Android 8.1 viser hastigheden på Wi-Fi inden du forbinder

1

Google inddeler nu offentlige og åbne trådløse netværk i fire hastighedsgrupper. Du kan se hastigheden, inden du forbinder.

Kamera Pixel 2
Googles Pixel 2 er en af de få Android-enheder, der oplyser om hastigheden på offentlige netværk (Foto: Google)

Kaffen ryger i ganen mens mobilkramperne tager til. Heldigvis tilbyder caféen ikke kun cafe latte og espresso. Menuen står også på Wi-Fi. Men for at finde hastigheden på netværket er du nødt til at forbinde til netværket.

Men det skal være slut. I hvert fald hvis det står til Google. Det skriver Android Central med reference til en ny funktion i Android 8.1.

Nu ruller Android 8.1 ud til de første telefoner

Den nye feature gør det muligt at se, hvor hurtige offentlige netværk er. Og det er altså uden at forbinde til dem. Google inddeler indtil videre netværk i fire hastighedsgrupper:

  • Langsom – 0-1 Mbps. Kun god til Wi-Fi-opkald.
  • OK – 1-5 Mbps. God til generel webbrowsing og sociale medier.
  • Hurtig – 5-20 Mbps. Muligt at streame langt de fleste videoer med undtagelse af høj bitrate.
  • Meget hurtig – +20 Mbps. Gør det muligt at streame videoer med høj bitrate og opløsning.

Ifølge Android Central er den nye funktion udelukkende tiltænkt åbne netværk. Du kan altså ikke se, hvor hurtigt dine naboers internet er. I hvert fald ikke uden at kende koden til netværket.

Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Hvis man har lyst til at slå den nye funktion fra, så kan det gøres i indstillinger. Man finder knappen under avancerede Wi-Fi-indstillinger.

Indtil videre er det kan ganske få Android-telefoner, der får glæde af den nye netværks-funktion. Der findes ikke en komplet liste over hvilke telefoner, der har Android 8.1. Følgende enheder har dog den nyeste version af Android: Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P og Nexus 5X.

Mere til historien

Den nye netværks-funktion har tilsyneladende været inkluderet siden debuten for Android 8.1 i december. Først nu har Google dog valgt at aktivere den.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer