Google gør Bluetooth-parring simpel med Fast Pair

Fast Pair er Googles svar på Apples simple AirPods-parring. Libratone og Bose er blandt de første til at understøtte funktionen.

Google Fast Pair

Google Fast Pair (Foto: Google)

Google har lanceret Fast Pair, en simplificeret parringsproces til Bluetooth tilbehør.

Fast Pair henter automatisk information om enhedens navn, produktbillede og en eventuel tilhørerende app. Dermed bliver det lettere og brugeren at identificere tilbehøret og parre det med telefonen.

Funktionen minder om den Bluetooth-parringsproces som Apple introducerede med AirPods, og som efterfølgende også fungerer med eksempelvis Apple TV.

TEST: Apple AirPods har genial parring men skuffende lyd

Googles Fast Pair spiller lige nu sammen med udvalgte headsets såsom Pixel Buds, der endnu ikke er introduceret i Danmark, Libratone Q Adapt On-Ear, Bose QuietComfort 35 II og snart også Plantronics Voyager 8200 serien.

Parring er simpel. Tænd for tilbehøret og sæt det i parringstilstand. Herefter holdes tilbehøret hen til telefonen, hvorefter Android finder en såkaldt ”Fast Pair”-pakke via BLE (Bluetooth Low Energy), der sendes til Googles servere, som sender produktbillede, navn og information om en eventuel app retur.

Efterfølgende mødes brugeren af en notifikation med teksten ”Tap to pair”. Billede og navn indgår i popup-beskeden på skærmen. Et enkelt klik parrer enheden.

Fair Pair virker med Android 6.0 og fremefter (med Google Play services 11.7) hvis tilbehøret understøtter funktionen. Google oplyser ikke noget om, hvorvidt Fast Pair også kan virke, uden yderligere opdatering, på eksisterende Android-telefoner i markedet.

Bluetooth blev udviklet af Ericsson Mobile i Lund, Sverige, i slutningen af 80’erne. Siden introduktionen har parringsprocessen været forbundet med meget bøvl om frustration for slutbrugerne.

Første kig på AirPods og parring

Mere til historien

Libratone er grundlagt i Danmark tilbage i 2009. De er kommet i godt selskab med Google omkring at være en af pionererne på denne funktion.

Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Chromebook-sagen: Kommuner efterladt i uvished

Datatilsynet er efter fire år nået til afgørelse i en sag, hvor en far klagede over, at sønnens navn og skole kunne ses på YouTube.

(mere…)
Temperaturmåling i Pixel 8 Pro virker ikke i Danmark

Pixel 8 Pro kan nu måle kropstemperatur, men ikke i Danmark

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram