Har ”Apple” også sendt dig denne mail?

1

Din iTunes konto deaktiveres inden for 48 timer. Dine kreditkortoplysninger er forkerte, klik her for at rette. OBS. Dette kommer ikke fra Apple.

Eksempel på phishing mail
Eksempel på phishing mail

Der er mange phishing-mails i omløb, og en af de mest populære lige nu kommer fra ”Apple”. Det gør den naturligvis ikke, men den ligner.

Budskabet kan f.eks. være, at dit Apple ID er deaktiveret som følge af sikkerhedsproblemer. Du kan også møde mails, der fortæller, at adgangen til iTunes forsvinder inden for 48 timer, eller dine kreditkort informationer ikke længere er gyldige.

Fælles for beskederne er, at du skal følge et link for at verificere dine oplysninger. Her vil du typisk møde et login-vindue, der ligner Apples. Naturligvis skal du IKKE indtaste noget. Ja faktisk skal du bare slette mailen og IKKE følge linket.

GUIDE: Beskyt dit Apple ID mod hackere – sådan gør du

Vær også opmærksom på sproget i mailen. Hvis det lyder som en dårlig oversættelse er det nok falsk.

Apple har en guide til hvordan du identificerer legitime mails. Altså rigtige mails fra Apple. På Borger.dk kan findes en hel sektion om phishing mails. Se desuden nedenstående video.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din Apple konto stadig fungerer, eller om der mangler oplysninger som f.eks. kreditkort, så besøg Apples officielle website, og login manuelt – UDEN at følge et link fra mails eller SMS.

Pas på: mange webshops er fup

Guide: Undgå phishing

Mere til historien

Phishing sker ikke kun på computeren. Jævnligt er der også SMS-beskeder i omløb, der forsøger at lokke informationer ud af dig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer