Nærmest ingen Android-brugere har Android Oreo

For cirka fem måneder siden frigav Google Android Oreo, men kun lige over 1 procent af alle brugere har nu softwaren installeret.

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google feb. 2018)

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google feb. 2018)

Der er egentlig ikke nogen nyhed i, at Android-versionerne er længe om at blive udrullet. Og også med den seneste version, Android Oreo, går det langsomt.

 - Android 8.1 viser hastigheden på Wi-Fi inden du forbinder

Android 8.0 Oreo og Android 8.1 Oreo er efter flere måneders levetid kun installeret på et minimalt antal Android-enheder. Ifølge den seneste opgørelse fra Google, så er Oreo kun installeret på 1,1 procent af alle aktive Android-enheder.

Android 8.0 Oreo blev offentliggjort i slutningen af august og altså frigivet kort derefter til de første enheder.

Det er dog ikke ”unormalt” for Android-versionerne, at de kun er udrullet til omkring 1 procent af alle aktive enheder kort efter nytår. Mere overraskende er det måske, at Android 7.0 Nougat nu er den Android-version med størst markedsandel med 28,5 procent. Lige i hælene er Android 6.0 Marshmallow med 28,1 procent, mens Android 5 Lollipop er på tredjepladsen med 24,6 procent.

 - Google frigiver detaljer om sikkerheden i Android Oreo

Producenterne sender også fortsat nye smartphone-modeller på markedet med gamle softwareversioner. Samsung har i januar udsendt Galaxy A8 (2018) med Android 7.1.1 Nougat. Dermed er det selvfølgelig heller ikke nemt for de nye versioner, at få markedsandele hvis det primært er topmodellerne, som udsendes med de nyeste softwareversioner.

Dermed eksisterer fragmenteringen på Android fortsat i stor stil, selvom Google i forbindelse med Android 4.4 KitKat i 2013 oplyste, at de ville gøre det forbi med fragmenteringen på Android-platformen.

 - Android 4.4 KitKat skal gøre op med fragmenteringen

Den gamle Android 4.4 KitKat er dog fortsat installeret på 12,0 procent af alle aktive Android-enheder.

De seneste tal er indsamlet i en 7 dages periode frem til den 5. februar 2018.

Mere til historien

I slutningen af 2017 kom det frem, at alle applikationer i Google Play Store fra august 2019 skal understøtte 64-bit. Apple gjorde det med iOS 11-opdateringen forbi med applikationer, som ikke understøtter 64-bit.

Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Oppo lover opdateringer i længere tid

Oppo-telefonerne opdateres fra 2023 i længere tid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
53 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram