Huawei er blevet 50 procent mere værd på ét år

Huawei som brand er mere værd en Volkswagen og Coca-Cola. Se listen her.

Huawei har langt op til top 10 over verdens mest værdifulde brands. (Grafik: BrandFinance)

Hvor meget er et mobilbrand som kinesiske Huawei værd i 2018? Svaret lyder på 38,046 milliarder amerikanske dollars eller godt 228 milliarder danske kroner. Huawei er netop blev værdisat af engelske BrandFinance, der blandt andet beskæftiger sig med brandværdi. Det fremgår af en pressemeddelse, som Huawei har offentliggjort.

Huawei er verdens tredje mest værdifulde mobilmærke

Huawei har ifølge BrandFinance øget sin brandværdi med 51 procent siden 2017. Det betyder også, at Huawei nu kan kalde sig verdens 25. mest værdifulde brand. Dermed ligger Huawei nu over brands som tyske Volkswagen og amerikanske Coca-Cola.

Siden 2016 er Huawei gået fra plads nummer 47 til plads nummer 25.

Hvis man kigger på Huaweis konkurrenter så er der langt op til amerikanske Apple og sydkoreanske Samsung. De to mobilproducenter ligger på henholdsvis anden- og fjerdepladsen over verdens mest værdifulde brands. Ifølge BrandFinances opgørelser er Apple omkring 3,5 gange så meget værd som Huawei.

Huawei overhaler Apple – nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Selvom Huawei har langt op til Samsung og Apple, så kan den kinesiske mobilproducent alligevel bryste sig af titlen som den mest værdifulde kinesiske mobilproducent. Konkurrenten Xiaomi ligger på plads nummer 455, mens Oppo, der står bag OnePlus slet ikke optræder på listen.

Kinesiske Lenovo, der nok bedst er kendt for sine Motorola-telefoner har dog sneget sig op på plads nummer 439.

Top 10 over mest værdifulde brands er overvejende domineret af teknologi-firmaer. Kun supermarkedskæden Walmart og en kinesisk storbank er med i toppen.

Du kan selv kigge nærmere på listen og baggrunden for analysen her.

Mere til historien

Dansk LEGO ligger som nummer 222 over verdens mest værdifulde brands. BrandFinance oplyser dog ikke noget om, hvor meget LEGO som brand er værd i kroner og ører. LEGO er desuden den eneste danske virksomhed, der optræder på listen.

 

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram