Huawei har lanceret ny tablet - mød MediaPad M5

MWC: Huawei har netop præsenteret deres nyeste bud på en tablet. MediaPad M5 er offentliggjort på Mobile World Congress. Læs alle detaljerne her.

Huawei MediaPad M5 (Foto: Huawei)

Huawei MediaPad M5 (Foto: Huawei)

Huawei har på verdens største mobilkonference, Mobile World Congress, offentliggjort en ny tablet. Den lyder navnet MediaPad M5.

Designet på MediaPad M5 er enkelt og simpelt og enheden fås i to størrelser – nemlig 8,4 og 10,8 tommer. Men faktisk to modeller, da 10,8 tommer modellen også kommer i en Pro-variant.

 - Huawei er blevet 50 procent mere værd på ét år

- ”Forbrugernes vaner og præferencer er i konstant forandring, når det kommer til teknologi, og de bliver mere kræsne. Ikke kun i forhold til skærmstørrelse og batteritid, men også når det kommer til eksempelvis lyd- og læseoplevelsen. Disse parametre har blandt andet været udgangspunktet i udviklingen af MediaPad M5, der er skabt med ambitionen om at være markedets bedste tablet inden for underholdning og arbejde på farten,” siger Marie Dam Feldborg, senior marketing manager hos Huawei Danmark.

Skærmen har ofte været en udfordring for tablets, da de store skærme er skrøbelige. Men Huawei MediaPad M5 forsøger at gøre op med dette. Det er den første tablet på markedet med 2,5D-skærmglas. 2,5D-skærmen er en gylden vej mellem den flade 2D-skærm og den buede 3D-skærm. Indtil nu har det ellers været umuligt at producere til tablets, men Huawei har altså knækket denne kode.

- ”Vores ingeniører har arbejdet intensivt på at skabe en robust tablet, der kan klare stød og slag, for det kan være svært at undgå som tablet-ejer. Brugerne skal have ro i maven, når de anvender Huawei MediaPad M5, og det kan de på grund af både skærmens design og udformning samt metalrammen, der styrker kanterne og beskytter skærmen,” siger Marie Dam Feldborg.

Huawei har også justeret i Android-softwaren for at forbedre MediaPad M5, som et arbejdsredskab på farten. Der er nu mulighed for deskop-visning, menulinje i bunden og muligheden for flere åbne vinduer samtidig.

 - Læk: Se billederne af Huawei P20 Lite

Smarte funktioner på MediaPad M5

Det kan være hårdt for øjnene at læse på diverse skærme i timevis. Derfor har Huawei lavet en tilstand, som tager hensyn til dette. Her kan det blå lys fra skærmen slås fra og farverne tilpasser sig automatisk lyset i omgivelserne. Tilstanden kaldes for ”Eye comfort”.

I ”Eye comfort”-tilstanden justeres billeder også automatisk, hvis de er med for lav kontrast eller utydelige.

Skærmen har ClariVu 5.0-teknologien.

MediaPad M5 henvender sig også til ”gamere” og kan holde strøm i op til 11-12 timer. Afhængig af hvilken model, så er batterierne på henholdsvis 5.100 mAh og 7.500 mAh. Og de understøtter begge Quick Charge-teknologi, som gør de hurtigt kan lades fuldt op igen. Ifølge Huawei vil en fuld opladning tage lige under to og tre timer for henholdsvis den mindste og største model af MediaPad M5.

Processoren er en Kirin 960 octa-core og ovenpå Android-platformen er Huawei EMUI 8.0. Det er i øvrigt Android 8.0 Oreo, som er installeret fra salgsæsken.

 - Bag om Android 8.0 Oreo maskotten

Lyden på MediaPad M5 er desuden i top. Huawei har samarbejdet med lydeksperter fra Harman Kardon for at forsøge, at skabe den bedst mulige lydoplevelse til film, spil eller anden underholdning. MediaPad M5 med 8,4 tommer skærm kommer med to højttalere, mens 10,8 tommer modellen har 4 højttalere og HD-lyd. De kommer med ’AK4376 audio chip’, der understøtter Hi-Res-lyd, hvilket er højeste standard på markedet.

M-Pen

I forbindelse med præsentationen af MediaPad M5 offentliggjorde Huawei også deres M-Pen. En ”pen” til MediaPad M5, som er Huaweis svar på Samsungs S-Pen og Apple Pencil.

Huawei MediaPad M5 kommer i farverne Space Gray og Champagne Gold.

Pris og tilgængelighed på MediaPad M5 er endnu ukendt.

Mere til historien

Rygterne svirrer om, at Huawei i marts måned vil offentliggøre afløseren til P9-serien – og holder rygterne vand hedder dette års modeller P20.

Læs også:
- Nærmest ingen Android-brugere har Android Oreo

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
OnePlus Pad – første tablet fra OnePlus

En ny Android-tablet har set dagens lys. Vi ser her nærmere på OnePlus Pad. Bliv klogere på specifikationerne og den danske pris.

(mere…)
OnePlus Pad kommer til Danmark

Den længe ventede tablet fra OnePlus kommer i handlen herhjemme, bekræfter dansk forhandler.

(mere…)
OnePlus “bekræfter” tablet forud for event

OnePlus har næsten selv bekræftet rygterne om en tablet, da de teaser for de kommende produkter og her ses det, der unægteligt ligner en tablet.

(mere…)
OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Google Pixel Tablet til salg – uden lancering!

Google har talt om en Pixel Tablet. Inden den officielle lancering er Pixel Tablet nu set til salg sammen med Speaker Dock.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram