HTC U11 Life test – en vild lille kriger

TEST: Helt ærligt HTC! 2.500 kroner. Burde U11 Life ikke koste noget mere? HTC U11 Life er virkelig ’value for money’. Læs min anmeldelse her.

HTC U11 Life test

HTC U11 Life (Foto: HTC)

HTC U11 Life er på ingen måde lige så lækker som navnestorebroderen HTC U11, som jeg gav en forrygende god anmeldelse. HTC U11 Life er, modsat hvad jeg forventede før jeg prøvede den, en virkelig relevant smartphone. Særligt hvis du er økonomisk bevidst.

Telefonen kan bedst betegnes som “en vild lille kriger”. Den vil bare gerne være meget større og meget dyrere.

Men HTC U11 Life til omkring 2.500 kroner føles billig i hånden. Jeg tror det hænger sammen med samlingerne og dens generelle finish. Enkelte steder støder fingeren på små unøjagtigheder, og knapperne er bløde, uden den ekstra klikrespons, der ellers kunne hæve kvalitetsoplevelsen.

Når mobilen er starten op, glemmer du den manglede designfinish.

Her er det fede ved U11 Life

LCD-skærmen (Super LCD) på 5,2 tommer (1080 x 1920 pixels) ser godt ud. Der er kun mindre udvaskning af farverne, når skærmen ses fra siden. Farverne opleves naturlige, og lysstyrken har ganske meget power. Altså en skærm som er stor og kraftig nok til smartphone-brug.

Processoren følger også godt med. Qualcomm Snapdragon 630 har flere gange vist sig, at være en virkelig god processor, når ydelse og batteritid skal balanceres.

I Antutu Benchmark scorer U11 Life 72.853 point. 3D Mark gav 830 point. Til allround- og spilydelse er telefonen stort set på niveau med Motorola Moto X4 og Samsung Galaxy A8 (2018).

Når du bruger telefonen, så tænker du overhovedet ikke over, at der er tale om en relativt billig telefon. Hastigheden er i orden!

LÆS OGSÅ: Motorola Moto X4 (test) – lavprismobil i virkelig høj kvalitet

HTC U11 Life har desværre en fejl, hvor skærmen ikke altid tænder, ved indgående opkald. Det er vildt irriterede. Men jeg tænker også, at det må kunne rettes i en softwareopdatering. Oplever du fejlen, er det blot at lægge fingeren på fingeraftrykslæseren, hvorefter mobilen vågner.

Er det ren Android?

Det kan godt være, at Nokias store salgsargument er ”ren Android”. Men virkeligheden har flyttet sig, siden lanceringen af blandt andet Nokia 8 i 2017.

Motorola kører eksempelvis med en forholdsvis ren Android, og er meget tydelig i kommunikationen vedrørende forventninger til fremtidige opdateringer.

HTC U11 Life benytter en Android-udgave kaldet Android One. Det står der i hvert fald på kassen. I virkeligheden kører telefonen Android 8.0.0 med sikkerhedsrettelsen 1. januar 2018.

Så hvad er ”Android One”? Kort fortalt: En ren udgave af Android, der udelukkende har de tilpasninger, som er nødvendige for, at telefonens funktioner virker. Eksempelvis integration af HTC Edge Sense, hvor et klem på telefonen, kan benyttes til forskellige genveje, som at åbne kameraet.

Du kan læse mere om Edge Sense i min anmeldelse af HTC U11.

Når det kommer til Android-opdateringer, så følger HTC U11 Life de retningslinjer Google har for Android One. Det officielle statement er: “Android One phones are among the most secure since they all get regular security software updates. With Android One, your phone will receive at least two years of OS upgrades to the latest version of Android

BAGGRUND: Hvad er Android One?

Skærmbilleder fra HTC U11 Life

Ingen sløvende ekstra brugerflade

HTC U11 Life benytter ingen HTC skins eller templates oven på Android. Android, inklusive de originale apps til SMS, Kalender, Kontakter m.fl, er helt som Google har tænkt det.

Jeg har i en længere periode haft Samsung Galaxy A8 og Sony Xperia XA2 i brug. Sammen med U11 Life ligger de alle i den samme priskategori. HTC U11 Life har tydeligt en fordel af den rene Android. Den kører mere smidigt, end de nærmeste konkurrenter som benytter deres egne tilpasninger.

Altså et klart forspring til HTC.

Det fedeste: Batteritiden

Jeg er jublende begejstret for batteritiden! Trods kun 2.600 mAh i batterikapacitet, så holder telefonen strøm virkelig længe. Den er stort set umuligt at slå ihjel – til trods for mit omfattende smartphonebrug.

Ét døgn og 23 timer uden en oplader! Jeg tror, det er ny rekord for mig.

Så læg til, at der medfølger en hurtigoplader i salgspakken. På 30 minutter sendes batteriet fra 0-45 procents kapacitet. Det er mere end godkendt.

Fed lyd koster ikke ekstra

Ligesom på topmodellen HTC U11 medfølger der også til U11 Life et USonic headset med aktiv støjreduktion. Normalt medfølger der et traveligt headset i salgspakkerne til de fleste smartphones. Dette gælder også Apple. Men HTC har valgt en anden vej.

USonic-headsettet lyder rigtigt fedt. Det er ikke helt på niveau med det trådløse headset Jabra Elite 65t, som i øvrigt slår AirPods fra Apple på både samtale- og musiklydkvalitet. Men nu får du det jo også bare med i kassen, uden det koster ekstra. Endda ved en smartphone, som ikke er et flagskib.

LÆS OGSÅ: Jabra Elite 65t (test) – langt bedre end AirPods

USonic headset tilsluttes via USB Type-C. Telefonen har ikke 3,5 mm. jackstik, og headsettet kan (underligt nok) ikke benyttes på andre smartphones med USB Type-C.

Et hæderligt kamera

Du skal ikke forvente mirakler fra hverken front- eller bagkameraet, der begge har en opløsning på 16 megapixels. Men direkte dårligt, når vi taler hverdagsbrug, er det ikke.

Herunder kan du se et par af de billeder, som jeg har taget med telefonen.

Konklusion: HTC rammer næsten bulls-eye

HTC U11 Life salgsæske

HTC U11 Life som den så ud, da jeg modtog den til test (Foto: MereMobil.dk)

HTC U11 Life er en af den slags telefoner, som jeg hurtigt kommer til at elske. HTC gør bare SÅ mange ting rigtigt. Det er bare så mega ærgerligt, at køberne ikke belønner dem.

Batteritiden er intet mindre end perfekt. Du får et lækkert design, dog ikke med den sidste finish på kvalitetsfølelsen. Kameraet vil opfylde den jævne brugers behov, og så er det et kæmpe plus, at der både er hurtiglader og fedt headset med i prisen.

HTC Sponseret link U11 Life koster aktuelt omkring 2.500 kroner.

Nå ja! Husk så lige den smidige og forholdsvis hurtige brugeroplevelse, og ikke mindst Android 8.0 med de seneste sikkerhedsopdateringer (Android One).

Nu må vi heller ikke glemme, at den er IP67 certificeret (vand- og støvafvisende).

Løbende opdateringer til Android er i øvrigt et STORT plus i min bog.

HTC U11 Life får 6 ud af 6 stjerner. Det er en mobil jeg gerne anbefaler.

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk anbefaler HTC U11 Life.

Og mens vi venter på HTC U12 så kan du da lige se nærmere på HTC U11+, der ikke er lanceret i Danmark. U11+ trækker tæppet væk under HTC U11.

Fordele og ulemper

Fordele

  • 2 døgns batteritid når den bruges som smartphone
  • Lækker lyd i medfølgende headset
  • Ren Android = god brugeroplevelse
  • IP67 certificeret
  • Hurtigoplader medfølger
  • Opdateringer af Android og sikkerhedsopdatering jf. Android One

Ulemper

  • Designet står ikke helt skarpt
  • Ikke 3,5 mm jackstik
  • Kameraet er udmærket, men forvent ikke mirakler

Mere til historien

Midrange-telefonerne er efterhånden blevet så gode, at det bliver sværere at finde argumenter for, at give 5-7.000 kroner for en topmodel

HTC U11 Life
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram