Android 8.1 viser hastigheden på Wi-Fi inden du forbinder

Google inddeler nu offentlige og åbne trådløse netværk i fire hastighedsgrupper. Du kan se hastigheden, inden du forbinder.

Kamera Pixel 2

Googles Pixel 2 er en af de få Android-enheder, der oplyser om hastigheden på offentlige netværk (Foto: Google)

Kaffen ryger i ganen mens mobilkramperne tager til. Heldigvis tilbyder caféen ikke kun cafe latte og espresso. Menuen står også på Wi-Fi. Men for at finde hastigheden på netværket er du nødt til at forbinde til netværket.

Men det skal være slut. I hvert fald hvis det står til Google. Det skriver Android Central med reference til en ny funktion i Android 8.1.

Nu ruller Android 8.1 ud til de første telefoner

Den nye feature gør det muligt at se, hvor hurtige offentlige netværk er. Og det er altså uden at forbinde til dem. Google inddeler indtil videre netværk i fire hastighedsgrupper:

  • Langsom – 0-1 Mbps. Kun god til Wi-Fi-opkald.
  • OK – 1-5 Mbps. God til generel webbrowsing og sociale medier.
  • Hurtig – 5-20 Mbps. Muligt at streame langt de fleste videoer med undtagelse af høj bitrate.
  • Meget hurtig – +20 Mbps. Gør det muligt at streame videoer med høj bitrate og opløsning.

Ifølge Android Central er den nye funktion udelukkende tiltænkt åbne netværk. Du kan altså ikke se, hvor hurtigt dine naboers internet er. I hvert fald ikke uden at kende koden til netværket.

Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Hvis man har lyst til at slå den nye funktion fra, så kan det gøres i indstillinger. Man finder knappen under avancerede Wi-Fi-indstillinger.

Indtil videre er det kan ganske få Android-telefoner, der får glæde af den nye netværks-funktion. Der findes ikke en komplet liste over hvilke telefoner, der har Android 8.1. Følgende enheder har dog den nyeste version af Android: Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P og Nexus 5X.

Mere til historien

Den nye netværks-funktion har tilsyneladende været inkluderet siden debuten for Android 8.1 i december. Først nu har Google dog valgt at aktivere den.

Fairphone 5 scorer 10/10 hos iFixit

Den nylig lancerede Fairphone 5, får topkarakter hos iFixit.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram