Android O – nogle af de kommende nyheder

0

Den næste store Android-opdatering er endnu ikke en realitet. Men det ser ud til, at Android O kommer med spændende forbedringer.

Android ikon (Foto: Pixabay.com)
Android ikon (Foto: Pixabay.com)

Det varer formentlig ikke så længe inden, at vi får løftet lidt af sløret for den næste store Android-version. Der ventes, at komme til at hedde Android O. Den bliver præsenteret på Googles udviklerkonference Google I/O.

Den seneste store Android version, Android 7.0 Nougat, var ikke den største opdatering. Men allerede nu tyder det på, at der i Android O vil være nogle større nyheder. Nemlig smartere beskeder, bedre ordforslag og forbedret en hånds-betjening.

Smartere beskeder

Det ventes, at der i Android O kommer nogle store forbedringer til besked-funktionerne, så Android kan komme på niveua med iOS.

Den seneste iOS-version har givet iOS’s beskedapp til iMessage nogle smarte features, som Android altså endnu ikke har. Eksempelvis muligheden for, at genkende en adresse der bliver sendt til telefonen via iMessage, og efterfølgende give brugeren mulighed for, at gå til navigation ved at klikke på den genkendte adresse. Et telefonnummer kan på iOS også genkendes i en tekst. Ifølge VentureBeat, så skulle Google arbejde på lignende funktioner.

Nogle producenter på Android-platformen har tilføjet sådanne funktioner i deres skins til Android.

 – Flest Android-brugere har fortsat Android Lollipop

Forbedret en hånds-betjening

En anden nyhed er, at der vil komme en ny interaktionsmekaniske. Den gør det muligt for dig, at åbne applikationer og foretage andre ting blot ved at tegne på skærmen. Dette er en funktion, som også er set i flere af de launchers, der findes til Android.

Dermed kan det blive nemmere, at bruge telefonen med kun én hånd.

 – WEB-TV: 3 ting du vil vide om Nokia og Android-telefoner

Vi har tidligere set på nogle af eksempelvis LG’s telefoner, at de også benyttede nogle funktioner for at udføre en handling. Med Android O kan det blive muligt, vist en liste over senest anvendte kontakter (contacts) ved at tegne et C på skærmen. Vi har tidligere set noget tilsvarnede i producenternes tilføjelser til Android, hvor kameraet kunne startes ved at tegne et C.

Bedre ordforslag

Android O skulle også komme med funktionen ”Copy Less”, der skulle hjælpe brugeren med at skære ned på irritationerne når der skal kopieres tekst fra en app til en anden.

Google har inviteret til Google I/O i dagene onsdag den 17. maj til fredag den 19. maj 2017.

Google I/O 2017 invitationerne er sendt ud

Mere til historien

Hvad Android 8.0 O vil få som ”navn” er endnu uvist. Netop nu er et af de navne, der gættes på Oreo. Om dette holder vand er uvist. Og det vil også blive det første officielle navn fra et kendt brand siden KitKat versionen kom.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer