Google Pixel – et farvel til Nexus

5

Google har offentliggjort Pixel og Pixel XL. Telefonen byder på verdens bedste kamera og Google Assistant. Læs mere om Google Pixel her.

Google Pixel
Google Pixel

Hvis du har haft et følelsesmæssigt forhold til Nexus-navnet, så er det på tide at sige farvel til Nexus og goddag til Pixel.

Men Pixel er godt nyt. Pixel-telefonen er blevet til i samarbejde med HTC, ja faktisk det samme team der lancerede den oprindelige Android-telefon og den første Nexus-telefon.

Pixel kommer i to varianter – Pixel og Pixel XL, der begge har AMOLED-skærme på henholdsvis 5 tommer og 5,5 tommer og en skærmopløsning på 1080p (Full HD). Pixel har en pixeltæthed på 441, mens den på Pixel XL’s QHD-skærm er på 534 PPI.

Der er også forskel på batterierne, hvor Pixel har et batteri på 2.770 mAh og Pixel XL kommer med et 3.450 mAh batteri.

Processoren i begge telefoner er en Snapdragon 821 processor fra Qualcomm og de kommer med Android 7.1 Nougat fra salgsæsken. Ligesom de også begge kommer med 4 GB RAM, hvilket er 1 GB RAM mere end Nexus 6P.

Google: Verdens bedste mobilkamera

Andre ligheder på Pixel og Pixel XL er kameraet, der på begge telefoner er et 12 megapixels kamera med 1.55µm pixels og f/2.0 aperture, samt optisk billed-stabilisator.

Før lanceringen har Google haft det anerkendte kamerasite DXOMark til at teste kameraet. Det har fået en rating på 89, hvilket er den højeste rating nogensinde til et smartphone-kamera. Til sammenligning har iPhone 7 scoret 86. HTC 10 ligger på 88 hvilket er samme vurdering som Samsung Galaxy S7 Edge og Sony Xperia X Performance.

De nye Google-telefoner kommer med enten 32 GB eller 128 GB intern hukommelse.

HTC er producenten – men Google Pixel er navnet

Google Pixel i blå
Google Pixel i blå

Selvom det er den taiwanesiske mobilproducent HTC, som har produceret telefonerne, så er det kun Googles logo der markedsføres. Under præsentationen af Google Pixel lød det også fra scenen, at Google Pixel er den første telefon, som er produceret af Google inside and out – noget i samme retning sagde de om Nexus.

Pixel er desuden den første telefon, som kommer med Google Assistant indbygget, der bestemt kan beskrives, som Googles udgave af Apples Siri. Google Assistant forstår indtalinger fra brugeren i forhold til sammenhængen af det øvrige indhold.

Telefonerne kan forudbestilles i de første lande fra 4. oktober. Det vil sige USA, Australien, Canada, Tyskland og Storbritannien. Den officielle salgsstart er torsdag den 20. oktober – blandt andet gennem Google Store.

Googles officielle video om Pixel

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

Mere til historien

Det er spændende om Google får succes med Pixel-telefonerne. Pixel og Pixel XL bliver tilgængelige ved det amerikanske teleselskab Verizon, hvilket gør tilgængeligheden større end tilfældet var med sidste års modeller Nexus 5X og Nexus 6P.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer