Android Go er en light-variant af Android

Google er klar med Android Go, som er en light-version af Android, der skal gøre billige Android-telefoner bedre.

Google fortalte under Google I/O 2017, at der nu er mere end 2 milliarder aktive Android-enheder rundt i verden. Så man kan godt uden at underdrive sige, at det går rigtigt godt for Google.

 - Google: Der er nu 2 milliarder aktive Android-enheder

Men Google har også fokus på de, som har telefoner hvor Android er for krævende. Derfor er Google nu klar med Android Go, som kort sagt er en light-version af Android.

Android Go fungerer med enheder under 1 GB RAM. Og selve systemet, og de medfølgende applikationer, vil også være optimeret til, at bruge minimalt med data. Desuden vil det også understøtte så mange sprog som muligt.

Mange af de Android-apps du kender i dag, vil ikke kunne afvikles på Android Go. Grunden til dette er, at Google har strenge krav til at applikationer kun må fylde 10 MB, samt skal kunne fungere i offline tilstand.

Android Go (Foto: Google)

Android Go (Foto: Google)

Google kommer med en YouTube Go, som er en light-version af YouTube. App’en er særligt tilpasset til at begrænse dataforbruget. Applikationen har en preview-funktion, der gør man ikke behøver gøre brug af unødig data for at se en video, som man ikke vil alligevel.

Det er derfor også begrænset, hvad Android Go kan. Og det er formentlig heller ikke en version vi vil se på det danske marked.

Du kan læse mere om Android Go på TechCrunch, hvor de også forsøger at uddybe forskellene på den almindelige Android-version og Android Go.

 - Android O klar i ny betaudgave - her er nyhederne

Android Go er klar nogenlunde omkring samme tidspunkt som Android O. Google oplyser, at de fremadrettet også vil komme med en Android Go-variant af fremtidige Android-versioner.

Mere til historien

Google er også klar med nye emojis, som vi første gang får at se med Android O. Om de også vil være at finde i Android Go er uvist.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram