Google begrænser fri billede-upload for Pixel 2 ejere

Ejere af Pixel 2 og Pixel 2 XL har kun fri upload af billeder, i fuld kvalitet, indtil udgangen af 2020, bekræfter Google.

“Free unlimited storage for photos and videos at original quality”.

Google Pixel (Foto: Google)

Google Pixel-ejere skal ikke være bange for at skyde løs med kameraet. De har nemlig fri backup hos Google. (Foto: Google)

Sådan lød det, da Google i 2016 præsenterede de første Pixel-telefoner. Men da Google løftede sløret for efterfølgeren havde piben fået en anden lyd. Nu var tilbuddet kun gældende for billeder og videoer taget inden udgangen af 2020. Det skriver Android Authority.

Her er Google Pixel 2 og Pixel 2 XL

Ejere af de første Pixel-telefoner skal dog ikke være bange for, at deres upload af billeder i original kvalitet bliver begrænset. Det oplyser Google over for Android Authority.

I praksis betyder det, at de billeder og videoer som ejere af Google Pixel og Pixel XL skyder altid vil blive gemt til Googles fototjeneste, Google Fotos, i original kvalitet. Men billeder der tages efter december 2020, bliver ikke uploaded i original kvalitet.

Et spørgsmål om plads

Google har ikke tilkendegivet, hvorfor man har ændret praksis. Det er dog meget sandsynligt, at optagelser fra Pixel 2 og Pixel 2 XL fylder meget i Googles billedkartotek. Begge telefoner fanger nemlig landskab og portrætter i 12 megapixels. Selvportrætter fanget med selfiekameraet er på 8 megapixels. Derudover understøtter bagsidekameraet også optagelser i 4K.

Kameraet i Pixel 2 sætter Apple og Samsung på plads

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvor meget et 12 megapixels-billede fra Pixel 2 fylder. Men et billede med samme dimensioner fra en Asus Zenfone 4 fylder i omegnen af 5 MB. Det betyder, altså at omkring 1.000 billeder fylder 5 GB.

Og så er der video. 30 sekunders 4K-video optaget med 30 billeder per sekund fylder også. Et klip af den længde optaget med Asus Zenfone 4 står i knap 150 MB. Altså vil én times 4K-video fylde omkring 18 GB.

Nokia talte også om gratis plads

Da de første Android telefoner med Nokia mærket blev præsenteret, blev der også talt om gratis og ubegrænset plads til billeder i Google Fotos.

Her skal du lægge mærke til, at der ikke er tale om gratis plads i original kvalitet. Nokia-telefonerne benytter, som alle andre Android-telefoner, standardmuligheden i Google Fotos, der netop tilbyder gratis plads i komprimeret form.

Mere til historien

Hvis Pixel 2 og Pixel 2 XL i 2021 løber tør for plads, så tilbyder Google ekstra lager mod betaling.

Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Pixel 8a er officiel – her er overblikket

Specifikationer og priser på Pixel 8a finder du her.

(mere…)
Google Pixel 8a får 7 års opdateringer

Lanceringen af Pixel 8a nærmer sig. Rygterne svirrer om, at den får AI-funktioner og 7 års opdateringer.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram