Her er Google Pixel 2 og Pixel 2 XL – alt du skal vide

Her får du overblikket over Google Pixel 2 og Google Pixel 2 XL. To fede Android-telefoner, der går uden om Danmark.

Google Home Mini og Pixel 2 XL. (Foto: Pocketnow)

Ikke uventet var Google klar til at præsentere to nye Pixel telefoner ved deres årlige presseevent. Internettet har længe spekuleret og gisnet om, hvad Google ville præsentere. Derfor har vi i dagene op til også set flere læks og billeder af de nye telefoner.

Fra starten af præsentation stod det klart, at Google satser hårdt på at udvide og udbygge deres intelligente assistent over hele produktlinjen.

Google gjorde meget ud pointere, at vores smarte teknologi skal tilpasse sig os og ikke omvendt. Her er nøgleordene, at vores gadgets skal være intuitive og lette at bruge for hele familien. Google Assistent er således bygget ind i alle Googles produkter og dermed også en stor del af de nye Pixel telefoner.

Pixel 2 og Pixel 2 XL

Pixel 2 og Pixel 2 XL

Google Pixel 2 og Pixel 2 XL (Foto: Google)

Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er forskellige i størrelse, men det meste af hardwaren er det samme. Det betyder, at selvom du vælger den mindre model, så skal du altså ikke nøjes.

Det mindste Google Pixel 2 har en 5 tommers Full HD OLED skærm.

Google Pixel 2 XL har 6 tommers pOLED skærm i 18.9 formatet, som vi også har set på LG og Samsungs telefoner.

Begge telefoner er lavet af aluminium, hvor toppen af telefonens bagside er af glas.

Telefonerne har fingeraftrykslæseren siddende midt på bagsiden, så den er nem at nå. Strømknappen har fået et pift i en anden farve, for at gøre telefonen mere smart at se på. Volumeknapperne er flyttet, så du ikke rammer dem, når du ser film i portrættilstand.

Google dropper 3,5 mm. hovedtelefonstikket – dog følger der en adapter med i salgspakken.

Begge telefoner får også Always on Display, så de vigtigste informationer altid er tilgængelige. Som noget nyt kan Google Always on Display identificere, den musik du hører. Det betyder, at hvis du f.eks. kommer i tvivl om, hvilket nummer du hører, kan Google fortælle dig det ved at lytte sig frem til det.

Dette kan du allerede gøre med apps som f.eks Shazam eller Soundhound, men nu bygger Google altså denne funktion ind i telefonen. Det vigtige er her, at der ikke sendes data til Google. Telefonerne har tusindevis af digitale sangprofiler liggende i hukommelsen, så opslagene kan laves lokalt.

Begge telefoner har naturligvis Android 8.0 Oreo.

Kameraet bliver vildt

Google Pixel 2

Google Pixel 2 (Foto: Google)

Det kommer ikke som en overraskelse, at kameraet er vigtigt. Derfor ser vi også hele tiden mobilproducenterne forsøge at presse mulighederne for, hvad der kan lade sig gøre med et mobilkamera.

Således har vi set både Samsung Galaxy Note 8 og Apple iPhone 8 score højt på kameratestsiden DxOMarks test.

Google var da også hurtige til at pointere, at kameraet scorer samlet 98 point hos DxOMark og dermed kan de bryste sig af, at have et af de allerbedste mobilkameraer. DxOMark skriver da også, at du risikerer at løbe tør for rosende ord at sige om Google Pixel 2 kameraet.

For ganske kort tid siden udråbte DxOMark kameraet i iPhone 8 Plus (og iPhone 8) til det bedste i verden. Kort tid efter fulgte samme anprisning af Galaxy Note 8, og nu trumfer Pixel så dem alle.

Det mest imponerende ved kameraet er, at det kan tage de såkaldte bokeh fotos – hvor forgrunden står skarpt og baggrunden er sløret – med kun én kameralinse. Både Galaxy og iPhone benytter to kameraer for at lave denne effekt. Google forklarer det med, at de opnår effekten ved hjælp af maskinlæring og kunstig intelligens.

Kameratest af Galaxy Note 8: Så god som iPhone 8 Plus

Når du trykker på udløserknappen tager kameraet automatisk flere billeder hurtigt efter hinanden. Pixel 2 lægger automatisk billederne “ovenpå” hinanden, for at skabe det skarpeste billede. Alt dette sker automatisk i baggrunden.

I DxOMark testen udmærker kameraet sig også ved, at have en rigtig hurtig autofokusering, som sikrer, at du hurtigt kan stille klart på motivet.

Google Pixel 2 kameraet er ikke kun godt til at fotografere med. DxOMark er også imponerede over videokvaliteten, og de tøver ikke med at anbefale telefonen, hvis du skal optage video.

De vigtigste kamera specifikationer:

  • 1/2.6-tommers 12 megapixels sensor
  • f/1.8 aperture
  • Dual-Pixel Autofokus
  • Optisk billedstabilisering

Vil du vide mere om hvordan kameraet i Pixel 2 klarer sig mod iPhone 8 Plus så læs her detaljerne om DxOmarks test af Pixel 2.

Google indekserer og tagger automatisk dine billeder

Ligesom vi tidligere har set på Google Pixel telefoner, får du også ubegrænset plads til dine billeder og videoer i Google Photos på de nye. Ubegrænset plads gælder også for billeder og videoer i fuld opløsning. Dermed skal du aldrig tænke på at løbe tør for lagerplads til dine fotos.

Google Lense

Google Lense (Foto: Google)

Som noget nyt vil Google – med din tilladelse – automatisk indeksere og tagge dine billeder. Det betyder, at du let kan finde og søge efter bestemte billeder, da Google automatisk analyserer dem, og genkender personer m.m. på billederne.

Vi må bare sande, at i fremtiden kommer vi til at se ikke kun Google men også de andre tech-giganter omfavne hele vores liv – med vores tilladelse, naturligvis. Den sætning går igen, hver gang Google præsenterer alle de nye smarte funktioner, som deres AI, maskinlæring og digitale assistent giver os.

Pixel telefonerne får også lov at lege med den nye funktion Google Lense, som kan læse informationer i billeder. Under demonstrationen viste Google hvordan, at du kan tage et billede af en flyer med en emailadresse. Ved at klikke på billedet, læser Google emailadressen og forstår, om du vil sende en email til denne adresse.

Google Assistent er stort set vævet ind i alle telefonens funktioner. Dette hænger også godt sammen med Googles filosofi om, at teknologien skal gøre det nemmere for os. Google Lense kan mere end læse tekst på billeder. Du kan også tage et billede af en filmplakat og spørge Google Assistent om filmen er værd at se. Google pointerede, at Google Lense endnu ikke er fuldt udviklet, men at Pixel 2 ejere får lov at prøvekøre funktionen.

Batteri til hele dagen

Google lover, at Pixel 2 telefonerne har batteri nok til hele dagen. På kun 15 minutter kan du oplade telefonen, så de har syv timers strøm.

Telefonerne er også IP67 certificerede, hvilket betyder, at de er støv- og vandafvisende.

Det skal også være let at skifte til en Pixel telefon. Derfor lover Google, at de fleste vil kunne overføre deres kontakter, apps, billeder, beskeder – og selv iMessage – fra deres gamle telefon til Pixel 2 på mindre end 10 minutter.

Giv din assistent et klem

Google har opkøbt de medarbejdere i HTC, der har udviklet Pixel, og dermed har de også fået adgang til ny teknologi og ekspertise. Google fortalte da også under præsentationen, at 2.000 ingeniører fra HTC hjælper dem med at bygge deres nye hardware.

Det betyder, at en af de bedste funktioner fra HTC U11 også findes på de nye Google Pixel 2 telefoner.

HTC introducerede os for muligheden for at klemme telefonen for at tilgå diverse apps og funktioner. Det lyder måske som en gimmick, men i den virkelige verden fungerer det faktisk ganske godt og er en meget intuitiv måde, at betjene telefonen på.

På Google Pixel 2 telefonerne starter du Google Assistent ved at give telefonen et klem, og det virker til at være en bedre løsning end en dedikeret knap til den digitale assistent, sådan som vi har set det hos Samsung.

HTC U11 test – HTCs bedste smartphone, nogensinde

Augmented Reality er tilsyneladende det helt nye

Google Pixel 2 AR

Augmented Reality på Google Pixel 2 (skærmbillede: MereMobil)

Der er for såvidt ikke noget nyt over Augmented Reality – altså hvor man ligger et digitalt lag henover virkeligheden.

Google Pixel 2 telefonerne har også denne funktion. Googles AR lader dig f.eks. tilføje sjove og skøre figurer, som bevæger sig i rummet, når du bevæger kameraet rundt.

Figurerne reagerer på hinanden og kan interagere. I præsentationen så vi to figurer fra Netflix-serien Stranger Things reagere på hinanden. Google kunne også fortælle, at vi da heller ikke skulle snydes for Star Wars figurer til AR funktionen. Så er de fleste nørder vist glade.

Suk! Pixel 2 og Pixel 2 XL går forbi Danmark.

Ja, vi kan ikke påstå at vi er overrasket over, at vi herhjemme endnu engang bliver snydt for Google Pixel telefoner.

Danmark er vanen tro ikke med på listen over lande, hvor telefonerne lanceres. Google udsender deres telefoner i et meget begrænset antal lande. På listen over lande, hvor telefonen kan købes finder vi i første omgang USA, Canada, Storbritanien. Tyskland, Australien og Indien. Google Pixel 2 XL lanceres på et senere tidspunkt i Spanien, Singapore og Italien.

Google Pixel 2 kommer til at koste $649, mens Google Pixel 2 XL kommer til at koste $849.

Da Google sidste år lancerede Pixel og Pixel XL blev disse tilgængelige i nogle webshops som parallelimport, men til en total vild overpris. Det samme sker sandsynligvis i år.

Her er Googles lille smart-højtaler

Mere til historien

Som afslutning annoncerede Google, at man ved forudbestillingen i en begrænset periode kan få den nye Google Home Mini med gratis.

Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram