Apple har 92 % af det samlede overskud i branchen

2

Stor analyse viser, at Apple står for hele 92 procent af mobilindustriens samlede fortjeneste. Samsung ligger langt bagefter.

Markedsanalysevirksomheden Canaccord, har været i gang med lommeregneren for at regne lidt på mobilindustriens samlede overskud – ikke overraskende er Apple og Samsung de førende. apple-logo_b

Men forskellen mellem de to, kan måske få de fleste til at få morgenmaden galt i halsen. Apple står for hele 92 procent af mobilindustriens samlede overskud, målt på smartphone-salget.

– Derfor vælger vi en iPhone (eller Android)

Sammenlignet med 2014 er Apple gået voldsomt frem fra ”blot” 65 procent sidste år. Apple årene forinden lagde omkring de 50 procent, det skriver Wall Street Journal.

– ”Næsten 1.000 virksomheder producerer smartphones. Kun én rager næsten hele overskuddet til sig,” skriver WSJ.

Ud fra Apples procentsats burde simpel matematik konkludere, at resten af industrien sidder på promiller af overskuddet, selv Samsung. Men faktisk står Samsung for den næststørste fortjeneste – 15 procent af industriens samlede profit.

– Dengang iPhone kom til Danmark

Dette kan lade sig gøre fordi analysen baserer sig på hele industrien, inklusive de der har underskud i deres smartphone-forretning, hvilket størstedelen øjensynligt har.

Ifølge administrerende direktør for analysevirksomheden Canaccord, Mike Walkley, stod Nokia for omkring 60 procent af markedet, da Apple kom til i 2007. Fem år senere tog Apple og Samsung ligeligt af kagen med omkring 50 procent til hver i 2012.

Apple er altså de seneste otte år, gået fra ikke at tjene én eneste krone på smartphones, til i dag at være næsten altdominerende på markedet.

Mere til historien

Den gennemsnitlige salgspris for en iPhone i 2014 var på 624 dollars, og sammenlignet med Android-platformen er gennemsnitsprisen blot på 185 dollars. I Apples andet finansielle kvartal for 2015, steg gennemsnitsprisen for en iPhone til 659 dollars.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer