Kameratest af Galaxy Note 8: Så god som iPhone 8 Plus

DxOMark har talt: De bedste mobilkameraer sidder i iPhone 8 Plus og Samsung Galaxy Note 8.

Hvis man går meget op i kameraet i sin telefon skal man kigge efter dual-kamera-telefoner fra Samsung eller Apple.

Foto med Note 8

DxOMark er særlig imponeret Note 8's evner til at zoome. Her ses uden zoom. (Foto: MereMobil.dk)

Foto med Note 8

Taget med 2x zoom på Note 8 (Foto: MereMobil.dk)

Det er resultatet af en ny test, som eksperter fra kamerasitet DxOMark står bag. I deres anmeldelser får begge telefoner 94 ud af 100 point.

DxOMark tester både foto og video. I førstnævnte kategori scorer Note 8 som den første telefon nogensinde 100 point. Men det er ikke ufortjent ifølge eksperterne, der er særligt imponerede over den telefoto-linse, der sidder i Note 8. De siger, at “zoom-linsen giver det bedste zoom blandt de mobile enheder, som vi nogensinde har test”.

Kamera-nørderne hos DxOMark roser også støj-reduktionen. Desuden er autofokus både hurtigt og præcist. Men det er ikke alt, som er fantastisk på Note 8. For telefonen halter, når det kommer til at kombinere lyd og billede.

iPhone 8 Plus har bedre video

DxOMark har også testet Galaxy Note 8s evner som videokamera. Resultatet lyder på 84 point, hvilket er et stykke fra de 89 point som iPhone 8 Plus scorer i samme kategori.

Galaxy Note 8’s videoevner bliver udfordret, når den skal optage ting i bevægelse. Det skyldes blandt andet, at dens autofokus ved video ikke kan matche dens ydeevne ved foto. Desuden er videooptagelser præget af støj. Igen et fænomen, der ifølge DxOMark ikke optræder på de stilbilleder, som telefon skyder.

Ingen af telefonerne topper dog listen over højeste videoscore. Den pris går nemlig stadig til Googles ét år gamle Pixel, der sidste år sikrede sig 91 point i samme test.

Da DxOMark fremlagde testresultaterne for iPhone 8 og iPhone 8 Plus eksploderede kommentarfeltet. Flere debatører såede tvivl om DxOMarks tests.

BEMÆRK. Kort efter denne artikel blev publiceret testede DxOMark kameraet i Pixel 2, der slår både iPhone 8 Plus og Galaxy Note 8.

Mere til historien

Selvom flere af flagskibene i 2017 kommer med to bagsidekameraer er det måske ikke en fordel. Både iPhone 8, Google Pixel og HTC U11 ligger nemlig i toppen af DxOMarks liste.

iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
I dag slettes billederne: Apple Fotostream lukker

Nu er det sidste chance for at redde dine billeder i Fotostream på iPhone og andre Apple-enheder.

(mere…)
Sony Xperia 1 V: Mere lys og mindre støj på billederne

Kameraet i Sony Xperia 1 V er helt nyt. Jeg ser her nærmere på nogle af forbedringerne.

(mere…)
Samsung frigiver stor opdatering med kameraforbedringer

Samsung har frigivet en stor softwareopdatering, som blandt andet indeholder kameraforbedringer til Galaxy S23-serien.

(mere…)
Store kameraforbedringer i iPhone 15 Pro Max

Rygterne florerer om de kommende iPhone 15-modeller og det ventes, at flagskibet iPhone 15 Pro Max får nogle heftige forbedringer på kameraet.

(mere…)
Xiaomi 13 Ultra er præsenteret – vild kameramobil

Xiaomi har netop præsenteret deres nyeste smartphone, som ud fra specifikationerne at dømme er et kameramonster.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram