Huawei har lanceret ny tablet – mød MediaPad M5

MWC: Huawei har netop præsenteret deres nyeste bud på en tablet. MediaPad M5 er offentliggjort på Mobile World Congress. Læs alle detaljerne her.

Huawei MediaPad M5 (Foto: Huawei)

Huawei MediaPad M5 (Foto: Huawei)

Huawei har på verdens største mobilkonference, Mobile World Congress, offentliggjort en ny tablet. Den lyder navnet MediaPad M5.

Designet på MediaPad M5 er enkelt og simpelt og enheden fås i to størrelser – nemlig 8,4 og 10,8 tommer. Men faktisk to modeller, da 10,8 tommer modellen også kommer i en Pro-variant.

 – Huawei er blevet 50 procent mere værd på ét år

– ”Forbrugernes vaner og præferencer er i konstant forandring, når det kommer til teknologi, og de bliver mere kræsne. Ikke kun i forhold til skærmstørrelse og batteritid, men også når det kommer til eksempelvis lyd- og læseoplevelsen. Disse parametre har blandt andet været udgangspunktet i udviklingen af MediaPad M5, der er skabt med ambitionen om at være markedets bedste tablet inden for underholdning og arbejde på farten,” siger Marie Dam Feldborg, senior marketing manager hos Huawei Danmark.

Skærmen har ofte været en udfordring for tablets, da de store skærme er skrøbelige. Men Huawei MediaPad M5 forsøger at gøre op med dette. Det er den første tablet på markedet med 2,5D-skærmglas. 2,5D-skærmen er en gylden vej mellem den flade 2D-skærm og den buede 3D-skærm. Indtil nu har det ellers været umuligt at producere til tablets, men Huawei har altså knækket denne kode.

– ”Vores ingeniører har arbejdet intensivt på at skabe en robust tablet, der kan klare stød og slag, for det kan være svært at undgå som tablet-ejer. Brugerne skal have ro i maven, når de anvender Huawei MediaPad M5, og det kan de på grund af både skærmens design og udformning samt metalrammen, der styrker kanterne og beskytter skærmen,” siger Marie Dam Feldborg.

Huawei har også justeret i Android-softwaren for at forbedre MediaPad M5, som et arbejdsredskab på farten. Der er nu mulighed for deskop-visning, menulinje i bunden og muligheden for flere åbne vinduer samtidig.

 – Læk: Se billederne af Huawei P20 Lite

Smarte funktioner på MediaPad M5

Det kan være hårdt for øjnene at læse på diverse skærme i timevis. Derfor har Huawei lavet en tilstand, som tager hensyn til dette. Her kan det blå lys fra skærmen slås fra og farverne tilpasser sig automatisk lyset i omgivelserne. Tilstanden kaldes for ”Eye comfort”.

I ”Eye comfort”-tilstanden justeres billeder også automatisk, hvis de er med for lav kontrast eller utydelige.

Skærmen har ClariVu 5.0-teknologien.

MediaPad M5 henvender sig også til ”gamere” og kan holde strøm i op til 11-12 timer. Afhængig af hvilken model, så er batterierne på henholdsvis 5.100 mAh og 7.500 mAh. Og de understøtter begge Quick Charge-teknologi, som gør de hurtigt kan lades fuldt op igen. Ifølge Huawei vil en fuld opladning tage lige under to og tre timer for henholdsvis den mindste og største model af MediaPad M5.

Processoren er en Kirin 960 octa-core og ovenpå Android-platformen er Huawei EMUI 8.0. Det er i øvrigt Android 8.0 Oreo, som er installeret fra salgsæsken.

 – Bag om Android 8.0 Oreo maskotten

Lyden på MediaPad M5 er desuden i top. Huawei har samarbejdet med lydeksperter fra Harman Kardon for at forsøge, at skabe den bedst mulige lydoplevelse til film, spil eller anden underholdning. MediaPad M5 med 8,4 tommer skærm kommer med to højttalere, mens 10,8 tommer modellen har 4 højttalere og HD-lyd. De kommer med ’AK4376 audio chip’, der understøtter Hi-Res-lyd, hvilket er højeste standard på markedet.

M-Pen

I forbindelse med præsentationen af MediaPad M5 offentliggjorde Huawei også deres M-Pen. En ”pen” til MediaPad M5, som er Huaweis svar på Samsungs S-Pen og Apple Pencil.

Huawei MediaPad M5 kommer i farverne Space Gray og Champagne Gold.

Pris og tilgængelighed på MediaPad M5 er endnu ukendt.

Mere til historien

Rygterne svirrer om, at Huawei i marts måned vil offentliggøre afløseren til P9-serien – og holder rygterne vand hedder dette års modeller P20.

Læs også:
Nærmest ingen Android-brugere har Android Oreo

OnePlus klar med ny tablet

KORT NYT: OnePlus har netop lanceret en ny mellemklasse-tablet, som allerede lander i handlen i næste uge.

(mere…)
Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram