Google arbejder allerede på Android 8.1

11

Under en måned er gået siden Android 8.0 Oreos debuterede. Men næste opdatering er på trapperne.

De færreste Android-telefoner er blevet opgraderet til Android 8.0. Selv Huawei Nexus 6P har stadig ikke modtaget sin opdatering via Over-The-Air (OTA). Alligevel er Google godt i gang med den næste opdatering af Android-styresystemet. Det skriver tech-sitet GSMArena.

Lækket billede af det der ventes at være Google Pixel XL 2 (Kilde: Android Police)
Lækket billede af det der ventes at være Google Pixel XL 2 (Kilde: Android Police)

Ifølge GSMArena så er det Google selv, der bekræfter, at man arbejder på Android 8.1. Det fremgår nemlig af betaudgaven for Google-søgnings-appen. En gennemgang af beta-appen viser, at den understøtter telefoner med Android 8.1. Det betyder også, at Google ikke går direkte fra Android 8.0 til Android 9.0.

Pixel får det først

Sidste år udgav Google Android 7.0 med navnet Nougat i slutningen af august. I starten af oktober lancerede Google sin første telefon i Pixel-familien. Og den kom med en nyere udgave af Android 7.0. Nemlig Android 7.1, der bød på en række mindre forbedringer i forhold til førsteudgaven af Android Nougat.

 – Google Pixel 2 offentliggøres 5. oktober

Hvis man skal tro sidste års Nougat-forløb så kommer Android 8.1 altså sammen med nye Pixel-telefoner. Ifølge rygtetrommerne så bliver Pixel 2 og Pixel 2 XL præsenteret i starten af oktober.

Navnet bliver formodentlig det samme for den nye udgave af Android. Og der vil altså blot blive tale om et nyt tal efter punktummet. Det var nemlig tilfældet sidste år, hvor Android 7.1 også var kendt som Nougat.

Google har dog tidligere valgt at give udgaver af Android nye navne, selvom det kun decimaltallet der ændrede sig. Det var eksempelvis tilfældet med skiftet fra Android 4.3 Jelly Bean til Android 4.4 KitKat. Historisk set har Google dog kun ændret på Android-versionsnavne en gang om året. Så mon ikke Android 8.1 også vil komme til at hedde Oreo. 

Mere til historien

Langt de fleste Android-udgaver er navngivet efter søde sager. Godterne tæller bl.a. Donut, Ice Cream Sandwich og senest Oreo.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer