Google begrænser fri billede-upload for Pixel 2 ejere

0

Ejere af Pixel 2 og Pixel 2 XL har kun fri upload af billeder, i fuld kvalitet, indtil udgangen af 2020, bekræfter Google.

“Free unlimited storage for photos and videos at original quality”.

Google Pixel (Foto: Google)
Google Pixel-ejere skal ikke være bange for at skyde løs med kameraet. De har nemlig fri backup hos Google. (Foto: Google)

Sådan lød det, da Google i 2016 præsenterede de første Pixel-telefoner. Men da Google løftede sløret for efterfølgeren havde piben fået en anden lyd. Nu var tilbuddet kun gældende for billeder og videoer taget inden udgangen af 2020. Det skriver Android Authority.

Her er Google Pixel 2 og Pixel 2 XL

Ejere af de første Pixel-telefoner skal dog ikke være bange for, at deres upload af billeder i original kvalitet bliver begrænset. Det oplyser Google over for Android Authority.

I praksis betyder det, at de billeder og videoer som ejere af Google Pixel og Pixel XL skyder altid vil blive gemt til Googles fototjeneste, Google Fotos, i original kvalitet. Men billeder der tages efter december 2020, bliver ikke uploaded i original kvalitet.

Et spørgsmål om plads

Google har ikke tilkendegivet, hvorfor man har ændret praksis. Det er dog meget sandsynligt, at optagelser fra Pixel 2 og Pixel 2 XL fylder meget i Googles billedkartotek. Begge telefoner fanger nemlig landskab og portrætter i 12 megapixels. Selvportrætter fanget med selfiekameraet er på 8 megapixels. Derudover understøtter bagsidekameraet også optagelser i 4K.

Kameraet i Pixel 2 sætter Apple og Samsung på plads

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvor meget et 12 megapixels-billede fra Pixel 2 fylder. Men et billede med samme dimensioner fra en Asus Zenfone 4 fylder i omegnen af 5 MB. Det betyder, altså at omkring 1.000 billeder fylder 5 GB.

Og så er der video. 30 sekunders 4K-video optaget med 30 billeder per sekund fylder også. Et klip af den længde optaget med Asus Zenfone 4 står i knap 150 MB. Altså vil én times 4K-video fylde omkring 18 GB.

Nokia talte også om gratis plads

Da de første Android telefoner med Nokia mærket blev præsenteret, blev der også talt om gratis og ubegrænset plads til billeder i Google Fotos.

Her skal du lægge mærke til, at der ikke er tale om gratis plads i original kvalitet. Nokia-telefonerne benytter, som alle andre Android-telefoner, standardmuligheden i Google Fotos, der netop tilbyder gratis plads i komprimeret form.

Mere til historien

Hvis Pixel 2 og Pixel 2 XL i 2021 løber tør for plads, så tilbyder Google ekstra lager mod betaling.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer