Nokia 6 blev udsolgt på ét minut

På blot ét minut blev Nokia 6 udsolgt da salget startede. Lige nu er der over 1,4 millioner registrede potentielle købere.

HMD logo

HMD Global - The Home of Nokia Phones

Nokia forsøger at genfinde melodien til smartphone-succes denne gang med Android som styresystem. Finske HMD Global har købt licensen til at producere og markedsføre smartphones under Nokia brandet, og det gør de med nu med Nokia 6.

Nokia 6 blev lanceret i sidste uge i Kina, hvor telefonen i første omgang er blevet sat til salg, som det eneste sted. Salget stoppede dog ganske hurtigt. Efter blot ét minut var det udsolgt, men hvor mange enheder af Nokia 6, der blev solgt ved vi ikke. Det er før set at producenterne sætter et meget lille batch til salg og efterfølgende erklærer udsolgt, for at skabe yderligere opmærksomhed og hype omkring deres produkt.

Interessen enorm for Nokia 6

Hvornår der atter er flere enheder af Nokia 6 til salg ved vi heller ikke, men telefonen har fået stor opmærksomhed og interesse. 250.000 personer registrerede sig hurtigt som potentielle købere - i løbet af første dag. Ugen efter var det én million, og i denne uge er vi på 1,4 millioner registrerede potentielle købere.

Man skal ikke betale forud, hvilket helt sikkert hjælper, men det giver næppe det store håb, hvis man ønsker i Nokia 6. Prisen er i øvrigt 1.700 kinesiske CNY, der svarer til 1.720 kroner.

- GUIDE: Sådan laver du selv fede collager

Specifikationer på Nokia 6

Nokia 6 har et Snapdragon 430 chipsæt med octa-core 1.1 GHz CPU, en 5.5 tommer 1080p skærm og et buet 2.5D Gorilla Glass 3. Enheden har desuden 4 GB RAM, 64 GB hukommelse og 16 MP/8 MP kamera kombi. Har man brug for mere lager, er der SD-kort udvidelse.

Nokia 6 (Foto: HMD Global)

Nokia 6 (Foto: HMD Global)

Derudover et 3,000 mAh batteri og nyeste Nokia mode i form af Android 7.0 Nougat med en del tilpasninger. Som noget ekstra har den også dual-SIM.

Kommer måske til Europa

1.4 millioner er desuden det samme tal som bor i Helsinki inklusiv opland, så interessen for Nokia i Kina er åbenbart ikke helt dårlig. Til sammenligning bor der 1.280.371 mennesker i København og omegn, ifølge Danmarks Statistik.

HMD Global har tidligere sagt, at de vil fremvise nyheder på Mobile World Congress i Spanien den 26. februar. Desuden er Nokia 6, i ny udgave, blevet spottet på Bluetooth Certifications hjemmeside, så måske er der en international version på vej.

Nokia lover flere annonceringer den 26. februar

Der har desuden været rygter om en "Nokia 8" med Snapdragon 835 processor, 5.7 tommer skærm med QHD opløsning og dermed omkring 515 PPI. Men dette er meget løse rygter, og det kan ikke afvises, at der samtidig har været lidt ønsketænkning ind over, da rygterne også siger 6 GB RAM og Gorilla Glass 5.

Se Android på Nokia 6

Mere til historien

Nokia 6 er ikke nogen topmodel og til 1.700 kroner kan man da heller ikke forvente det. Men den udstikker en retning for, hvad Nokia vil fremover nu, hvor der er kommet Android styresystem på. Du kan se Nokias tilpasninger af Android i videoen herover.

Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Galaxy S23-serien sælger!

Samsung Galaxy S23-serien er et større salgshit end sidste års modeller. Særligt en af modellerne er mobilkøberne vilde med.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram