Google arbejder allerede på Android 8.1

Under en måned er gået siden Android 8.0 Oreos debuterede. Men næste opdatering er på trapperne.

De færreste Android-telefoner er blevet opgraderet til Android 8.0. Selv Huawei Nexus 6P har stadig ikke modtaget sin opdatering via Over-The-Air (OTA). Alligevel er Google godt i gang med den næste opdatering af Android-styresystemet. Det skriver tech-sitet GSMArena.

Lækket billede af det der ventes at være Google Pixel XL 2 (Kilde: Android Police)

Lækket billede af det der ventes at være Google Pixel XL 2 (Kilde: Android Police)

Ifølge GSMArena så er det Google selv, der bekræfter, at man arbejder på Android 8.1. Det fremgår nemlig af betaudgaven for Google-søgnings-appen. En gennemgang af beta-appen viser, at den understøtter telefoner med Android 8.1. Det betyder også, at Google ikke går direkte fra Android 8.0 til Android 9.0.

Pixel får det først

Sidste år udgav Google Android 7.0 med navnet Nougat i slutningen af august. I starten af oktober lancerede Google sin første telefon i Pixel-familien. Og den kom med en nyere udgave af Android 7.0. Nemlig Android 7.1, der bød på en række mindre forbedringer i forhold til førsteudgaven af Android Nougat.

 – Google Pixel 2 offentliggøres 5. oktober

Hvis man skal tro sidste års Nougat-forløb så kommer Android 8.1 altså sammen med nye Pixel-telefoner. Ifølge rygtetrommerne så bliver Pixel 2 og Pixel 2 XL præsenteret i starten af oktober.

Navnet bliver formodentlig det samme for den nye udgave af Android. Og der vil altså blot blive tale om et nyt tal efter punktummet. Det var nemlig tilfældet sidste år, hvor Android 7.1 også var kendt som Nougat.

Google har dog tidligere valgt at give udgaver af Android nye navne, selvom det kun decimaltallet der ændrede sig. Det var eksempelvis tilfældet med skiftet fra Android 4.3 Jelly Bean til Android 4.4 KitKat. Historisk set har Google dog kun ændret på Android-versionsnavne en gang om året. Så mon ikke Android 8.1 også vil komme til at hedde Oreo. 

Mere til historien

Langt de fleste Android-udgaver er navngivet efter søde sager. Godterne tæller bl.a. Donut, Ice Cream Sandwich og senest Oreo.

Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram