Google frigiver detaljer om sikkerheden i Android Oreo

Android 8.0 Oreo byder på “Sikker boot”. Det bliver også sværere, at nulstille en stjålen Android mobil. Google har fortalt mere om sikkerheden i Android 8.

Pixel 2 og Pixel 2 XL

Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nogle af de telefoner, der allerede har de nye sikkerhedsforanstaltninger.  (Foto: Google)

Sikkerhed er vigtigt. Det mener Google, der i en ny blogpost fortæller mere om sikkerheden i Android 8.0 Oreo. Det skriver Android Authority.

Ét af hovedpunkterne er “sikker” eller “bekræftet” boot. Det betyder, at Android-enheder med Android Oreo ikke kan tænde, hvis nogen har ændret på softwaren. Det betyder blandt andet, at det bliver umuligt at bruge enheden, hvis den har fået nedgraderet softwaren til en tidligere version med gamle sikkerhedsbrister.

Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Men den nye funktion er ikke kun godt nyt. Hvis man elsker at rode i telefonens maskinrum, så kan man møde nogle udfordringer. For hvis man vil “roote” telefonen er det typisk nemmere på en ældre udgave af Android. Og det umuliggør “bekræftet boot”, da telefonen ikke vil tænde med tidligere versioner af Android.

En anden sikkerhedsfeature går under navnet “Hardware Abstraction Layer” (HAL). Funktionen gør det sværere at nulstille Android-enheder med Oreo. Ifølge Google betyder det, at en stjålen telefon er næsten umulig at nulstille.

En af de nye features i Android er de såkaldte “Instant Apps”. Funktionen gør det muligt at bruge apps, som man ikke har installeret. Instant Apps er tilgængelig på tidligere versioner af Android, men kun Oreo har ekstra sikkerhed knyttet til Instant Apps.

Android 8.0 Oreo er officiel – dette skal du vide

På Oreo kører Instant Apps i en såkaldt “sandkasse”. Det betyder, at de ikke har adgang til hvilke andre apps, man har installeret. Ifølge Google skulle dette give bedre sikkerhed, når man bruger Instant Apps på Oreo. Google har dog ikke beskrevet, hvordan sikkerheden er på tidligere udgaver af Android.

Du kan læse meget mere omkring sikkerheden i Android 8.0 Oreo her.

 Mere til historien

“Bekræftet boot” kendes også fra iOS. Det skulle angiveligt være den funktion, der har gjort “jailbreaking” mindre udbredt med årene.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram