Nærmest ingen Android-brugere har Android Oreo

46

For cirka fem måneder siden frigav Google Android Oreo, men kun lige over 1 procent af alle brugere har nu softwaren installeret.

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google feb. 2018)
Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google feb. 2018)

Der er egentlig ikke nogen nyhed i, at Android-versionerne er længe om at blive udrullet. Og også med den seneste version, Android Oreo, går det langsomt.

 – Android 8.1 viser hastigheden på Wi-Fi inden du forbinder

Android 8.0 Oreo og Android 8.1 Oreo er efter flere måneders levetid kun installeret på et minimalt antal Android-enheder. Ifølge den seneste opgørelse fra Google, så er Oreo kun installeret på 1,1 procent af alle aktive Android-enheder.

Android 8.0 Oreo blev offentliggjort i slutningen af august og altså frigivet kort derefter til de første enheder.

Det er dog ikke ”unormalt” for Android-versionerne, at de kun er udrullet til omkring 1 procent af alle aktive enheder kort efter nytår. Mere overraskende er det måske, at Android 7.0 Nougat nu er den Android-version med størst markedsandel med 28,5 procent. Lige i hælene er Android 6.0 Marshmallow med 28,1 procent, mens Android 5 Lollipop er på tredjepladsen med 24,6 procent.

 – Google frigiver detaljer om sikkerheden i Android Oreo

Producenterne sender også fortsat nye smartphone-modeller på markedet med gamle softwareversioner. Samsung har i januar udsendt Galaxy A8 (2018) med Android 7.1.1 Nougat. Dermed er det selvfølgelig heller ikke nemt for de nye versioner, at få markedsandele hvis det primært er topmodellerne, som udsendes med de nyeste softwareversioner.

Dermed eksisterer fragmenteringen på Android fortsat i stor stil, selvom Google i forbindelse med Android 4.4 KitKat i 2013 oplyste, at de ville gøre det forbi med fragmenteringen på Android-platformen.

 – Android 4.4 KitKat skal gøre op med fragmenteringen

Den gamle Android 4.4 KitKat er dog fortsat installeret på 12,0 procent af alle aktive Android-enheder.

De seneste tal er indsamlet i en 7 dages periode frem til den 5. februar 2018.

Mere til historien

I slutningen af 2017 kom det frem, at alle applikationer i Google Play Store fra august 2019 skal understøtte 64-bit. Apple gjorde det med iOS 11-opdateringen forbi med applikationer, som ikke understøtter 64-bit.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
46 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer