Huawei MateBook X Pro – klar i opgraderet version

Huawei er klar med et bud på en ny og kraftfuld bærbar computer. Og den kommer til Danmark! Mød MateBook X Pro her.

Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)

Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)

Huawei har under Mobile World Congress lanceret en ny kraftfuld og tynd bærbar computer, som er efterfølgeren til sidste års MateBook X Pro. Igen i år er navnet MateBook X Pro, men det er altså i en opgraderet version.

Det er ikke kun navnet på MateBook X Pro, som er i lighed med Apples MacBook Pro. Selve produkterne har også ved første øjekast nogle designmæssige ligheder. Men så er det også nok med lighederne.

 – Bekræftet: Huawei P20 er navnet på næste flagskib

MateBook X Pro har faktisk nogle af de ting, der efterspørges af mange MacBook-brugere.

MateBook X Pro er eksemepelvis den computer på markedet, der har mest skærm. Forstået på den måde at skærmen fylder 91 procent af fladen. Sidste års udgave af MateBook X havde en skærm, som fyldte 88 procent af fladen. Skærmen er en 3K touchskærm, der har en opløsning på 3000 x 2000 pixels og 250ppi.

Skærmen har samme 3:2-format, som det kendes fra Microsoft Surface. Det betyder også, at MateBook X Pro er optimeret til dokumenthåndtering og besøge forskellige website, mens den er mindre optimal til at se video på. Her er 16:9 format mere optimalt.

Webkameraet er fjernet fra skærmen, da kanten er blevet så tynd der ikke længere er plads. I stedet er den nu en fysisk knap på tastaturet, hvor man så trykker kameraet op når det skal bruges. Placeringen på webkameraet virker dog ikke så smart i praksis. Med mindre det fungerer anderledes end vi lige tænker, så betyder det man filmer op i næsen på en selv. Hmm.

Bruger du webkamera meget og er MateBook X Pro noget for dig, så er det i hvert fald værd at undersøge, hvordan det fungerer i praksis.

 – Huawei har lanceret ny tablet – mød MediaPad M5

Specifikationer på MateBook X Pro

 • Skærm: 13,9″ LTPS, 3:2-forhold, dækker 91 % af fronten, 450 nits maks. lysstyrke, 10 finger touch
 • Dimensioner: 30,4 x 21,7 x 1,46 cm
 • Vægt: 1,33 kg
 • Processor: 8. generations Intel Core i5-8250U eller i7-8550U
 • Grafik: Intel UHD Graphics 620 eller NVIDIA GeForce MX150
 • RAM: 8 GB eller 16 GB DDR3
 • Lagerplads: 256 GB eller 512 GB NVMe PCIe SSD
 • Porte: 2 x USB-C (heriblandt 1 med Thunderbolt 3), 1 x USA-A (USB 3.0)
 • Wi-Fi: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4/5 GHz 2×2 MIMO
 • Bluetooth: Bluetooth 4.1
 • Batteri: 57,4 Wh (op til 15 timers brug)
 • Farver: Mystic Silver og Space Grey
 • Andet: 3,5 mm port til jackstik, fingeraftrykslæser integreret i tænd/sluk-knap, webcam ”skjult” i tastaturet.

Som du kan se kommer MateBook X Pro med en enten Intel Core i5 eller i7 processor og så er der et dedikeret grafikkort fra enten Intel eller Nvidia også afhængigt af modellen.

– ”Når den nye MateBook X Pro kommer på hylderne, kan danskerne vælge mellem farverne Space Grey og Mystic Silver,” sådan skriver Huawei i pressemeddelelsen. Men det er endnu uvist, hvad den danske pris og lanceringsdato bliver.

Mere til historien

Hvis du vil vide mere om hvad der skete på MWC i år så lyt til vores podcast, der i episode 44 sætter fokus på Mobile World Congress 2018.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.