Derfor vælger vi en iPhone (eller Android)

Hvorfor vælger nogle en iPhone og andre en Android? iPhone-køberne drives af varemærket, mens Android-køberne går efter specifikationer.

iphone og android valg

Apple og Android fans er ofte uenige, men det er også forskellige ting de vurderer som vigtige ved mobilvalget.

Køberne af en iPhone er ligeglade med kameraets kvalitet, mens Android-køberne ikke synes varemærket er vigtigt, ved valg af den næste smartphone. Det fastslår en undersøgelse Telia og YouGov har foretaget på opfordring fra MereMobil.dk.

Det vigtigste for en Android-køber er styresystemet og størrelsen på telefonen, samt skærmen og kameraets kvalitet. Hukommelsen vægter også på top fem.

Blandt iPhone-brugerne er det overraskende, at kameraets kvalitet ikke indgår blandt de fem øverste pladser. Her vægter hukommelse, design og størrelse højere.

Salget af iPhone styres af brandet

Købet af en iPhone styres for næsten halvdelen køberne (45 procent) af Apples varemærke, der er Interbrand’s internationale brandundersøgelse var verdens stærkest varemærke i både 2013 og 2014.

– ”Der er nogle ret interessante resultater i undersøgelsen, der afslører, at iPhone-brugere i højere grad vægter mærket – altså selve Apple-brandet – og designet meget højt. Det kan vidne om en meget emotionel tilgang til valget af smartphones, hvor følelserne og æstetikken er i højsædet,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Styresystemet er næst-vigtigst for iPhone-folket, hvilket nok kan indikere vigtigheden af noget man kender, og samspillet med Apples øvrige produkter.

En anden årsag til iPhone-valget kan måske også findes i virksomhederne. Tal fra The Knowledge Academy har tidligere vist, at 9 ud af 10 virksomheder understøtter Apple i organisationen.

Baggrund: Dengang iPhone kom til Danmark

Varemærket er ikke vigtigt på Android

Top 5 vigtigst ved mobilkøb

Top 5 over hvad der vægter mest ved mobilkøbet (Kilde: Yougov / Telia)

Smartphones baseret på Android vælges ud fra styresystemet, og ikke varemærket. Det er altså vigtigere det er en Android-telefon, fremfor om der står Samsung, Sony eller Huawei på det. Køberne denne gruppe kan altså godt være loyale over for Googles system og services, men ikke over for varemærket.

De primære årsager til mobilvalget har en teknisk tendens.

– ”I kontrast til Apple-fansene lægger andre smartphone-brugere i højere grad vægt på mere hardcore specifikationer. Mærket på producenten er slet ikke i denne gruppes top fem, så det lader til, de lettere kan shoppe rundt mellem mobiler fra både Samsung, Sony, Huawei og andre producenter, som kører Android,” vurderer Christoph Nørgaard.

Han mener Android-køberne har en mere rationalt tilgang til mobilvalget, frem for en emotionel som hos Apple.

Tip: Sådan forlængede jeg batteritiden på min Android

Mere til historien

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er udført 1014 CAWI-interviews med danskere i alderen 18-74 år, der har en smartphone. Periode: 12. – 17. juni 2015.

Læs også:
10 facts om Apple du måske ikke kender

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
101 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram