iOS 11 kan gøre op mod 200.000 apps ubrugelige

0

Når Apple er klar med næste store iOS-version, som måske vil hedde iOS 11. Ja, så kan det gøre næsten 200.000 apps ubrugelige.

Denne besked vises i iOS 10.3 (beta), hvis du kører en applikation, som ikke er understøttet i iOS 11
Denne besked vises i iOS 10.3 (beta), hvis du kører en applikation, som ikke er understøttet i iOS 11

Er dine favorit-applikationer gamle og ikke blevet opdateret siden 2014. Ja, så kan du overveje, at droppe dine favorit-apps eller lade være at opdatere til den næste store iOS-opdatering.

 – Apple har udsendt beta 6 af iOS 10.3 – se nyhederne her

Det ventes nemlig, at iOS 11 (eller hvad den kommer til at hedde) vil gøre gamle applikationer ubrugelige. Grunden til dette er, at det ventes Apple ikke længere vil understøtte 32-bits applikationer.

Ender det med, at de dropper supporteringen af disse, så vil det betyde at omkring 187.000 applikationer bliver gjort ubrugelige.

Det er applikations-analytikerne fra Sensor Tower, som tror, at iOS 11 vil blive den første iOS-version der udelukkende kører 64-bit applikationer. Og Apple skulle vælge dette for, at strømline styresystemet. Ligesom det også skulle give ydelses- og udviklingsfordele.

 – Har “Apple” også sendt dig denne mail?

Sensor Towers bud på, hvor mange applikationer der ikke understøtter 64-bit i App Store (Kilde: Sensor Tower)
Sensor Towers bud på, hvor mange applikationer der ikke understøtter 64-bit i App Store (Kilde: Sensor Tower)

Dog rammer det kun virkelig gamle applikationer. Applikationer der er udgivet efter februar 2015 vil ikke blive berørt af fravalget om, at understøtte 32-bit apps. Ligesom apps, der er opdateret efter juni 2015, også imødekommer Apples krav om 64-bits support.

Det er omkring 8 procent af de applikationer, der findes i Apples App Store, som er udgivet før 2013. Nyere applikationer end dette kan også udvise problemet, hvis de ikke er udviklet efter Apples 2013-foreskrifter.

Hvis du er i tvivl om en applikation understøttes eller ikke, så vil du få en meddelelse ved opdateringen til iOS 10.3, som er den næste iOS-opdatering der ventes at blive frigivet.

iOS 10.3 er netop nu ude i beta hos udviklere og public betatestere og disse får altså nu besked om de kompatibilitetsproblemer, som kan være med berørte applikationer.

Det ventes, at Apple vil afsløre nogle af nyhederne i iOS 11 til den kommende WWDC, som afholdes i juni måned.

 – Apple inviterer til WWDC 2017 – datoerne er officielle

Mere til historien

iOS 10.3 betyder også introduktionen af det mere avancerede APFS-filsystem, der kendes fra Apples MacOS. Dette kan give kompatibilitetsproblemer med iPhone 5 og ældre iOS-enheder.

Læs også:
Dropper Apple Lightning-stikket på iPhone 8?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer