Huawei er verdens tredje mest værdifulde mobilmærke

KORT NYT: Kinesiske Huawei er blevet 14 procent mere værd på et år. Men der er stadig langt til Apple og Samsung.

6,676 milliarder dollars. Så meget er Huawei som brand værd ifølge Best Global Brands 2017 Rankings. Det viser en ny opgørelse fra Interbrand.

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Ifølge Huawei skyldes succesen i 2017 blandt andet Huawei P10. (Foto: Huawei)

Huawei ligger nu i top 70 over de meste værdifulde brands, men der er fortsat langt op til Apple og Samsung. Konkurrenterne ligger henholdsvis nummer 1 og 6 på listen, der opgør værdien af brands.

Huawei overhaler Apple – nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Huawei har siden sidste år oplevet en stigning i sin brand-værdi på 14 procent. Til sammenligning er Apple og Samsungs brand steget med henholdsvis 3 og 6 procent.

De to konkurrenter er dog væsentlige mere værdifulde, når det kommer til brandet. Ifølge Interbrand er Apple som brand hele 184 milliarder dollars værd. Altså mere end 30 gange så meget værd som Huawei.

Også Samsung er langt foran Huawei. Det sydkoreanske selskab har en brandværdi på mere end 56 milliarder dollars. Det svarer til ni-gange Huaweis brandværdi.

Huawei styrker salget i Danmark med 70 procent

I en pressemeddelelse fortæller Huawei, at selskabet tilvækst i brandværdi skyldes flere faktorer og forklarer, at “især Huaweis P-serie og Mate-serie har vundet indpas på det globale smartphone-marked”.

I forhold til næste år har kineserne også høje forventninger. “Med den nye Huawei Mate 10 på trapperne forventer Huawei at fortsætte sin vækst og erobre en højere placering på brandlisten til næste år”, skriver selskabet i sin pressemeddelelse.

På listen over de mest værdifulde brands findes en række selskaber fra forskellige brancher. Listen indeholder eksempelvis Facebook, Mercedes-Benz og Disney.

Mere til historien

Interbrand kommer hvert år med en ny udgave af listen. Og ønsker man, at komme højere op, så tilbyder Interbrand også rådgivning til brandudvikling.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram