Doro klar med to nye mobiler til seniorerne – og smart cloud-løsning

Doro har benyttet Mobile World Congress til lancering af nye ældremobiler. Doro 8035, Doro 7060 og SmartCare by Doro har set dagens lys. Læs om alt det nye her.

Doro 8035 (Foto: Doro)

Doro 8035 (Foto: Doro)

Det er ikke kun producenter som Samsung, Huawei, LG og Nokia, som lancerer nye produkter på Mobile World Congress. Doro er også klar med to nye mobiltelefoner til seniorerne.

Under Mobile World Congress 2018 har Doro lanceret to nye modeller. Det er Doro 8035 og Doro 7060.

SmartCare by Doro alarmer de pårørende

Det er ikke kun mobiler, som Doro har lanceret. Det er også blevet til en helt ny cloud-baseret løsning med navnet SmartCare by Doro. Denne gør det muligt via sensorer i hjemmet, at alarmere pårørende hvis der eksempelvis sker en faldulykke eller beboeren ændrer adfærdsmønster.

SmartCare by Doro hjælper og beskytter de ældre, lyder det fra producenten.

Kort sagt består løsningen af en gateway og en række smarte sensorer. Dette er så forbundet til en cloudservice via My Doro. Det gør, at sensorer og smartphones, samt enheder der tilhører plejepersonale, pårørende og lignende, kan forbindes.

Så falder beboeren i huset ned ad trappen, så vil sensoren registrere denne hændelse automatisk, samt advisere de pårørende der er tilmeldt tjenesten. Har køleskabet ikke været åbnet de seneste 12 timer, er hoveddøren ikke låst eller andet – ja så kan man også blive alarmeret.

– ”Lanceringen af SmartCare by Doro er en milepæl og et strategisk vigtigt skridt for vores forretning. Vi ved, at seniorer i dag ønsker at blive boende i eget hjem og være uafhængige af andres hjælp så længe som muligt. Det kan vi hjælpe dem med ved at tilbyde komplette systemer og enheder, der gør livet nemmere for ikke bare seniorerne, mens også deres pårørende, og som på sigt også kan bidrage til en mere bæredygtig ældreomsorg,” konstaterer Robert Puskaric, CEO og President hos Doro, der forventer, at SmartCare by Doro er i handlen i Q4 2018.

Doro 8035 (Foto: Doro)

Doro 8035 (Foto: Doro)

Smartphones til de ældre: Doro 8035

Det er ikke kun børn og unge, som vil have en smartphone. Faktisk er brugen af smartphones støt stigende hos seniorer på over 65 år. Men 46 procent føler sig usikre, når det kommer til ny teknologi, mens andre har nemmere ved at følge med udviklingen. Derfor er seniorer også en gruppe, som har meget forskellige behov og ønsker til funktionalitet.

Der kan også være særlige behov, som relaterer sig til alderen. Almindelige smartphones imødekommer ikke altid disse behov. Men her forsøger Doro, at imødekomme disse ønsker og behov.

Doro 8035 kommer med et nyt design i forhold til tidligere Doro-modeller. Mobilen har høj og tydelig lyd, er robust og har tre fysiske taster.

Doro 8035 giver brugerne muligheden for at vælge mellem to forskellige navigationssystemer og brugerflader. Telefonen vil også når den tændes første gang guide brugeren til, at finde den brugerflade som passer den enkeltes behov bedst.

– ”Vi ved, at mange seniorer gerne vil skifte deres almindelige mobil ud med en smartphone, så de kan få adgang til de samme kommunikationsværktøjer og apps som deres yngre familiemedlemmer og venner. Det skridt gør lanceringen af Doro 8035 nemmere,” fortæller Robert Puskaric. 

Har du lidt eller ingen smartphone-erfaring så findes der en brugerflade, som hedder ”Easy Mode”. Denne er ekstra nem at navigere rundt i. Easy Mode tilbyder de fordele, der kendes fra smartphones. ”Standard Mode” minder mere om den klassiske Android-opsætning, men med Doros egne tilpasninger og ændringer. Hvilket er alt fra store, farverige ikoner og en ”Jeg vil”-knap. 

Fjernadgang til pårørende

Doro 8035 kommer med Team Viewer-funktion, som gør det muligt for pårørende at få adgang til telefonen. Telefonens indstillinger kan også administreres via mydoromanager.com. Du kan derfor, som pårørende, sidde ved din egen computer og skrue op for lyden eller lave en backup af billeder. 

Doro 8035 er fuldt integrer-bar med SmartCare by Doro. 

Doro 7060 (Foto: Doro)

Doro 7060 (Foto: Doro)

Doro 7060 – en ny klaptelefon

Doro har også lanceret telefonen Doro 7060. Det er en klaptelefon, men ifølge Doro selv er det begyndelsen på en ny generation af smarte og brugervenlige 4G-mobiltelefoner, som understøtter VoLTE.

Doro 7060 har en primær-skærm på 2,8 tommer, samt en skærm på ydersiden på 1,44 tommer. Skærmen på ydersiden af telefonen gør, at man kan se hvem der ringer – uden at åbne telefonen. Klaptelefonen har store og adskilte trykknapper, samt en genvej til kameraet.

Doro kalder selv telefonen for en ”smart featurephone”, da den gør det muligt at bruge flere populære applikationer.

Ligesom en række andre Doro-telefoner kommer også Doro 7060 med den velkendte alarmknap på bagsiden. Den understøtter også fjernadgang for pårørende via mydoromanager.com.

Billeder af de nye Doro-produkter

Pris og tilgængelighed

Doro 8035 kommer i handlen i marts måned til en vejledende pris på omkring 1.800 kroner uden abonnement. Du kal vente længere på Doro 7060, da denne først kommer i handlen omkring juni. Prisen er endnu ikke helt fastlagt på denne og derfor kan Doro ikke oplyse den på nuværende tidspunkt.

SmartCare by Doro ventes at blive klar til, at komme på markedet i fjerde kvartal i år, men dette er endnu heller ikke helt præcist. Ligesom prisen heller ikke er fastlagt.

Mere til historien

Du kan se alle nyhederne fra Mobile World Congress 2018 på vores temasite.

Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

(mere…)
Doro 8210 – ny smartphone klar til seniorerne

Her er Doro 8210, en ny smartphone til seniorerne.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram