Nu må de se sig slået af kinesiske Vivo i kapløbet om, at være den første til at præsentere den nye teknologi.

Tech-sitet Engadget skriver, at Vivo har fremvist en telefonprototype, hvor fingeraftrykslæseren var indbygget i skærmen ved Mobile World Congress Shanghai, Kina. Teknologien bag er leveret af Qualcomm, som også er kendt for deres Snapdragon processorer.

Den nye type fingeraftrykslæser kaldes for ultrasonic fingerprint solution, og den kan blandt andet aflæse dit fingeraftryk gennem en OLED skærm med en tykkelse på op til 1,2 mm. Qualcomms ultrasonic fingerprint solution fungerer under vand, og den kan også læse dit fingeraftryk gennem aluminium med en tykkelse op til 650 µm (mikrometer) svarende til 0,65 mm.

iPhone 8 får måske fingeraftrykslæser under skærmen

Langsom fingeraftrykslæser

Richard Lai fra Engadget, har haft mulighed for at afprøve Vivos prototype. Han beskriver oplåsningen som noget langsommere end ved en fysisk fingeraftryksknap. Han skriver, at der gik omkring ét sekund, fra han rørte skærmen, til telefonen var låst op.

Hastigheden skal vi nok ikke lægge så meget i endnu. Som altid i mobilbranchen er det blot et spørgsmål om tid, inden sådan en feature vil kunne afvikles endnu hurtigere.

Richard Lai fortæller, at det kun var en lille område af skærmen på Vivos prototype, hvor fingeraftrykket kunne læses. Dog skulle det i princippet være muligt at få hele skærmen til at kunne læse fingeraftryk. Dette vil dog, ifølge Vivo, gøre produktionen meget dyrere.

Sensoren kan også indbygges i aluminium, og det betyder, at telefonens bagside også kan bruges til at aflæse fingeraftryk.

Techspot skriver, at Qualcomms  fingeraftryksteknologi vil være tilgængelige for elektronikfabrikanterne (OEM) i løbet af denne måned. I løbet af første halvdel af 2018 kan vi forvente at se de første telefoner på markedet, som benytter denne teknologi.

Se fingeraftrykslæseren under skærmen in action

Mere til historien

De fleste herhjemme har næppe hørt om kinesiske Vivo, men de er verdens fjerde største mobilproducent. Prototypen giver os nogle gode indikatorer på, hvilken vej udviklingen af mobiltelefoner går. Kampen om at lave en telefon uden kanter har allerede givet os nye skærmformater på LG G6 og Samsung Galaxy S8. Android-grundlæggeren Andy Rubin lancerede Essential PH-1, som kommer meget tæt på den kantløse skærm.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer