I 2019 skal alle Android apps understøtter 64-bit

Alle apps skal understøtte 64 bit fra August 2019 i Google Play-butikken. Samtidigt skal nye tiltag øge sikkerheden på Android telefoner.

(Foto: Gerd Altmann)

(Foto: Gerd Altmann)

Android Authority skriver, at Google netop har meldt ud på deres blog for udviklere, at i fremtiden skal alle apps i Play-butikken understøtte 64 bit.

Siden lancering af Android Lollipop i 2015 har Android understøttet 64-bit apps, men det har ikke tidligere været et krav, at det skulle understøttes.

Fra og med august 2019 bliver det et krav, at alle Android apps skal understøtte 64-bit kode. Det betyder dog ikke, at kompatibiliteten 32-bit skal droppes. Udviklere kan vælge at lade apps understøtte både 32 og 64-bit. Google nævner selv, at der i fremtiden vil være telefoner, som kun understøtter 64-bit. Derfor bliver et krav, at apps kan afvikles på telefoner, som ikke understøtter 32-bit.

Android har et elendigt omdømme – er du ligeglad?

Over 40 procent af alle Android telefoner understøtter allerede 64-bit samtidigt med, at de også er kompatible med 32-bit. Google skriver, at de apps, som benytter 64-bit kode typisk har en betydelig bedre ydelse end ved 32-bit.

Sikkerheden skal øges i Play-butikken

Google er også i gang med at øge sikkerheden i Play-butikken. Dette vil ske ved, at alle apps i Play-butikken, skal have en lille mængde metadata i APK-filen, som bekræfter, at app’en kommer fra den officielle Play-butik. Google sammenligner det med, når du køber et fysisk produkt, som har et label eller en forsegling, som bekræfter, at produktet er ægte. Denne ændring kommer i starten af 2018.

Ligesom en PC benytter .exe filer til at installere programmer, så er .apk det filformat, som benyttes for at installere programmer på Android.

82 milliarder apps installeret fra Google Play

Det vil også blive et krav, at alle apps skal leve op til et bestemt API (Application Programming Interface) niveu. Fra august 2018 skal alle nye apps ramme API niveau 26 (gældende for Android 8.0 Oreo eller nyere).  Fra november 2018 skal alle eksisterende apps ramme samme niveau.

Google gør det klart, at kravene vil ændres hvert år, så Android Apps altid vil være opdateret og hele tiden skal ramme et af de nyeste API-niveauer. Dette skulle gerne medføre, at færre Android telefoner vil blive udsat for malware, som er skadelige eller uønskede programmer. Noget som der tidligere har været problemer med på i Google Play butikken.

36 milioner Android enheder kan være ramt af malware  

Mere til historien:

Hvis du føler dig helt rundforvirret at nørdsnakken, så er der her en lille hjælpsom video, som forklarer, hvad en API er:

Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Bruger du stadig den originale Chromecast, bør du nok snart overveje at udskifte den.

(mere…)
Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram