Nokia 8 Sirocco - et nyt, kompakt flagskib

Nu får Sirocco-brandet nyt liv med ny topmodel kaldet Nokia 8 Sirocco.

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco (Foto: HMD Global)

HMD Global satser nu for alvor på premium smartphones. Det står klart ved dette års Mobile World Congress, hvor den finske producent, der står bag Nokia-varemærket, har løftet slørret for topmodellen Nokia 8 Sirocco. Prisen lyder på 749 euro før moms. Dermed kommer den danske pris til at ligge omkring 6.700 kroner inklusive moms.

For pengene får man ifølge producenten “Nokias smukkeste smartphone til dato”. Der følger dog også andet med end bare design. Telefonen er nemlig den første Android-smartphone fra Nokia, der er udstyret med en OLED-skærm. Den måler 5,5 tommer og er dermed mindre end den skærm, man finder på Nokia 7 Plus.

LÆS OGSÅ: Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

Skærmens opløsning er 2K.

Telefonen er pakket ind i Gorilla Glass 5 og en ramme i rustfrit stål. Ifølge HMD Global er stålrammen 2,5 gange stærkere end det aluminium som man finder i flere af konkurrenternes telefoner.

Sammenlignet med Nokia 8, har Nokia 8 Sirocco en række forbedringer. Eksempelvis er skærmen som nævnt ændret, så der nu er tale om en OLED-skærm sammenlignet med Nokia 8’s LCD-skærm. Dermed er der rettet op på en af de ulemper, som er beskrevet i MereMobil.dk’s anmeldes af Nokia 8. Her hedder det: “Desværre er der anvendt en IPS LCD-skærm. Ulempen er, at sort ikke er sort men en grålig masse. Det havde klædt telefonen med en AMOLED skærm. Her er sort HELT sort.”

Nokia 8 Sirocco har ligesom Nokia 8 to bagsideobjektiver, men på den nye topmodel har HMD Global valgt at placere et telekamera sammen med standardobjektivet. På Nokia 8 finder man et farve- og et sort/hvid-kamera.

Nokia 8 Sirocco lander i butikkerne i begyndelsen af april. Den præcise dato er på nuværende tidspunkt uvis. Telefon leveres med Android 8.

Specifikationer på Nokia 8 Sirocco

 • Qualcomm Snapdragon 835-processor
 • 6 GB LPPDDR 4X RAM
 • 128G GB USF2.1 lagerplads
 • 5,5” QHD pOLED-skærm
 • Primær kamera: 12 megapixels vidvinkel f/1.75, FOV 78”
 • Sekundært kamere: 13 megapixels tele, f/2.6, FOV 47.3”, dual-tone flash
 • Frontkamera: 5 megapixels f/2.0,
 • Bluetooth 5.0
 • Batteri på 3260mAh
 • Android Oreo
 • Dimensioner: 140.93 x 72.97 x 7.5 mm
 • Intet 3,5 mm jackstik
 • Andet: fingeraftrykslæser, NFC, trådløs opladning via Qi, Qualcomm Quick Charge 4.0, IP 67 certificeret.

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Nokia har tidligere brugt Sirocco-brandet til at markedsføre Nokia 8800. Du kan se video af telefonen her.

Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Ingen nye Nokia-topmodeller på vej

Producenten bag Nokia-brandet, HMD Global, bekræfter, at de ikke har nogle topmodeller på vej. I stedet satser på mere budgetvenlige smartphones.

(mere…)
Ny billige Nokia C-modeller kan købes nu

Nokias C-modeller har ret stor succes på verdensplan. Nu er Nokia klar med tre nye C-modeller. To af disse modeller finder også vej til Danmark. Læs om dem her.

(mere…)
Nokia G11 og G21 er nye prisbillige smartphones

Er budgettet til en smartphone max 1.500 kroner, så skal du måske se nærmere på Nokia G11 og Nokia G21, som er nye prisbillige smartphones.

(mere…)
Nokias bedrift - retrokig på Nokia N95

RETRO: Vi ser tilbage på modtagelsen af Nokia N95, der var banebrydende for sin tid.

(mere…)
Nokia X20 får Android 12 opdatering

KORT NYT: HMD Global har oplyst, at Android 12 opdateringen nu er på vej til Nokia X20. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram