Google gør Bluetooth-parring simpel med Fast Pair

0

Fast Pair er Googles svar på Apples simple AirPods-parring. Libratone og Bose er blandt de første til at understøtte funktionen.

Google Fast Pair
Google Fast Pair (Foto: Google)

Google har lanceret Fast Pair, en simplificeret parringsproces til Bluetooth tilbehør.

Fast Pair henter automatisk information om enhedens navn, produktbillede og en eventuel tilhørerende app. Dermed bliver det lettere og brugeren at identificere tilbehøret og parre det med telefonen.

Funktionen minder om den Bluetooth-parringsproces som Apple introducerede med AirPods, og som efterfølgende også fungerer med eksempelvis Apple TV.

TEST: Apple AirPods har genial parring men skuffende lyd

Googles Fast Pair spiller lige nu sammen med udvalgte headsets såsom Pixel Buds, der endnu ikke er introduceret i Danmark, Libratone Q Adapt On-Ear, Bose QuietComfort 35 II og snart også Plantronics Voyager 8200 serien.

Parring er simpel. Tænd for tilbehøret og sæt det i parringstilstand. Herefter holdes tilbehøret hen til telefonen, hvorefter Android finder en såkaldt ”Fast Pair”-pakke via BLE (Bluetooth Low Energy), der sendes til Googles servere, som sender produktbillede, navn og information om en eventuel app retur.

Efterfølgende mødes brugeren af en notifikation med teksten ”Tap to pair”. Billede og navn indgår i popup-beskeden på skærmen. Et enkelt klik parrer enheden.

Fair Pair virker med Android 6.0 og fremefter (med Google Play services 11.7) hvis tilbehøret understøtter funktionen. Google oplyser ikke noget om, hvorvidt Fast Pair også kan virke, uden yderligere opdatering, på eksisterende Android-telefoner i markedet.

Bluetooth blev udviklet af Ericsson Mobile i Lund, Sverige, i slutningen af 80’erne. Siden introduktionen har parringsprocessen været forbundet med meget bøvl om frustration for slutbrugerne.

Første kig på AirPods og parring

Mere til historien

Libratone er grundlagt i Danmark tilbage i 2009. De er kommet i godt selskab med Google omkring at være en af pionererne på denne funktion.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer