Google frigiver detaljer om sikkerheden i Android Oreo

Android 8.0 Oreo byder på “Sikker boot”. Det bliver også sværere, at nulstille en stjålen Android mobil. Google har fortalt mere om sikkerheden i Android 8.

Pixel 2 og Pixel 2 XL

Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nogle af de telefoner, der allerede har de nye sikkerhedsforanstaltninger.  (Foto: Google)

Sikkerhed er vigtigt. Det mener Google, der i en ny blogpost fortæller mere om sikkerheden i Android 8.0 Oreo. Det skriver Android Authority.

Ét af hovedpunkterne er “sikker” eller “bekræftet” boot. Det betyder, at Android-enheder med Android Oreo ikke kan tænde, hvis nogen har ændret på softwaren. Det betyder blandt andet, at det bliver umuligt at bruge enheden, hvis den har fået nedgraderet softwaren til en tidligere version med gamle sikkerhedsbrister.

Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Men den nye funktion er ikke kun godt nyt. Hvis man elsker at rode i telefonens maskinrum, så kan man møde nogle udfordringer. For hvis man vil “roote” telefonen er det typisk nemmere på en ældre udgave af Android. Og det umuliggør “bekræftet boot”, da telefonen ikke vil tænde med tidligere versioner af Android.

En anden sikkerhedsfeature går under navnet “Hardware Abstraction Layer” (HAL). Funktionen gør det sværere at nulstille Android-enheder med Oreo. Ifølge Google betyder det, at en stjålen telefon er næsten umulig at nulstille.

En af de nye features i Android er de såkaldte “Instant Apps”. Funktionen gør det muligt at bruge apps, som man ikke har installeret. Instant Apps er tilgængelig på tidligere versioner af Android, men kun Oreo har ekstra sikkerhed knyttet til Instant Apps.

Android 8.0 Oreo er officiel – dette skal du vide

På Oreo kører Instant Apps i en såkaldt “sandkasse”. Det betyder, at de ikke har adgang til hvilke andre apps, man har installeret. Ifølge Google skulle dette give bedre sikkerhed, når man bruger Instant Apps på Oreo. Google har dog ikke beskrevet, hvordan sikkerheden er på tidligere udgaver af Android.

Du kan læse meget mere omkring sikkerheden i Android 8.0 Oreo her.

 Mere til historien

“Bekræftet boot” kendes også fra iOS. Det skulle angiveligt være den funktion, der har gjort “jailbreaking” mindre udbredt med årene.

Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram