I 2019 skal alle Android apps understøtter 64-bit

12

Alle apps skal understøtte 64 bit fra August 2019 i Google Play-butikken. Samtidigt skal nye tiltag øge sikkerheden på Android telefoner.

(Foto: Gerd Altmann)
(Foto: Gerd Altmann)

Android Authority skriver, at Google netop har meldt ud på deres blog for udviklere, at i fremtiden skal alle apps i Play-butikken understøtte 64 bit.

Siden lancering af Android Lollipop i 2015 har Android understøttet 64-bit apps, men det har ikke tidligere været et krav, at det skulle understøttes.

Fra og med august 2019 bliver det et krav, at alle Android apps skal understøtte 64-bit kode. Det betyder dog ikke, at kompatibiliteten 32-bit skal droppes. Udviklere kan vælge at lade apps understøtte både 32 og 64-bit. Google nævner selv, at der i fremtiden vil være telefoner, som kun understøtter 64-bit. Derfor bliver et krav, at apps kan afvikles på telefoner, som ikke understøtter 32-bit.

Android har et elendigt omdømme – er du ligeglad?

Over 40 procent af alle Android telefoner understøtter allerede 64-bit samtidigt med, at de også er kompatible med 32-bit. Google skriver, at de apps, som benytter 64-bit kode typisk har en betydelig bedre ydelse end ved 32-bit.

Sikkerheden skal øges i Play-butikken

Google er også i gang med at øge sikkerheden i Play-butikken. Dette vil ske ved, at alle apps i Play-butikken, skal have en lille mængde metadata i APK-filen, som bekræfter, at app’en kommer fra den officielle Play-butik. Google sammenligner det med, når du køber et fysisk produkt, som har et label eller en forsegling, som bekræfter, at produktet er ægte. Denne ændring kommer i starten af 2018.

Ligesom en PC benytter .exe filer til at installere programmer, så er .apk det filformat, som benyttes for at installere programmer på Android.

82 milliarder apps installeret fra Google Play

Det vil også blive et krav, at alle apps skal leve op til et bestemt API (Application Programming Interface) niveu. Fra august 2018 skal alle nye apps ramme API niveau 26 (gældende for Android 8.0 Oreo eller nyere).  Fra november 2018 skal alle eksisterende apps ramme samme niveau.

Google gør det klart, at kravene vil ændres hvert år, så Android Apps altid vil være opdateret og hele tiden skal ramme et af de nyeste API-niveauer. Dette skulle gerne medføre, at færre Android telefoner vil blive udsat for malware, som er skadelige eller uønskede programmer. Noget som der tidligere har været problemer med på i Google Play butikken.

36 milioner Android enheder kan være ramt af malware  

Mere til historien:

Hvis du føler dig helt rundforvirret at nørdsnakken, så er der her en lille hjælpsom video, som forklarer, hvad en API er:

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer