Google begrænser fri billede-upload for Pixel 2 ejere

Ejere af Pixel 2 og Pixel 2 XL har kun fri upload af billeder, i fuld kvalitet, indtil udgangen af 2020, bekræfter Google.

“Free unlimited storage for photos and videos at original quality”.

Google Pixel (Foto: Google)

Google Pixel-ejere skal ikke være bange for at skyde løs med kameraet. De har nemlig fri backup hos Google. (Foto: Google)

Sådan lød det, da Google i 2016 præsenterede de første Pixel-telefoner. Men da Google løftede sløret for efterfølgeren havde piben fået en anden lyd. Nu var tilbuddet kun gældende for billeder og videoer taget inden udgangen af 2020. Det skriver Android Authority.

Her er Google Pixel 2 og Pixel 2 XL

Ejere af de første Pixel-telefoner skal dog ikke være bange for, at deres upload af billeder i original kvalitet bliver begrænset. Det oplyser Google over for Android Authority.

I praksis betyder det, at de billeder og videoer som ejere af Google Pixel og Pixel XL skyder altid vil blive gemt til Googles fototjeneste, Google Fotos, i original kvalitet. Men billeder der tages efter december 2020, bliver ikke uploaded i original kvalitet.

Et spørgsmål om plads

Google har ikke tilkendegivet, hvorfor man har ændret praksis. Det er dog meget sandsynligt, at optagelser fra Pixel 2 og Pixel 2 XL fylder meget i Googles billedkartotek. Begge telefoner fanger nemlig landskab og portrætter i 12 megapixels. Selvportrætter fanget med selfiekameraet er på 8 megapixels. Derudover understøtter bagsidekameraet også optagelser i 4K.

Kameraet i Pixel 2 sætter Apple og Samsung på plads

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvor meget et 12 megapixels-billede fra Pixel 2 fylder. Men et billede med samme dimensioner fra en Asus Zenfone 4 fylder i omegnen af 5 MB. Det betyder, altså at omkring 1.000 billeder fylder 5 GB.

Og så er der video. 30 sekunders 4K-video optaget med 30 billeder per sekund fylder også. Et klip af den længde optaget med Asus Zenfone 4 står i knap 150 MB. Altså vil én times 4K-video fylde omkring 18 GB.

Nokia talte også om gratis plads

Da de første Android telefoner med Nokia mærket blev præsenteret, blev der også talt om gratis og ubegrænset plads til billeder i Google Fotos.

Her skal du lægge mærke til, at der ikke er tale om gratis plads i original kvalitet. Nokia-telefonerne benytter, som alle andre Android-telefoner, standardmuligheden i Google Fotos, der netop tilbyder gratis plads i komprimeret form.

Mere til historien

Hvis Pixel 2 og Pixel 2 XL i 2021 løber tør for plads, så tilbyder Google ekstra lager mod betaling.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
DxOMark: Samsung Galaxy S23 Ultra skuffer

Samsungs nyeste topmodel skuffer i ny kameratest. Galaxy S23 Ultra er placeret langt nede på siden og slået af blandt andet iPhone 13 Pro.

(mere…)
Pixel 7 Pro er næsten en Samsung-telefon

Indmaden i Google Pixel 7 Pro er primært fra Samsung, viser oplysninger fra Counterpoint Research, som har skilt enheden ad.

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram