Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Den kommende udgave af Android kan selv rydde op i cachen på apps, som du bruger sjældent.

Kamera Pixel 2

Ejere af Pixel 2 og Pixel 2XL kan se frem til Android 8.1. Kameraet bliver nemlig bedre (Foto: Google)

Hvis en Android 8.1-telefon mangler plads, så kan den selv frigøre mere plads. Det skriver Android Authority.

Telefoner med Android 8.1 registrerer selv, hvor meget eller lidt lagerplads, der er tilbage. Og hvis pladsen er tilstrækkelig trang, så rydder telefonen selv op. Det gør den ved at rydde op i den såkaldte “cache”. Det er her programmerne gemmer billeder, lyd og andre filer, som så hurtigt kan loades igen.

Google arbejder allerede på Android 8.1

Ifølge Google så vil telefonen udelukkende rydde op i cachen på apps, som ikke er blevet brugt på det seneste. Det betyder, at eksempelvis Facebooks cache ikke bliver tømt, hvis appen bliver brugt.

Som udgangspunkt skal telefonproducenterne selv aktivere de nye feature. Det betyder i praksis, at ikke alle Android 8.1-enheder vil begynde at rydde op i caches af sig selv.

Google lancerer beta til Android 8.1

Det er allerede muligt, at teste Android 8.1 nu. Det kræver dog, at man har en af følgende enheder:

  • Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player
  • Pixel C, Pixel, Pixel XL

Hvis du vil testkøre Android 8.1, så kan du tilmelde dig her.

Android 8.1 indeholder en række forbedringer i forhold til Android 8.0 Oreo. Eksempelvis bliver auto-udfyld bedre. Og så er Android 8.1 optimeret til enheder med mindre end 1 GB RAM.

Derudover bliver kameraet på Pixels seneste telefoner bedre med Android 8.1. Det skyldes, at opdateringen aktiverer en chip i telefonerne, som indtil videre har ligget i dvale. Du kan læse mere den skjulte chip, og hvad den betyder her. 

Mere til historien

Google har ikke oplyst, hvornår Android 8.1 bliver frigivet. Det første apparater med den kommende udgave af Android bliver formodentlig Googles Pixel- og Nexus-enheder.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram