Prisfesten er slut! Nu stiger mobilabonnementerne i pris

2

Prisstigninger begynder nu at ramme mobilkunderne. TDC’s selskaber samt Telia har sat prisen op. Andre følger sandsynligvis snart efter.

søgning mobilabonnementerDet startede med en prisstigning i midten af oktober hvor prisen hos de TDC-ejede selskaber Fullrate, YouSee og Telmore blev sat op med 10 kroner. Abonnementet til 99 kroner skulle fremover koste 109 kroner. I første omgang ville prisstigningen kun ramme nye kunder, var udmeldingen.

Et sådan tiltag er sød musik i pengekasserne hos de andre selskaber i markedet. Ingen har ville være de første til at trække flere penge op af lommerne på kunderne, men når der nu er prikket hul på ballonen, så er konkurrenterne knap så tilbageholdende.

Nu er Telia fulgt med samme vej. Deres billigste abonnement 4Fun koster nu også 109 kroner. Det skal så siges, at taletiden i abonnementet i samme omgang blev forøget med to timer, så pakken nu indeholder 6 timers tale.

Indtil videre har Telenor og 3 stadig et abonnement til 99 kroner, men det er sandsynligt prisern på det også snart vil stige.

Selvom prisstigningen hos TDC og Telia kun gælder for nye kunder, er det nok en stakket frist for selskabernes eksisterende kunder. TDC kommer ved årskiftet med en prisstigning for de gamle kunder. Det vil ramme hele paletten af mobil-, fastnet-, TV- og bredbåndsabonnementer hos TDC såvel som YouSee, Fullrate og Telmore. Omkring 100 abonnementer vil stige i pris, skriver Business.dk.

Spørgsmålet er nu om også markedets discountselskaber som Call Me, CBB, Bibob, Oister m.fl. også følger med op i pris.

På MereMobil.dk hører vi fra markedet, at netop hovedselskabernes subbrands lige nu vejrer morgenluft i forhold til om også priserne her skal forøges. Det kan betyde, at et selskab som Oister ikke længere vil have abonnementer helt ned på 69 og 79 kroner, der lige nu er noget at det billigste på markedet. Sker dette vil det være godt, hvis man har tegnet et abonnement, hvor man er blevet lovet, at prisen forbliver den samme for altid, sådan som nogle reklamer har lovet.

Forbrugerrådet advarer mod Telias mobilskift-koncept

Da fusionen mellem Telia og Telenor blev aflyst kom hurtigt de første forudsigelser om prisstigninger i markedet fremadrettet, og det er det vi ser nu. Begrundelsen for prisstigningerne er blandt andet, at selskaberne skal have flere penge ind, så de kan opretholde investeringerne i mobilnettene og de nye teknologier der kommer fremadrettet.

Mere til historien

I forbindelse med prisstigningerne på abonnementerne har vi ikke modtaget nogle henvendelser direkte fra selskaberne. De plejer ellers normalt at være hurtige på aftrækkeren, når der kommer nye abonnementer og priser. I dette tilfælde handler det nok om, at flyve under radaren.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer