Huawei styrker salget i Danmark med 70 procent

1

Den kinesiske mobilproducent leverer stærkt halvårsregnskab.

Huawei står stærkt i Norden. Og i særdeleshed også stærkt på det danske marked. Det oplyser selvskabet i en pressemeddelelse i forbindelse med præsentationen af halvårsregnskabet.

Huawei P10 Lite (Kilde: Elgiganten)
Huawei P10 Lite er en af de telefoner, der har været med til at drive salget. (Foto: Elgiganten)

For første halvdel af 2017 har Huawei solgt 70 procent flere smartphones end samme periode sidste år. Og det kan blandt andet skyldes Huawei P10, som MereMobil.dk gav en god anmeldelse.

 – Huawei P10 test – lækker men ikke overraskende

Ifølge Huawei selv, så skyldes deres succes, at man har satset på high-end mobiler.

– “Danskerne har fået øjnene op for Huaweis premium smartphones (…) det (er, red.) lykkedes os at få endnu bedre fat i den øvre og midterste del af markedet,” fortæller Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager hos Huawei Danmark.

Og salget er gået så godt, at Huawei har indfriet sit mål fra 2014. Man er nemlig blevet tredje-størst på det danske marked. Den samlede danske markedsandel lyder på 14,9 procent for første halvdel af 2017.

 – Top 10: De mest solgte mobiler i juli 2017

Der er dog et stykke op til andenpladsen. Det viser opgørelser fra teleselskaberne. I juli-måned skulle man helt ned på syvendepladsen for at finde en Huawei-telefon. Apple og Samsung lå nemlig solidt i toppen. Det er dog værd at notere, at teleselskaberne “kun” står for cirka halvdelen af det samlede danske mobilsalg.

Fremadrettet vil Huawei også satse på andet end smartphones. Man vil blandt andet fokusere på udviklingen af kunstig intelligens og maskinlæring. Og Huawei håber på, at netop dette kan drive koncernens videre vækst. Men konkurrencen er hård for både Alphabet og Apple. Alphabet har blandt andet gjort sig bemærket med AlphaGo, der sidste år slog verdens bedste Go-spiller.

Mere til historien

Huawei-moderkoncernen med navnet Huawei Consumer Business Groups melder om en samlet stigning i omsætningen for første halvdel af 2017 på 36,2 procent i forhold til 2016.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer