Her er Nokia 7 Plus - mellemklasse med stor skærm

Dual-kamera, Android One og 6 tommer skærm er hovedpunkterne i Nokia 7 Plus.

Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus

“Made for creators” hedder det i pressemateriale for HMD Global. Hvordan Nokia 7 Plus er skabt til skabere er uvist, men den nye model satser på både skærm og kamera. Telefonens front domineres af en 6 tommer stor skærm i 18:9-format. Opløsningen lyder på Full HD+. Dermed er skærmen ikke så skarp som på Nokias nyeste flagskib Nokia 8 Sirocco.

Nokia 8 Sirocco – nyt, kompakt flagskib

Det er ikke kun skærmen, der skal sælge Nokia 7 Plus. På bagsiden af telefonen finder man to kameraer med optik fra Zeiss. Hovedkameraet skyder fotos på 12 megapixels, mens kamera nummer to har 13 megapixels at gøre godt med. Det andet kamera leverer desuden 2x zoom sammenlignet med hovedkameraet. Dermed er der tale om en konfiguration, som man ser på blandt andet iPhone X og Samsung Galaxy Note 8.

Det loves, at 12 megapixels-kameraet leverer gode billeder i dårlige lys. Og for meget lys skulle heller ikke være noget problem. Som på tidligere telefoner fra HMD Global (der står bag Nokia) understøtter Nokia 7 Plus den såkaldte Boothie-funktion. Den gør det muligt at kombinere en selfie med et billede fra bagsidekameraet. Du kan læse mere om funktionen i MereMobil.dk’s anmeldelse af Nokia 8.

Indmaden består af Qualcomms Snapdragon 660 processor. Sammen med et batteri på 3.800 mAh betyder det ifølge HMD Global, at Nokia 7 Plus kan holde strøm i to dage. Som andre Nokia-smartphones er telefonen udstyret med “ren” Android 8. Det markedsføres nu som “Android One”.

Hvad er Android One? Kom tæt på den særlige rene Android-version

Nokia 7 Plus er tilgængelig fra begyndelsen af april. Ved lanceringen er der to farver at vælge imellem. Henholdsvis sort/kobber og hvid/kobber. Prisen lyder på 399 euro eller godt 3.000 kroner uden moms. Det præcise danske pris følger senere.

Specifikationer

 • Qualcomm Snapdragon 660-processor
 • 4 GB LPDDR4 RAM
 • 64 GB lagerplads (kan udvides med MicroSD, op til 256 GB)
 • 6 tommer IPS LCD full HD+ (2160 x 1080, 18:9) skærm, 500 nits
 • Primær kamera: 12 megapixels, f/1.75,
 • Sekundær kamera: 13 megapixels, f/2.6,
 • Front kamera: 16 megapixels, f/2.0
 • 3.800 mAh batteri
 • Bluetooth 5.0
 • Android 8.0 Oreo
 • Dimensioner: 158.38 x 75.64 x 7.99 mm (9.55 mm med kamera-bump)
 • Andet: fingeraftrykslæser, USB C med hurtig opladning

Mere til historien

Nokia har præsenteret hele fem telefoner ved dette års MWC. Det drejer sig om Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco, Nokia 6, Nokia 1 og Nokia 8810.

Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

(mere…)
Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
Nokia X30 5G er i handlen – se pris og tilgængelighed

Salget af Nokia X30 5G er begyndt. Det er en miljøvenlig smartphone med et såkaldt PureView-kamera.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram