Nokia 6 bliver hurtigere og discount-smartphonen Nokia 1 er lanceret

Nokia 6 bliver hurtigere og får dual-kamera. Nokia 1 skal erobre vækstmarkeder. Læs mere om de nye to små, men nye, Nokiaer.

Nokia 6 - 2018

Nokia 6 – 2018

Hvordan forbedrer man succestelefonen Nokia 6? Du tilføjer et ekstra bagsidekamera og opgraderer processoren. Den nye Nokia-smartphone er udstyret med dual-kamera fra Zeiss. Dertil kommer fast-charging over USB Type-C.

HMD Global præsenterer Nokia 7 Plus – mellemklasse med stor skærm

Den hurtigere indmad består af Qualcomms Snapdragon 630 processor. Det resulterer ifølge HMD Global (der står bag Nokia) i op til 60 procent hurtigere ydelse. Indmaden er tidligere set i en række andre budget-telefoner. Eksempelvis HTC U11 Life, der blandt andet er hurtig og har imponerende batteritid. Snapdragon 630-processoren får selskab af enten 3 eller 4 GB RAM.

Prisen lyder på 279 euro uden moms; altså det samme som den forrige Nokia 6. Derfor kommer den formodentlig til at koste i omegnen af 2.000 kroner i de danske butikker.

Nokia 6 er ikke den billigste smartphone, som HMD Global har med til Mobile World Congress. Nyeste skud på stammen er Nokia 1, HMD Globals, suverænt billigste smartphone, der kommer til at koste mindre end 100 dollars eller godt 600 kroner.

Nokia 1

Nokia 1

Nokia 1 kan “friskes” op ved at købe nye bagsider til telefonen. En feature, som Nokia-fans nok kan huske fra gamle dage.

Android Go er en light-variant af Android

Både Nokia 6 og Nokia 1 er udstyret med Android 8. Sidstnævnte har dog en særlig version kaldet “Android Go”; den er specielt optimeret til enheder med små mængder RAM. Det er også en af forklaringerne på, at telefonen koster så lidt som den koster. Man skal altså ikke forvente flagskibs-performance.

Den nye Nokia 6 lander i butikkerne til april. I første omgang er det kun udgaven med 3 GB RAM og 32 GB lagerplads, der er tilgængelig. Senere følger en opgraderet udgave med 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

Nokia 1 bliver ligeledes tilgængelig i april. Det er uvist om denne discount-telefon finder vej til Danmark.

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Nokia 1 er én af de første såkaldte Android Go-telefoner.

Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Nokia G42 5G klar i ny farve

Den reparationsvenlige smartphone, Nokia G42 5G, er kommet i en ny smart farve. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Skift batteri, skærm og ladeport selv på Nokia G42 5G

HMD Global har lanceret den meget reparationsvenlige smartphone Nokia G42 5G er nu klar på hylderne hos de danske mobilforhandlere. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram