Huawei overhaler Apple – nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Counterpoint er klar med en ny rapport, som viser, at Huawei har overhalet Apple i salget af mobiler. Huawei er nu verdens andenstørste smartphoneproducent.

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Historien om den kinesiske smartphoneproducent Huawei er lidt som et eventyr. De har kæmpet deres vej op, og har ifølge de seneste tal fra analysefirmaet Counterpoint overhalet Apple. Det betyder kort og godt, at Huawei altså nu er verdens andenstørste smartphoneproducent.

Førstepladsen tilfalder fortsat Samsung.

 – Huawei har solgt næsten ligeså godt som Apple

Det er også overraskende, at ingen af Huaweis modeller er at finde på de mest solgte telefoner i juli måned, ifølge Counterpoints rapport.

På Counterpoints liste over de bedst sælgende smartphones i juni er Apples iPhone 7 og iPhone 7 Plus på de to øverste pladser, mens Oppo R11 og A57 er at finde på tredje- og fjerdepladsen. Derudover er også Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X og Samsung Galaxy S8+ at finde på listen.

Counterpoint skriver, at Huawei både i juni og juli har bedre salgstal end Apple. Dermed er det altså spredt ud på flere forskellige modeller.

– “Dette er en vigtig milepæl for Huawei, det største kinesiske smartphone brand med en voksende global tilstedeværelse,” udtaler Peter Richardson, Research Director i Counterpoint.

Det er også spændende om den forventede lancering af nye iPhone-modeller betyder, at Apple snupper andenpladsen tilbage.

Huaweis position på det danske marked

Der er ingen tvivl om, at det også går fremad for Huawei på det danske marked. De er synlige på nogle af teleselskabernes top 10-lister, samt repræsenteret på den seneste samlede top 10 for salget i august 2017 med Huawei P8. Eftersom det er en ældre model, så kunne det tyde på, at salget af Huawei-telefoner i Danmark generelt er godt på tværs af modellerne – og det altså ikke kun er det nyeste der købes.

 – Huawei styrker salget i Danmark med 70 procent

De seneste tal omkring det danske marked kom i august fra Huawei selv. Her forlød det, at markedsandelen i første halvår af 2017 var på 14,9 procent. Det er dog uvist, hvordan fordelingen på det danske marked ellers er. Det er uklart om markedsandelen her er målt i styksalg eller på værdien af solgte produkter.

Huawei ventes, at offentliggøre deres næste flagskib Mate 10 mandag den 16. oktober 2017 ved en event i München.

 – Huawei Mate 10 afsløres i oktober måned

Mere til historien

Det er spændende om Huawei Mate 10 vil klare sig ligeså godt i vores test, som Huawei Mate 9 og Mate 9 Pro har gjort.

Læs også:
Så godt sidder Apple på Danmark

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram