Kameraet i Pixel 2 sætter Apple og Samsung på plads

16

Pixel 2 har det bedste kamera. Apple og Samsung er slået! Pixel 2 vinder på video, men klarer sig dårligere ved portrætfotos.

Pixel 2
Pixel 2 (Foto: Google)

Med en score på 98 point markerer Google sig endnu en gang som føreren, når det kommer til kvaliteten af kameraet i en smartphone. Ifølge kameratest-sitet DxOMark har Google Pixel 2 og Google Pixel 2 XL, på nuværende tidspunkt, det bedste kamera i smartphone-industrien.

DxOMark kårede for kort tid siden iPhone 8 og iPhone 8 Plus som kameravinder. Kun 12 dage senere kom Samsung Galaxy Note 8 med i testkapløbet. Nu måtte Apple og Samsung finde sig i, at deles om førstepladsen med 94 point.

I modsætning til både Samsung og Apple sætter Googles nye telefoner rekorden med kun én kameraoptik. Galaxy Note 8 og iPhone 8 Plus benytter begge dual-kamerasystem, mens Pixel 2 og Pixel 2 XL kun har én optik.

Scoren på 98 point er samtidigt et stort skridt frem fra sidste års Google Pixel, der fik 90 point.

I test af zoom bemærker DxOMark, i deres analyse, at ved 4x zoom mister Google Pixel 2 mange detaljer, når der sammenlignes med en telefotolinse, men tabet er stadig mindre end på andre smartphones med kun én optik.

TIP: Sådan får din iPhone den dobbelte plads til billeder

Pixel 2 og Pixel 2 XL kommer ikke på det danske marked. Desværre. Er du alligevel nysgerrig så læs her den store gennemgang af Google Pixel 2 og Pixel 2 XL.

Apple vinder på bokeh-effekt

Fotosammenlig Pixel 2 og iPhone 8 Plus
Bokeh-effekt på Google Pixel 2 og iPhone 8 Plus. Du kan se billederne i fuld opløsning hos DxOMark (Grafik: MereMobil.dk / DxOMark)

Som jeg bemærkede i anmeldelsen af iPhone 8 Plus er bokeh- og portrætfunktionen fantastisk. Særligt funktionen Scenelys er jeg begejstret for. Og hvis det er portrætter, med sløret baggrund, du vil tage, så er det iPhone 8 Plus du skal gå efter, lyder det fra kameraeksperterne.

Pixel 2 skaber bokeh dybdeeffekten gennem softwarebehandling af ét eller flere billeder, der tages samtidigt, hvilket giver udfordringer i kvaliteten. Det skriver DxOMark i deres artikel om testen.

Baggrundssløring er ikke nær så naturlig på Pixel 2, som det der dannes fra dual-kamerasystemet i iPhone 8 Plus.

Bevar dine fotominder på flotte print-plakater

Pixel 2 vinder på video

Pixel 2 lægger sig i front på videodelen, der vurderes som den bedste blandt de testede telefoner. I såkaldte ”high dynamic scenes” er Pixel 2 den eneste telefon, der kan bevare detaljerne i lyset bagved motivet. På iPhone 8 Plus bliver lyset blot en udtværet masse.

Autofokus på Pixel 2 er det bedste, der nogensinde er set på en smartphone, og det er betydeligt bedre end hos konkurrenterne. Der fokuseret hurtigt og præcist i alle lysforhold, og Pixel 2 kan faktisk refokusere på blot 16 millisekunder.

Fra DxOMark er konklusionen, at Google Pixel 2 lige nu er det bedste valg til mobilfotos under næsten alle forhold.

Du kan læse DxOMarks rapport,der indeholder mange flere detaljer. Du kan i rapporten se en række sammenligningsbilleder.

Uenighed om kamerakvaliteten på Huawei P10 og HTC U11

Mere til historien

Googles telefoner er de eneste på markedet, der tilbyder gratis cloud-lagring af billeder og videoer i fuld kvalitet og opløsning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer