Apple AirPods test – genial parring men skuffende lyd

TEST: Lydkvaliteten ved samtaler skuffer på Apple AirPods, men parringen er den bedste jeg nogensinde har set, det viser min AirPods test.

AirPods test

Apple AirPods (Foto: MereMobil.dk)

Det skabte stor opmærksomhed, og dårlig omtale, da Apple fjernede det 50 år gamle analoge 3,5 mm. jackstik fra telefonerne. Jeg ser det ikke som et problem. Med Lightning-stikket (og USB Type-C på Android telefoner) er der tale om mere moderne stiktyper med bedre lydkvalitet og flere muligheder.

 – Apple AirPods – ny trådløs lyd fra Apple

Allerede ved lanceringen af iPhone 7 og iPhone 7 Plus sagde jeg, at det kun er et spørgsmål om tid, inden 3,5 mm stikket vil forsvinde på Android, som følge af USB Type-C. Og minsandten om ikke en mobilproducent hurtigt breakede nyheden. HTC 10 Evo er uden 3,5 mm stik, og allerede nu høres der rygter om Galaxy S8, heller ikke ventes at have stiktypen.

Alternativet til ledningerne er trådløse headsets, hvilket fås i rigtigt mange variationer, priser og kvaliteter. Apple har budt ind med AirPods, der efter to måneders forsinkelse, kom til salg i december 2016.

 – Apple AirPods når alligevel julehandlen

Min Apple AirPods test viser klart, at headsettet har mange gode kvaliteter, men ikke nødvendigvis kan erstatte et traditionelt headset med ledning.

Lækker udførelse

AirPods med iPhone 7 (Foto: Apple)

AirPods med iPhone 7 (Foto: Apple)

Jeg har aldrig set et headset, der er så lækkert udført som Apple AirPods.

De bor i en lille æske, der også indeholder et batteri, så headsettet altid er kampklar når det tages i brug. Batteriet i æsken oplades via Lightning-stik, så man kan anvende ledningen fra ens iPhone.

Når de små AirPods sættes ned i æsken ”snapper” de sig på plads og holdes fast af en magnet. Dermed falder de heller ikke ud, når æsken vendes på hovedet med låget åbent. Låget har også en lækker ”snap-effekt”, der giver det sidste til en rimelig perfekt oplevelse. Det er vel også rimeligt nok når man lige har betalt 1.379 kroner for headsettet.

Sidder godt i ørerne

AirPods er stort set identiske med EarPods – dem der følger med til iPhone. Naturligvis bare uden ledning. Så hvis EarPods passer i dine ører, så gør AirPods også.

Jeg har en fornemmelse af, at de sidder godt fast, hvilket absolut også er påkrævet.

Når det er sagt, så synes jeg det er totalt grænseoverskridende at sidde med AirPods i ørerne. Det ser lige så dumt ud, som når folk vader rundt med samtale headsets på ørerne. Det er som om ledningsheadsets bare er mere socialt acceptable, men det skyldes nok man er mere vant til typen.

I højrisiko for at blive væk

Min første tanke var: ”Dem her får jeg smidt væk”. Og inden for det første døgn forputtede de sig da også to gange, så det tegner ikke godt for fremtiden.

Jeg har seriøst overvejet at fremskaffe en brillesnor for at holde styr på dem. Jeg fandt en pakke med seks brillesnore til 29 kroner. Det må være en rimelig ekstraudgift, at give sig selv så man sikrer det kostbare headset.

I USA har Apple en nød-ordning, for forliste AirPods, hvor man til 69 dollars kan købe en ny AirPod-enhed. Denne ordning har vi endnu ikke set i Danmark. Derfor er det om at passe godt på dem.

Hvad hvis du mister en AirPod?

Ikke lækker Hi-Fi lyd

AirPods med iPhone 7 (Foto: Apple)

AirPods med iPhone 7 (Foto: Apple)

Apple har ikke skabt en wow-lyd i AirPods. De lyder næsten ligesom EarPods måske med en lille smule bedre gengivelse af detaljer. Lyden kan vel bedst skrives med ordene ”okay” og ”anonym”. Jeg synes godt, at man til prisen kunne forvente lidt mere.

Ved opkald er lydkvaliteten fra den man taler med, også nogenlunde dem samme som på udgaven med ledning. Derimod er mikrofonen dårligere. Den du taler med i telefonen får markant ringere lydkvalitet, når du bruger AirPods.

Når der kommer trafik, eller anden støj, ind i billedet, er det igen ledningsudgaven som vinder. Dette er som sådan ikke markant anderledes i forhold til andre trådløse headsets på markedet. Grundlæggende gælder reglen stadig om, at jo tættere mikrofonen er på munden jo bedre er lydkvaliteten – og på AirPods er mikrofonerne forholdsvist langt væk. Den er jo næsten placeret ved øret. Mens den på headsettet med ledning er placeret mere i den retning, som man taler.

Mest simple parring nogensinde

Som du kan se i nedenstående indslag er parringen af Apple AirPods fantastisk enkel. Du åbner bare æsken ved siden af din iPhone hvorefter headsettet er forbundet. Bluetooth-parring er i sig selv noget skrammel – og i hvert fald ikke brugervenligt. Så store pluspoint til Apple for dette tiltag.

Når paringen er udført, rejser forbindelsen til iPad og Macbook, så man ikke skal tænke yderligere på at parre igen med de andre enheder.

Har du en Android-telefon kan du også bruge AirPods. Parringen sker på manuel vis som med andre headsets, og lyd fra musik og samtaler overføres fint. Se herunder linket til en guide.

GUIDE: Sådan parrer du AirPods med Android-telefoner

Første kig på Apple AirPods

Ekstra funktioner

Sammen med iPhone har Apple AirPods et par smarte funktioner. Ved at dobbelt-tappe på en af AirPods-enhederne, mens de sidder i øret, aktiverer straks Siri. Du kan ændre dette så et dobbelt-tap pauser musikken eller genoptager den.

Tager du en af enhederne ud af ørerne pauses musikken, og genoptages, når du igen har begge AirPods i ørerne. Bruger du AirPods med Android vil du gå glip af denne mulighed.

Sådan lyder AirPods og EarPods

Konklusion: Lyden ved samtaler skuffer

Apple AirPods (Foto: Apple)

Apple AirPods (Foto: Apple)

Integrationen er fantastisk godt udført, og er du i Apples økosystem er AirPods et must have, hvis vi taler om et all-round trådløst headset. Samlet set er lydkvaliteten på linje med EarPods, men dårligere ved samtaler.

Er det så godt 1.400 kroner værd? Umiddelbart nej – ikke for mig.

Apple talte ved lanceringen om W1-chippen, som sidder i AirPods. Den skulle give bedre batteritid og mere stabil forbindelse. Dette er utroligt svært at dokumentere, og Apple har ikke (trods forespørgsel) givet yderligere informationer om, hvorfor man skal vælge et headset med W1-chip. Det er lidt tyndt, at man ikke kan sige lidt mere om, hvad det særlige er nu når der blev slået et stort slag for det.

Pris i forhold til kvalitet bringer mig hen til 4 ud af 6 stjerner.

Fordele og ulemper

Fordele
– Lynparring på tværs af Apple enheder
– Lækker opbevaring og opladning
– Virker også med Android-telefoner (med samtaler og musik)

Ulemper
– Stor risiko for tab eller de bliver væk
– Lydkvalitet ved musik imponerer ikke
– Dårligere samtalekvalitet end EarPods

Mere til historien

En opladning giver fem timers musikafspilning. Batteri- og opbevaringssæsken kan forlænge tiden op til 24 timers musik.

Apple AirPods
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram