Huawei overhaler Apple – nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Counterpoint er klar med en ny rapport, som viser, at Huawei har overhalet Apple i salget af mobiler. Huawei er nu verdens andenstørste smartphoneproducent.

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Historien om den kinesiske smartphoneproducent Huawei er lidt som et eventyr. De har kæmpet deres vej op, og har ifølge de seneste tal fra analysefirmaet Counterpoint overhalet Apple. Det betyder kort og godt, at Huawei altså nu er verdens andenstørste smartphoneproducent.

Førstepladsen tilfalder fortsat Samsung.

 – Huawei har solgt næsten ligeså godt som Apple

Det er også overraskende, at ingen af Huaweis modeller er at finde på de mest solgte telefoner i juli måned, ifølge Counterpoints rapport.

På Counterpoints liste over de bedst sælgende smartphones i juni er Apples iPhone 7 og iPhone 7 Plus på de to øverste pladser, mens Oppo R11 og A57 er at finde på tredje- og fjerdepladsen. Derudover er også Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X og Samsung Galaxy S8+ at finde på listen.

Counterpoint skriver, at Huawei både i juni og juli har bedre salgstal end Apple. Dermed er det altså spredt ud på flere forskellige modeller.

– “Dette er en vigtig milepæl for Huawei, det største kinesiske smartphone brand med en voksende global tilstedeværelse,” udtaler Peter Richardson, Research Director i Counterpoint.

Det er også spændende om den forventede lancering af nye iPhone-modeller betyder, at Apple snupper andenpladsen tilbage.

Huaweis position på det danske marked

Der er ingen tvivl om, at det også går fremad for Huawei på det danske marked. De er synlige på nogle af teleselskabernes top 10-lister, samt repræsenteret på den seneste samlede top 10 for salget i august 2017 med Huawei P8. Eftersom det er en ældre model, så kunne det tyde på, at salget af Huawei-telefoner i Danmark generelt er godt på tværs af modellerne – og det altså ikke kun er det nyeste der købes.

 – Huawei styrker salget i Danmark med 70 procent

De seneste tal omkring det danske marked kom i august fra Huawei selv. Her forlød det, at markedsandelen i første halvår af 2017 var på 14,9 procent. Det er dog uvist, hvordan fordelingen på det danske marked ellers er. Det er uklart om markedsandelen her er målt i styksalg eller på værdien af solgte produkter.

Huawei ventes, at offentliggøre deres næste flagskib Mate 10 mandag den 16. oktober 2017 ved en event i München.

 – Huawei Mate 10 afsløres i oktober måned

Mere til historien

Det er spændende om Huawei Mate 10 vil klare sig ligeså godt i vores test, som Huawei Mate 9 og Mate 9 Pro har gjort.

Læs også:
Så godt sidder Apple på Danmark

Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Du skal se denne Apple-event i dag

HUSK: Hvis du elsker ny teknologi, så skal du se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram