Sony Xperia XA2 – en fed opdatering til mellemklassen

Til 2.999 kr. får du her en smartphone med 23 megapixels kamera, stor skærm, dual-SIM og kraftigt batteri. Her er Xperia XA2.

Sony Xperia XA2

Sony Xperia XA2 (Foto: Sony)

I mellemklassen, telefoner til omkring 3.000 kroner, sker der virkelig i noget disse år. I dette prissegment får du for alvor value-for-money. Huawei og Motorola er nogle af dem, der allerede nu gør det rigtigt godt i prisklassen, og nu følger Sony med, og lancerer Sony Xperia XA2.

Xperia XA2 er en opdateret version af Xperia XA1 fra foråret 2017. Anmeldelsen af Xperia XA1 endte kun på fire stjerner, men med Xperia XA2 ser det ud til, at Sony rykker frem i bussen. Der er opgraderinger på stort set alle punkter.

Her er nogle af nyhederne:

 • HD skærm > Full HD
 • 5.0” > 5.2”
 • Android 7.0 > Android 8.0
 • Mediatek processor > Qualcomm Snapdragon 630
 • Batteri 2.300 mAh > 3.300 mAh
 • PIN-kode lås > Fingeraftrykssensor

Derudover løftes kameraet. I Xperia XA2 får du den samme frontkamerateknologi som blev introduceret i Xperia XZ-serien. Hovedkameraet har 23 megapixels opløsning (1/2.3” Exmor RS sensor). Dette kamera understøtter 4K videooptagelse samt slowmotion med 120 fps.

Specifikationer: Xperia XA2

 • Skærm: 5,2” (1920 x 1080 pixels)
 • Qualcomm Snapdragon 630 processor
 • RAM: 3 GB
 • Hukommelse: 32 GB intern
 • MicroSD-kort: Understøtter op til 256 GB
 • Kamera: 23 megapixels (4K optagelse + 120 fps slowmotion)
 • Frontkamera: 8 megapixels
 • Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C
 • Dual SIM: Ja
 • Wi-Fi Opkald: Ja (understøttelse afhænger af operatør)
 • Mål: 142 x 70 x 9.7 mm.
 • Vægt: 171 gram
 • Android 8.0

Designet er optimeret men ikke radikalt

Du vil lægge mærke til, at Xperia XA2 ser lidt anderledes ud, end det Sony hidtil har stået for. Endelig sker der noget med Sonys mobildesign.

Rammen er i aluminium. Oven på denne er skærmen monteret. Det er en ”jævn bue” der afslutter skærmen ned mod de afrundede sider. Som noget nyt introducerer Sony her deres første mobil med fingeraftrykslæser på bagsiden, og dermed er den ikke længere integreret i powerknappen på siden.

Faktisk havde forgængeren til denne mobil slet ikke fingeraftrykslæser. Så introduktionen af sensoren må siges at være et stort plus.

Xperia XA2 ligner stadig en Sony telefon. Designændringerne er ikke store, men skønt at se Sony trods alt optimerer en smule. Jeg savner dog fortsat en stor radikal designomlægning.

Læg i øvrigt mærke til Snapdragon 630 processoren. Lige præcis denne type er kendt for, at bidrage til meget lang batteritid. Jeg har nogle gange set dette i praksis på eksempelvis Motorolas telefoner. Senest i forbindelse med anmeldelsen af Moto X4.

Billeder af Xperia XA2

Pris og tilgængelighed

Sony er kendt for høj stabilitet i deres produkter og løbende opdateringer af Android-systemet. Er du i tvivl om hvilken mobil du skal købe, så vælg en Sony. Sådan plejer jeg altid at sige. Intet tyder på, at det med XA2 bliver anderledes.

Xperia XA2 er prissat til 2.999 kroner (vejledende uden abonnement). I Danmark lanceres den i sølv, sort, blå og rosa. I løbet af februar kan den findes i butikkerne.

Mobilen understøtter hurtigopladning, men du skal købe en hurtigoplader ved siden af, da salgspakken kun indeholder en standardoplader. Til gengæld får du understøttelse af både dual-SIM og Wi-Fi Opkald direkte ud af æsken.

TEST: Sony Xperia XZ1 Compact er power i en kompakt størrelse

Mere til historien

Sony Xperia XA2 er præsenteret forud for elektronikmessen CES i Las Vegas.

Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Underlig begrænsning på PlayStation 5 Slim

En X-bruger har observeret at disk-drevet på den nye PlayStation 5 Slim, bliver afregistreret ved nulstilling.

(mere…)
Sony har solgt mere end 46,6 mio. PS5-konsoller

PlayStation 5 konsollerne er efterhånden blevet til at få fat i og det har givet øget vækst i salget i det seneste kvartal.

(mere…)
Sony Xperia 1 V får snart en stor opdatering

Inden længe kan du opdatere din Sony Xperia 1 V med en ny stor softwarepakke, der blandt andet indeholder Android 14.

(mere…)
PlayStation 5 kommer nu i en slim-version

Sony har nu bekræftet, at der inden længe lander en opdateret PlayStation 5 i butikkerne.

(mere…)
Sony bekræfter hacking

To gange på få måneder er elektronikkæmpen Sony blevet hacket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram