Google gør Bluetooth-parring simpel med Fast Pair

Fast Pair er Googles svar på Apples simple AirPods-parring. Libratone og Bose er blandt de første til at understøtte funktionen.

Google Fast Pair

Google Fast Pair (Foto: Google)

Google har lanceret Fast Pair, en simplificeret parringsproces til Bluetooth tilbehør.

Fast Pair henter automatisk information om enhedens navn, produktbillede og en eventuel tilhørerende app. Dermed bliver det lettere og brugeren at identificere tilbehøret og parre det med telefonen.

Funktionen minder om den Bluetooth-parringsproces som Apple introducerede med AirPods, og som efterfølgende også fungerer med eksempelvis Apple TV.

- TEST: Apple AirPods har genial parring men skuffende lyd

Googles Fast Pair spiller lige nu sammen med udvalgte headsets såsom Pixel Buds, der endnu ikke er introduceret i Danmark, Libratone Q Adapt On-Ear, Bose QuietComfort 35 II og snart også Plantronics Voyager 8200 serien.

Parring er simpel. Tænd for tilbehøret og sæt det i parringstilstand. Herefter holdes tilbehøret hen til telefonen, hvorefter Android finder en såkaldt ”Fast Pair”-pakke via BLE (Bluetooth Low Energy), der sendes til Googles servere, som sender produktbillede, navn og information om en eventuel app retur.

Efterfølgende mødes brugeren af en notifikation med teksten ”Tap to pair”. Billede og navn indgår i popup-beskeden på skærmen. Et enkelt klik parrer enheden.

Fair Pair virker med Android 6.0 og fremefter (med Google Play services 11.7) hvis tilbehøret understøtter funktionen. Google oplyser ikke noget om, hvorvidt Fast Pair også kan virke, uden yderligere opdatering, på eksisterende Android-telefoner i markedet.

Bluetooth blev udviklet af Ericsson Mobile i Lund, Sverige, i slutningen af 80’erne. Siden introduktionen har parringsprocessen været forbundet med meget bøvl om frustration for slutbrugerne.

Første kig på AirPods og parring

Mere til historien

Libratone er grundlagt i Danmark tilbage i 2009. De er kommet i godt selskab med Google omkring at være en af pionererne på denne funktion.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram