Kameraet i Pixel 2 sætter Apple og Samsung på plads

Pixel 2 har det bedste kamera. Apple og Samsung er slået! Pixel 2 vinder på video, men klarer sig dårligere ved portrætfotos.

Pixel 2

Pixel 2 (Foto: Google)

Med en score på 98 point markerer Google sig endnu en gang som føreren, når det kommer til kvaliteten af kameraet i en smartphone. Ifølge kameratest-sitet DxOMark har Google Pixel 2 og Google Pixel 2 XL, på nuværende tidspunkt, det bedste kamera i smartphone-industrien.

DxOMark kårede for kort tid siden iPhone 8 og iPhone 8 Plus som kameravinder. Kun 12 dage senere kom Samsung Galaxy Note 8 med i testkapløbet. Nu måtte Apple og Samsung finde sig i, at deles om førstepladsen med 94 point.

I modsætning til både Samsung og Apple sætter Googles nye telefoner rekorden med kun én kameraoptik. Galaxy Note 8 og iPhone 8 Plus benytter begge dual-kamerasystem, mens Pixel 2 og Pixel 2 XL kun har én optik.

Scoren på 98 point er samtidigt et stort skridt frem fra sidste års Google Pixel, der fik 90 point.

I test af zoom bemærker DxOMark, i deres analyse, at ved 4x zoom mister Google Pixel 2 mange detaljer, når der sammenlignes med en telefotolinse, men tabet er stadig mindre end på andre smartphones med kun én optik.

- TIP: Sådan får din iPhone den dobbelte plads til billeder

Pixel 2 og Pixel 2 XL kommer ikke på det danske marked. Desværre. Er du alligevel nysgerrig så læs her den store gennemgang af Google Pixel 2 og Pixel 2 XL.

Apple vinder på bokeh-effekt

Fotosammenlig Pixel 2 og iPhone 8 Plus

Bokeh-effekt på Google Pixel 2 og iPhone 8 Plus. Du kan se billederne i fuld opløsning hos DxOMark (Grafik: MereMobil.dk / DxOMark)

Som jeg bemærkede i anmeldelsen af iPhone 8 Plus er bokeh- og portrætfunktionen fantastisk. Særligt funktionen Scenelys er jeg begejstret for. Og hvis det er portrætter, med sløret baggrund, du vil tage, så er det iPhone 8 Plus du skal gå efter, lyder det fra kameraeksperterne.

Pixel 2 skaber bokeh dybdeeffekten gennem softwarebehandling af ét eller flere billeder, der tages samtidigt, hvilket giver udfordringer i kvaliteten. Det skriver DxOMark i deres artikel om testen.

Baggrundssløring er ikke nær så naturlig på Pixel 2, som det der dannes fra dual-kamerasystemet i iPhone 8 Plus.

- Bevar dine fotominder på flotte print-plakater

Pixel 2 vinder på video

Pixel 2 lægger sig i front på videodelen, der vurderes som den bedste blandt de testede telefoner. I såkaldte ”high dynamic scenes” er Pixel 2 den eneste telefon, der kan bevare detaljerne i lyset bagved motivet. På iPhone 8 Plus bliver lyset blot en udtværet masse.

Autofokus på Pixel 2 er det bedste, der nogensinde er set på en smartphone, og det er betydeligt bedre end hos konkurrenterne. Der fokuseret hurtigt og præcist i alle lysforhold, og Pixel 2 kan faktisk refokusere på blot 16 millisekunder.

Fra DxOMark er konklusionen, at Google Pixel 2 lige nu er det bedste valg til mobilfotos under næsten alle forhold.

Du kan læse DxOMarks rapport,der indeholder mange flere detaljer. Du kan i rapporten se en række sammenligningsbilleder.

- Uenighed om kamerakvaliteten på Huawei P10 og HTC U11

Mere til historien

Googles telefoner er de eneste på markedet, der tilbyder gratis cloud-lagring af billeder og videoer i fuld kvalitet og opløsning.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
DxOMark: Samsung Galaxy S23 Ultra skuffer

Samsungs nyeste topmodel skuffer i ny kameratest. Galaxy S23 Ultra er placeret langt nede på siden og slået af blandt andet iPhone 13 Pro.

(mere…)
Pixel 7 Pro er næsten en Samsung-telefon

Indmaden i Google Pixel 7 Pro er primært fra Samsung, viser oplysninger fra Counterpoint Research, som har skilt enheden ad.

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram