Så godt sidder Apple på Danmark

63

Apple sidder tungt på Danmark. Selv Samsung er under hårdt pres, mens alle andre producenter slås om resterne.

Styksalg af smartphones i Danmark - januar til oktober 2015 (Grafik: MereMobil.dk)
Styksalg af smartphones i Danmark – januar til oktober 2015 (Grafik: MereMobil.dk)

Danmark er iPhone-land. Dette statement høres ofte, men særligt Android fans forsøger gang på gang, at nedtone Apples dominans med henvisning til, at Android er det mest udbredte smartphone-styresystem.

MereMobil.dk har fået et unikt indblik i markedet, så facts kan adskilles fra spekulation og formodninger. I en markedsrapport, som vi har fået mulighed for, at trække nogle tal ud af, der dækker fra januar til oktober 2015 ses det tydeligt, hvilke producenter som klarer sig bedst.

Apple har den totale magt. Det er indiskutabelt. Målt på styksalg går fire ud af 10 mobilkøbere ud af butikken med en iPhone, mens det kun er tre ud af 10 som forlader forretningen med sydkoreanske Samsung i lommen.

I perioden var det iPhone med iOS-systemet der blev solgt flest af (47 procent), og til trods for, at Android er tilgængelig på rigtigt mange forskellige enheder, er Androids markedsandel på 46 procent, mens Windows Phone har en andel på 7 procent.

Penge nok til iPhones

Selvom danskerne nogle gange synes samfundet og vores velfærdssystem er under pres, er der altid penge til, at købe en iPhone.

Apple er gode til at sælge rigtigt dyre telefoner her i Danmark, og den store amerikanske virksomhed sidder på 66 procent af smartphone-omsætningen for perioden januar til oktober 2015. Samsung må nøjes med 19 procent, mens Sony kommer ind på tredjepladsen med 5,6 procent.

85 procent af omsætningen går altså til Apple og Samsung. De andre producenter må således slås om resterne fra de riges bord.

Prisfesten er slut – nu stiger abonnementerne

De usynlige producenter

Tidligere har vi i Danmark været rigtigt glade for HTC, men de er, trods en flot modtagelse af HTC One A9, totalt usynlige i det store billede. Det samme er producenter som Motorola og Asus.

Sammenlignes perioden i år med den tilsvarende i 2014 oplevede HTC et fald på 44 procent, mens Sony gik 65 procent frem og Huawei kunne notere 45 procents fremgang.

Selvom Microsoft med deres Lumia telefoner som sådan ikke gør meget væsen af sig, klarer de sig fornuftigt. Microsoft er nummer fire i smartphonesalg målt i antal, hvilket udløser en andel på 7 procent. Lige under finder vi Huawei med 4,6 procent.

Mobilbranchen har atter tiltro til HTC

Top 5 i styksalg

1.Apple46,8 %
2.Samsung25,9 %
3.Sony8 %
4.Microsoft7,2 %
5.Huawei4,6 %
6.Øvrige7,5 %

Periode: Januar til oktober 2015

Top 5 i omsætning

1.Apple65,8 %
2.Samsung19,8 %
3.Sony5,6 %
4.Microsoft2,5 %
5.Huawei2,3 %
6.Øvrige4,2 %

Periode: Januar til oktober 2015

Top 3: Styresystemer

1.Apple47 %
2.Android46 %
3.Windows Phone7 %

Periode: Januar til oktober 2015

Mere til historien

Tallene i denne artikel stammer fra en markedsrapport, baseret på salg, som branchen i fællesskab indberetter til. Den komplette rapport er hemmeligholdt til trods for, at alle i hele mobilbranchen har adgang til tallene og kender dem.

Læs også:
Apple har 92 procent af branchens samlede overskud

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
63 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer