Her er Nokia 7 Plus – mellemklasse med stor skærm

0

Dual-kamera, Android One og 6 tommer skærm er hovedpunkterne i Nokia 7 Plus.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

“Made for creators” hedder det i pressemateriale for HMD Global. Hvordan Nokia 7 Plus er skabt til skabere er uvist, men den nye model satser på både skærm og kamera. Telefonens front domineres af en 6 tommer stor skærm i 18:9-format. Opløsningen lyder på Full HD+. Dermed er skærmen ikke så skarp som på Nokias nyeste flagskib Nokia 8 Sirocco.

Nokia 8 Sirocco – nyt, kompakt flagskib

Det er ikke kun skærmen, der skal sælge Nokia 7 Plus. På bagsiden af telefonen finder man to kameraer med optik fra Zeiss. Hovedkameraet skyder fotos på 12 megapixels, mens kamera nummer to har 13 megapixels at gøre godt med. Det andet kamera leverer desuden 2x zoom sammenlignet med hovedkameraet. Dermed er der tale om en konfiguration, som man ser på blandt andet iPhone X og Samsung Galaxy Note 8.

Det loves, at 12 megapixels-kameraet leverer gode billeder i dårlige lys. Og for meget lys skulle heller ikke være noget problem. Som på tidligere telefoner fra HMD Global (der står bag Nokia) understøtter Nokia 7 Plus den såkaldte Boothie-funktion. Den gør det muligt at kombinere en selfie med et billede fra bagsidekameraet. Du kan læse mere om funktionen i MereMobil.dk’s anmeldelse af Nokia 8.

Indmaden består af Qualcomms Snapdragon 660 processor. Sammen med et batteri på 3.800 mAh betyder det ifølge HMD Global, at Nokia 7 Plus kan holde strøm i to dage. Som andre Nokia-smartphones er telefonen udstyret med “ren” Android 8. Det markedsføres nu som “Android One”.

Hvad er Android One? Kom tæt på den særlige rene Android-version

Nokia 7 Plus er tilgængelig fra begyndelsen af april. Ved lanceringen er der to farver at vælge imellem. Henholdsvis sort/kobber og hvid/kobber. Prisen lyder på 399 euro eller godt 3.000 kroner uden moms. Det præcise danske pris følger senere.

Specifikationer

 • Qualcomm Snapdragon 660-processor
 • 4 GB LPDDR4 RAM
 • 64 GB lagerplads (kan udvides med MicroSD, op til 256 GB)
 • 6 tommer IPS LCD full HD+ (2160 x 1080, 18:9) skærm, 500 nits
 • Primær kamera: 12 megapixels, f/1.75,
 • Sekundær kamera: 13 megapixels, f/2.6,
 • Front kamera: 16 megapixels, f/2.0
 • 3.800 mAh batteri
 • Bluetooth 5.0
 • Android 8.0 Oreo
 • Dimensioner: 158.38 x 75.64 x 7.99 mm (9.55 mm med kamera-bump)
 • Andet: fingeraftrykslæser, USB C med hurtig opladning

Mere til historien

Nokia har præsenteret hele fem telefoner ved dette års MWC. Det drejer sig om Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco, Nokia 6, Nokia 1 og Nokia 8810.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer