Google frigiver detaljer om sikkerheden i Android Oreo

1

Android 8.0 Oreo byder på “Sikker boot”. Det bliver også sværere, at nulstille en stjålen Android mobil. Google har fortalt mere om sikkerheden i Android 8.

Pixel 2 og Pixel 2 XL
Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nogle af de telefoner, der allerede har de nye sikkerhedsforanstaltninger.  (Foto: Google)

Sikkerhed er vigtigt. Det mener Google, der i en ny blogpost fortæller mere om sikkerheden i Android 8.0 Oreo. Det skriver Android Authority.

Ét af hovedpunkterne er “sikker” eller “bekræftet” boot. Det betyder, at Android-enheder med Android Oreo ikke kan tænde, hvis nogen har ændret på softwaren. Det betyder blandt andet, at det bliver umuligt at bruge enheden, hvis den har fået nedgraderet softwaren til en tidligere version med gamle sikkerhedsbrister.

Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Men den nye funktion er ikke kun godt nyt. Hvis man elsker at rode i telefonens maskinrum, så kan man møde nogle udfordringer. For hvis man vil “roote” telefonen er det typisk nemmere på en ældre udgave af Android. Og det umuliggør “bekræftet boot”, da telefonen ikke vil tænde med tidligere versioner af Android.

En anden sikkerhedsfeature går under navnet “Hardware Abstraction Layer” (HAL). Funktionen gør det sværere at nulstille Android-enheder med Oreo. Ifølge Google betyder det, at en stjålen telefon er næsten umulig at nulstille.

En af de nye features i Android er de såkaldte “Instant Apps”. Funktionen gør det muligt at bruge apps, som man ikke har installeret. Instant Apps er tilgængelig på tidligere versioner af Android, men kun Oreo har ekstra sikkerhed knyttet til Instant Apps.

Android 8.0 Oreo er officiel – dette skal du vide

På Oreo kører Instant Apps i en såkaldt “sandkasse”. Det betyder, at de ikke har adgang til hvilke andre apps, man har installeret. Ifølge Google skulle dette give bedre sikkerhed, når man bruger Instant Apps på Oreo. Google har dog ikke beskrevet, hvordan sikkerheden er på tidligere udgaver af Android.

Du kan læse meget mere omkring sikkerheden i Android 8.0 Oreo her.

 Mere til historien

“Bekræftet boot” kendes også fra iOS. Det skulle angiveligt være den funktion, der har gjort “jailbreaking” mindre udbredt med årene.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer