Jabra Elite 65t test – langt bedre end AirPods

TEST: AirPods er gode, men Jabra Elite 65t er bedre. Min bedømmelse: Jabra Elite 65t er det bedste trådløse in-ear headset til dato.

Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t i salgsæske (Foto: MereMobil.dk)

Op til CES 2018 i Las Vegas tog danske Jabra, der er en del af GN Store Nord, mod til sig. Kommunikationen var helt tydelig: ”Vi lancerer et headset, der kan konkurrere 1:1 med Apples AirPods”.

Budskabet trængte klart igennem hos rigtigt mange medier verden over. Inklusive en del ikke tech-medier.

Jeg har nu modtaget headsettet Jabra Elite 65t Sponseret link, og med skepsis pakket det ud. For det er noget af en mundfuld; at ville lægge sig på siden af Apple, der virkelig har fået meget ros for AirPods.

TEST: AirPods har genial parring men skuffende lyd

Hvorfor skal alt sammenlignes med Apple?

Når en producent selv sammenligner sit produkt med et af Apples, er det relevant, at udfordre producenten. Derfor er AirPods i denne anmeldelse vigtig.

Hvad er det så AirPods kan? Her er et par af hovedpunkterne, der gør dem geniale. Særligt for Apple brugere:

  • Markedets mest enkle parring.
  • Én parring gælder alle Apple produkter på et Apple ID, da parringen deles mellem enhederne.
  • Opbevaringsæske med indbygget batteri og stik til opladning.
  • Sætter musikken på pause, når en AirPod tages ud af øret.
  • Lydkvaliteten er ”god nok” til at de fleste brugere vil være glade.
  • True Wireless. Altså ingen ledninger overhovedet.

Blandt ulemperne er, at AirPods ligner hovederne fra en el-tandbørste. Jeg synes det er grænseoverskridende, at bære AirPods i det offentlige rum. Men deres stabilitet i forhold til at forbinde sikkert til telefonen, tiltaler mig.

Nu til Jabra Elite 65t.

Med et svup sidder de fast

Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t i ørerne (Foto: Jabra)

AirPods hænger løst i ørerne, og jeg er hele tiden nervøs for at tabe dem. Det har Jabras produktdesignere også konstateret, så her er Elite 65t anderledes. Selvom der ikke er bøjler eller ear-wings, så sidder de overraskende godt i ørerne.

Indsæt en earbud i øregangen, og roter en kvart omgang. Svup! Så suges den fast. Jabras headset sidder LANGT bedre end Apples, og du har slet ikke på samme måde en nervøsitet for, at det falder ud.

Der medfølger en opladeæske, som også benyttes til opbevaring. En fuld opladning giver 5 timers drift på de to earbuds. Ladeæsken leverer yderligere 10 timers strøm. Den fulde opladning tager halvanden time.

Lukker alt ude

Når Jabra Elite 65t er korrekt monteret lukkes alle lyde fra omgivelserne ude. Det er som at træde ind i en osteklokke. Et lyddødt rum har samme effekt.

Hvis du bruger headsettet i trafikken, er den totale udelukkelse ikke en fordel. Du risikerer, at blive kørt ned. Det har Jabra løst med funktionen HearThrough.

Indbyggede mikrofoner bringer lyd fra omgivelserne ind i ørerne. Via appen Jabra Sound+ (iOS og Android) kan du selv justere niveauet af støjen fra opgivelserne, eller deaktivere det. HearThrough er en genial detalje.

Jeg er dog irriteret over, at HearThrough deaktiveres i appen, når headsettet slukkes. Enten skal du aktivere det via appen, eller holde funktionsknappen på den højre earbud inde, for at aktivere HearThrough. Hvorfor kan man ikke bare sætte ens egen default?

Headsettet udsender ikke ”modstøj” for at ophæve støjen omkring en, sådan som det ses på nogle andre headets, men det er heller ikke nødvendigt, når de slutter så tæt som tilfældet er.

Hvordan lyder Jabra Elite 65t?

Elite 65t lyder FANTASTISK! Det er det bedste in-ear headset jeg til dato har prøvet. I forhold til Apples AirPods er forskellen kæmpe stor. Næsten så stor, at det er svært at sammenligne.

Der er en lækker bund, men detaljerne i toppen er stadig med.

I forhold til rigtige hi-fi hovedtelefoner vil jeg tro, at Elite 65t stadig har et stykke vej op, men nu er der jo trods alt tale om et lille bitte headset til en overkommelig pris. Jeg er i hvert fald godt tilfreds og mere til. Desuden har jeg ikke lige haft et hi-fi headset at sammenligne med.

Rigtig god talekvalitet

Jabra Elite 65t i æske

Jabra Elite 65t i oplade- og opbevaringsæske (Foto: Jabra)

Talekvaliteten for modtageren i samtalen er rigtig god. De fire indbyggede mikrofoner gør et godt stykke arbejde. Samtalekvaliteten indendørs, i et roligt miljø, er på niveau med den, at telefonen leverer, når den holdes i hånden uden brug af headset.

Faktisk vil jeg sige, at Jabras headset leverer en lidt bedre samtalekvalitet, end fra iPhone X ved håndholdt brug.

Udendørs, tæt ved en tosporet vej, reduceres støjen nogenlunde. Taleforståeligheden er lidt bedre, end på Apple AirPods. Begge headsets lyder bedre end fra telefonen. Ifølge en relativt uvidenskabelig dbmåler-app svarer støjen til 65-70 db.

Når Elite 65t udsættes for kraftig trafikstøj, altså kraftigere end i mit første eksempel, så kan støjreduktionen ikke følge med. Testlyden jeg brugte lå på cirka 80 db.

I sammenligningen med AirPods bliver Jabra Elite 65t vinderen. Samtalekvaliteten er et stykke bedre hos Jabra. I denne sammenhæng (med kraftig støj) har telefonen klart den bedste lydkvalitet.

Er der ulemper?

Jabra Elite 65t og Apple AirPods

Jabra Elite 65t og Apple AirPods side om side. Det er tydeligt, at de er meget små (Foto: MereMobil.dk)

Absolut. Eksempelvis knapperne til play, besvarelse af opkald og lydstyrke. Når der skal placeres fysiske knapper på noget så småt, er resultatet derefter.

Ved betjening af lydstyrken føles det som om, at den lille earbud presses helt ind i øret. Det er ikke en rar følelse. Jeg har i stedet brugt reguleringen på telefonen.

Opladestikket er MicroUSB, og ikke den nye USB Type-C, der efterhånden er den fremherskende standard i nye telefoner. Ladeæsken kan nogle gange være vanskelig at åbne, og når du sætter earbuds ned i æsken, sker det ikke med den samme lækkerhed, som på AirPods. På Jabra skøjter de små earbuds lidt rundt og ”snapper” ikke fast, som på AirPods.

Både AirPods og Jabra Elite 65t er små dimser, der nogle gange kan smutte rundt i fingrene, så de tabes på gulvet. Det er altså noget rod i et fly eller i et tog. Så pas godt på dem.

Konklusion: Det bedste trådløse headset!

Jabra løfter opgaven med et imponerende resultat. Elite 65t er det bedste in-ear headset jeg hidtil har prøvet. Pasformen og lydkvaliteten ved både musik og samtaler, er sublim.

Du skal kunne leve med osteklokke-fornemmelsen, men jeg tror det for mange vil være et spørgsmål om tilvænning.

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk anbefaler Jabra Elite 65t.

Parringen sker ikke lige så simpelt, som med AirPods i Apples univers. Googles Fast Pair, der minder om Apples parringsproces er desværre ikke understøttet. Det havde ellers hjulpet på Android-enheder. Men så har Jabra selvfølgelig noget at arbejde med, til en eventuelt kommende version.

Heller ikke Apple W1 chippen er understøttet. W1 muliggør den simplificerede parring, som kendes fra AirPods.

Det er synd, at Jabra ikke er gået hele vejen.

Jabra Elite 65t kan også bruge stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og Siri. Dette er ikke så relevant i vores markedsområde, og ikke noget jeg har brugt ret meget tid på.

Den vejledende pris er 1.299 kroner.

Jeg giver Jabra Elite 65t 5 ud af 6 stjerner og udmærkelsen ”MereMobil.dk anbefaler”.

Video: Sådan lyder Jabra Elite 65t og AirPods

Fordele og ulemper

Fordele

– Lyder fantastisk ved både musik og samtale
– Passer perfekt i ørerne (øredutter i flere størrelser medfølger)
– Æske til opbevaring og opladning

Ulemper

– Kan give osteklokke fornemmelse
– HearThrough gemmer ikke end indstilling
– Ingen speed-parring med hverken Android eller iOS

Mere til historien

Elite 65t er IP55 certificeret. Der fås også en sportsudgave med navnet Elite Active 65i. Denne er IP56 certificeret. På begge ydes der to års garanti mod vand- og støvskade.

Jabra Elite 65t
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram