Google arbejder allerede på Android 8.1

Under en måned er gået siden Android 8.0 Oreos debuterede. Men næste opdatering er på trapperne.

De færreste Android-telefoner er blevet opgraderet til Android 8.0. Selv Huawei Nexus 6P har stadig ikke modtaget sin opdatering via Over-The-Air (OTA). Alligevel er Google godt i gang med den næste opdatering af Android-styresystemet. Det skriver tech-sitet GSMArena.

Lækket billede af det der ventes at være Google Pixel XL 2 (Kilde: Android Police)

Lækket billede af det der ventes at være Google Pixel XL 2 (Kilde: Android Police)

Ifølge GSMArena så er det Google selv, der bekræfter, at man arbejder på Android 8.1. Det fremgår nemlig af betaudgaven for Google-søgnings-appen. En gennemgang af beta-appen viser, at den understøtter telefoner med Android 8.1. Det betyder også, at Google ikke går direkte fra Android 8.0 til Android 9.0.

Pixel får det først

Sidste år udgav Google Android 7.0 med navnet Nougat i slutningen af august. I starten af oktober lancerede Google sin første telefon i Pixel-familien. Og den kom med en nyere udgave af Android 7.0. Nemlig Android 7.1, der bød på en række mindre forbedringer i forhold til førsteudgaven af Android Nougat.

 - Google Pixel 2 offentliggøres 5. oktober

Hvis man skal tro sidste års Nougat-forløb så kommer Android 8.1 altså sammen med nye Pixel-telefoner. Ifølge rygtetrommerne så bliver Pixel 2 og Pixel 2 XL præsenteret i starten af oktober.

Navnet bliver formodentlig det samme for den nye udgave af Android. Og der vil altså blot blive tale om et nyt tal efter punktummet. Det var nemlig tilfældet sidste år, hvor Android 7.1 også var kendt som Nougat.

Google har dog tidligere valgt at give udgaver af Android nye navne, selvom det kun decimaltallet der ændrede sig. Det var eksempelvis tilfældet med skiftet fra Android 4.3 Jelly Bean til Android 4.4 KitKat. Historisk set har Google dog kun ændret på Android-versionsnavne en gang om året. Så mon ikke Android 8.1 også vil komme til at hedde Oreo. 

Mere til historien

Langt de fleste Android-udgaver er navngivet efter søde sager. Godterne tæller bl.a. Donut, Ice Cream Sandwich og senest Oreo.

Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram