Kameraet i Pixel 2 sætter Apple og Samsung på plads

Pixel 2 har det bedste kamera. Apple og Samsung er slået! Pixel 2 vinder på video, men klarer sig dårligere ved portrætfotos.

Pixel 2

Pixel 2 (Foto: Google)

Med en score på 98 point markerer Google sig endnu en gang som føreren, når det kommer til kvaliteten af kameraet i en smartphone. Ifølge kameratest-sitet DxOMark har Google Pixel 2 og Google Pixel 2 XL, på nuværende tidspunkt, det bedste kamera i smartphone-industrien.

DxOMark kårede for kort tid siden iPhone 8 og iPhone 8 Plus som kameravinder. Kun 12 dage senere kom Samsung Galaxy Note 8 med i testkapløbet. Nu måtte Apple og Samsung finde sig i, at deles om førstepladsen med 94 point.

I modsætning til både Samsung og Apple sætter Googles nye telefoner rekorden med kun én kameraoptik. Galaxy Note 8 og iPhone 8 Plus benytter begge dual-kamerasystem, mens Pixel 2 og Pixel 2 XL kun har én optik.

Scoren på 98 point er samtidigt et stort skridt frem fra sidste års Google Pixel, der fik 90 point.

I test af zoom bemærker DxOMark, i deres analyse, at ved 4x zoom mister Google Pixel 2 mange detaljer, når der sammenlignes med en telefotolinse, men tabet er stadig mindre end på andre smartphones med kun én optik.

TIP: Sådan får din iPhone den dobbelte plads til billeder

Pixel 2 og Pixel 2 XL kommer ikke på det danske marked. Desværre. Er du alligevel nysgerrig så læs her den store gennemgang af Google Pixel 2 og Pixel 2 XL.

Apple vinder på bokeh-effekt

Fotosammenlig Pixel 2 og iPhone 8 Plus

Bokeh-effekt på Google Pixel 2 og iPhone 8 Plus. Du kan se billederne i fuld opløsning hos DxOMark (Grafik: MereMobil.dk / DxOMark)

Som jeg bemærkede i anmeldelsen af iPhone 8 Plus er bokeh- og portrætfunktionen fantastisk. Særligt funktionen Scenelys er jeg begejstret for. Og hvis det er portrætter, med sløret baggrund, du vil tage, så er det iPhone 8 Plus du skal gå efter, lyder det fra kameraeksperterne.

Pixel 2 skaber bokeh dybdeeffekten gennem softwarebehandling af ét eller flere billeder, der tages samtidigt, hvilket giver udfordringer i kvaliteten. Det skriver DxOMark i deres artikel om testen.

Baggrundssløring er ikke nær så naturlig på Pixel 2, som det der dannes fra dual-kamerasystemet i iPhone 8 Plus.

Bevar dine fotominder på flotte print-plakater

Pixel 2 vinder på video

Pixel 2 lægger sig i front på videodelen, der vurderes som den bedste blandt de testede telefoner. I såkaldte ”high dynamic scenes” er Pixel 2 den eneste telefon, der kan bevare detaljerne i lyset bagved motivet. På iPhone 8 Plus bliver lyset blot en udtværet masse.

Autofokus på Pixel 2 er det bedste, der nogensinde er set på en smartphone, og det er betydeligt bedre end hos konkurrenterne. Der fokuseret hurtigt og præcist i alle lysforhold, og Pixel 2 kan faktisk refokusere på blot 16 millisekunder.

Fra DxOMark er konklusionen, at Google Pixel 2 lige nu er det bedste valg til mobilfotos under næsten alle forhold.

Du kan læse DxOMarks rapport,der indeholder mange flere detaljer. Du kan i rapporten se en række sammenligningsbilleder.

Uenighed om kamerakvaliteten på Huawei P10 og HTC U11

Mere til historien

Googles telefoner er de eneste på markedet, der tilbyder gratis cloud-lagring af billeder og videoer i fuld kvalitet og opløsning.

Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Temperaturmåling i Pixel 8 Pro virker ikke i Danmark

Pixel 8 Pro kan nu måle kropstemperatur, men ikke i Danmark

(mere…)
Google på vej med nye features til Pixel-telefonerne

Pixel-telefonerne modtager snart en masse nye features, da årets første feature-drop er på vej i en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram