Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

1

Den kommende udgave af Android kan selv rydde op i cachen på apps, som du bruger sjældent.

Kamera Pixel 2
Ejere af Pixel 2 og Pixel 2XL kan se frem til Android 8.1. Kameraet bliver nemlig bedre (Foto: Google)

Hvis en Android 8.1-telefon mangler plads, så kan den selv frigøre mere plads. Det skriver Android Authority.

Telefoner med Android 8.1 registrerer selv, hvor meget eller lidt lagerplads, der er tilbage. Og hvis pladsen er tilstrækkelig trang, så rydder telefonen selv op. Det gør den ved at rydde op i den såkaldte “cache”. Det er her programmerne gemmer billeder, lyd og andre filer, som så hurtigt kan loades igen.

Google arbejder allerede på Android 8.1

Ifølge Google så vil telefonen udelukkende rydde op i cachen på apps, som ikke er blevet brugt på det seneste. Det betyder, at eksempelvis Facebooks cache ikke bliver tømt, hvis appen bliver brugt.

Som udgangspunkt skal telefonproducenterne selv aktivere de nye feature. Det betyder i praksis, at ikke alle Android 8.1-enheder vil begynde at rydde op i caches af sig selv.

Google lancerer beta til Android 8.1

Det er allerede muligt, at teste Android 8.1 nu. Det kræver dog, at man har en af følgende enheder:

  • Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player
  • Pixel C, Pixel, Pixel XL

Hvis du vil testkøre Android 8.1, så kan du tilmelde dig her.

Android 8.1 indeholder en række forbedringer i forhold til Android 8.0 Oreo. Eksempelvis bliver auto-udfyld bedre. Og så er Android 8.1 optimeret til enheder med mindre end 1 GB RAM.

Derudover bliver kameraet på Pixels seneste telefoner bedre med Android 8.1. Det skyldes, at opdateringen aktiverer en chip i telefonerne, som indtil videre har ligget i dvale. Du kan læse mere den skjulte chip, og hvad den betyder her. 

Mere til historien

Google har ikke oplyst, hvornår Android 8.1 bliver frigivet. Det første apparater med den kommende udgave af Android bliver formodentlig Googles Pixel- og Nexus-enheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer