Pixel 2 indeholder en skjult co-processor til billeder

0

Google har designet en co-processor til billeder. Denne er skjult i Pixel 2, og bliver vækket til live med Android 8.1.

Apple har selv designet processorer til iPhones siden iPhone 4 i 2010. Og nu er Google også en del af klubben. Det fremgår af et indlæg på Googles Blog. Ifølge Google er der tale om en hjælpe-processor kaldet “Pixel Visual Core”. Den skal sikre, at Pixel 2 kan tage HDR+ billeder hurtigere og bedre. I første om gang er chippen dog ikke aktiveret. Den vil i stedet blive vækket til live med en softwareopdatering til Android 8.1 på et senere tidspunkt.

Nærbillede af Pixel Visual Core. (Foto: Google)

Google begrænser fri billede-upload for Pixel 2 ejere

Apple har i flere år stået bag designet af A-processorerne i iPhones og iPads. Og Googles Pixel Visual Core kan tyde på, at Google brygger på en lignende løsning. Den første Pixel og nu også Pixel 2 er udrustet med Snapdragon processorer. Præcis som konkurrenterne.

Her er Google Pixel 2 og Pixel 2 XL

Apples hjemmedesignede A-serie har på mange måde givet Apple en række fordele, når det kommer til integration af software og hardware. For hvis man selv har designet hardwaren, så kan man designe softwaren ud siliciummet.

Maskinlæring skal give bedre billeder

Googles første forsøg på en selv-designet chip viser tydeligt fordelene ved selv at stå bag designet. “Pixel Visual Core” består af otte enheder til billedbehandling kaldet IPU. De er specialiserede i HDR+ billeder. Altså billeder taget, hvor telefonen kombinerer flere forskellige fotos taget ved forskellige eksponering.

Ifølge Google så er “Pixel Visual Core” fem gange hurtigere til at smelte billederne sammen, end den Snapdragon 835-processor som også sidder i telefonen. Derudover er Googles selv-designede chip ikke bare hurtig. “Pixel Visual Core” er nemlig også bedre til at lave HDR-billeder. Det skyldes maskin-læring. På den måde bliver telefonen i teorien også hele tiden bedre til at tage billederne.

Google Wifi er endelig i Danmark

Google kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvornår Android 8.1 bliver offentlig tilgængelig. Men allerede i løbet af de kommende uger får udviklere lov til at lege med “Pixel Visual Core”.

Mere til historien

HDR+ er navnet for Googles HDR-løsning. HDR står for “High Dynamic Range”.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer