Android 8.1 viser hastigheden på Wi-Fi inden du forbinder

Google inddeler nu offentlige og åbne trådløse netværk i fire hastighedsgrupper. Du kan se hastigheden, inden du forbinder.

Kamera Pixel 2

Googles Pixel 2 er en af de få Android-enheder, der oplyser om hastigheden på offentlige netværk (Foto: Google)

Kaffen ryger i ganen mens mobilkramperne tager til. Heldigvis tilbyder caféen ikke kun cafe latte og espresso. Menuen står også på Wi-Fi. Men for at finde hastigheden på netværket er du nødt til at forbinde til netværket.

Men det skal være slut. I hvert fald hvis det står til Google. Det skriver Android Central med reference til en ny funktion i Android 8.1.

Nu ruller Android 8.1 ud til de første telefoner

Den nye feature gør det muligt at se, hvor hurtige offentlige netværk er. Og det er altså uden at forbinde til dem. Google inddeler indtil videre netværk i fire hastighedsgrupper:

  • Langsom – 0-1 Mbps. Kun god til Wi-Fi-opkald.
  • OK – 1-5 Mbps. God til generel webbrowsing og sociale medier.
  • Hurtig – 5-20 Mbps. Muligt at streame langt de fleste videoer med undtagelse af høj bitrate.
  • Meget hurtig – +20 Mbps. Gør det muligt at streame videoer med høj bitrate og opløsning.

Ifølge Android Central er den nye funktion udelukkende tiltænkt åbne netværk. Du kan altså ikke se, hvor hurtigt dine naboers internet er. I hvert fald ikke uden at kende koden til netværket.

Android 8.1 Oreo laver selv mere plads

Hvis man har lyst til at slå den nye funktion fra, så kan det gøres i indstillinger. Man finder knappen under avancerede Wi-Fi-indstillinger.

Indtil videre er det kan ganske få Android-telefoner, der får glæde af den nye netværks-funktion. Der findes ikke en komplet liste over hvilke telefoner, der har Android 8.1. Følgende enheder har dog den nyeste version af Android: Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P og Nexus 5X.

Mere til historien

Den nye netværks-funktion har tilsyneladende været inkluderet siden debuten for Android 8.1 i december. Først nu har Google dog valgt at aktivere den.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram