Samsung Galaxy S9 – alt du skal vide

Hurtigere hardware. Bedre kamera. Ny placering til fingeraftrykslæseren og en fed lilla farve. Her er Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S9 (Foto: MereMobil.dk)

Galaxy S9 blev præsenteret for offentligheden søndag den 25. februar 2018 ved Mobile World Congress. Her offentliggjorde Samsung også Galaxy S9+, der er lidt større og lidt federe end Galaxy S9.

ANMELDELSE: Her kan du læse testen af Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 ligner ret meget Galaxy S8 fra 2017. Den vigtigste ydre ændring er fingeraftrykslæseren, der ikke længere sidder til højre for kameralinsen. I stedet er den placeret under linsen.

Udover fingeraftrykslæseren lettere nås, så undgår du også at fedte kameraoptikken i kampen for at finde sensoren.

Du skal stadig finde dig i den ligegyldige Bixby-knap. Jeg havde håbet knappen var blevet aflivet. Men desværre nej. Samsung bruger fortsat tid på at fortælle om deres udgave af Google Assistant og Siri. Men ret beset kommer Bixby nok aldrig udover rampen i vores markedsområde.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy S9+ er den fedeste S9’er

Ingen nyheder på RAM, skærm og batteri

Samsung fortsætter med 4 GB RAM i Galaxy S9, som på sidste års model. Batteriet har ligeledes fortsat en kapacitet på 3.000 mAh.

Standardudgaven af Galaxy S9 har 64 GB hukommelse, men der fås også en super-variant med 256 GB intern hukommelse. Begge udgaver har plads til MicroSD-kort med en kapacitet på op til 400 GB.

Skærmtypen er Super AMOLED med 18.5:9 format. Du får 5,8 tommer skærmareal på Galaxy S9 med Quad HD+ opløsning. Vil du have mere skærmplads er det Galaxy S9+ du skal gå efter.

Blandt de poppede nyheder finder vi AR Emoji – Samsungs konkurrent til Animoji som kendes fra Apple iPhone X. AR Emoji skaber en personlig avatar om kan følge dine bevægelser. De personlige udtryk AR Emoji skaber kan sendes til alle telefoner, men indtil videre kun oprettes på Galaxy S9 og Galaxy S9+.

12 megapixels dual-pixel og 3,5 mm. jackstik

Samsung Galaxy S9 og Samsung Galaxy S9+ kommer begge med helt nye forberede kameraer. Galaxy S9 og S9+ har 8 megapixel på frontkamera samt 12 megapixel på bagkameraet.

Der benyttes et 12 megapixels kamera i Samsung Galaxy S9 med dual-pixel funktion (f/1.5 – f/2.4) samt optisk billedstabilisator (OIS). Frontkameraet har en opløsning på 8 megapixels (f/1.7). Kun plusmodellen har dual-kamera, hvor vidvinkel og telefotolinse kombineres i den samme model.

En Exynos octa-core processor (2.7 GHz quad + 1.7 GHz quad) trækker telefonen, der vejer 163 gram, hvilket er 8 gram mere end Galaxy S8.

Galaxy S9 er IP68-certificeret. Her er der altså ingen ændringer fra Galaxy S8.

Derudover har telefonen alt, hvad du kan tænke dig i forbindelser og sensorer. Blandt andet Bluetooth 5.0 og trådløs opladning. 3,5 mm jackstik er bevaret, og bundstik til opladning er USB Type-C.

Første kig på Galaxy S9 og Galaxy S9+

Kommer hurtigt i butikkerne

I forhold til lanceringen af Galaxy S8 og Galaxy S8+ køber Samsung sig denne gang mere tid. Mere tid er vigtigt i forhold til konkurrenterne, men primært Apple er i fokus. Samsung får mere tid i fred inden rygterne og snakken om årets Apple-telefoner for alvor sætter ind.

Galaxy S8-telefonerne blev præsenteret den 29. marts 2017 med salgsstart den 28. april 2017. Så længe skal du ikke vente på topmodellen i år. Galaxy S9 kan købes allerede fredag den 16. marts 2018. Altså godt halvanden måned tidligere på året end tilfældet var med Galaxy S8.

LÆS OGSÅ: Her er de danske priser på Samsung Galaxy S9

Årets signaturfarve er Lilac Purple. Derudover kan Galaxy S9 fås i Midnight Black og Coral Blue.

Telefonen kommer med Android 8.0.

Galaxy S9: Hovedspecifikationer

 • Processor: 64 bit Octa-core (2.7 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)
 • Skærm: 5,8” Quad HD+, Super AMOLED, 18.5:9 format
 • Netværk: Enhanced 4×4 Mimo, CA, LAA, LTE Cat.18)
 • Kamera: 12 megapixels (OIS, f/1.5, f/2.4)
 • Frontkamera: 8 megapixels (f/1.7)
 • RAM: 4 GB
 • Hukommelse: 64 eller 256 GB intern
 • MicroSD-kort: Ja. Op til 400 GB
 • Batteri: 3.000 mAh
 • Størrelse: 147.7 x 68.7 x 8.5 mm
 • Vægt: 163 gram
 • IP68-certificering
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5.0 GHz), Bluetooth 5.0, USB-Type-3, NFC, 3.5 mm jackstik
 • Styresystem: Android 8.0 med Samsung-brugerflade

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Lilac er en standardfarve som er understøttet af Pantone instituttet. I 1775 blev Lilac første gang anvendt som en farvebeskrivelse.

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 ser dagens lys

Samsung har i dag i Paris præsenteret den nye Galaxy Z Fold6. Igen med fokus på Galaxy AI, men også mere hårdførhed i et foldbart design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram