De fem bedste Android-tablets

GUIDE: Er du ude efter en Sony, LG, Nexus eller Samsung tablet med Android? Vi guider dig til de tablets du bør overveje, inden du køber.

.

.

Antallet af Android-tablets på markedet kan være uoverskuelig at forholde sig til når der skal investeres. Hvilke tablets er de bedste og hvor får man mest for pengene? Måske er det ikke penge, men software og design, der er det vigtigste, eller stor skærm og lang batteritid?

– Så let kan Android-brugere skifte til iPhone

Spørgsmålene kan være mange. Derfor har vi sat os for at fremhæve fem Android tablets som vi synes det er værd at bruge penge på.

Gennem de kommende afsnit, vil du kunne læse vores mening og hvorfor du bør overveje den enkelte tablet, ud fra forskellige behov. Vi vil komme ind på følgende tablets: Sony Xperia Z4 Tablet, LG G Pad 10.1, Sony Xperia Z3 Tablet Compact, Samsung Galaxy Tab S2 8.0 og Nexus 9 fra HTC.

Sony Xperia Z4 Tablet

Til den kvalitetsbevidste og personen der vil have det bedste på markedet i 10-tommer klassen, så er det ikke til at komme uden om Sony Xperia Z4 Tablet. Dens store 10.1 tommer skærm med knivskarp 2K-opløsning på hele 2560 x 1600 pixels, er lige til at blive blæst bagover af, første gang man tænder op for produktet.

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet

Vægten er barberet ned til blot 389 gram, hvilket er hele 48 gram lettere end iPad Air 2 fra Apple. Faktisk kan du ikke få en lettere tablet i denne klasse herhjemme!

– Sony: Disse enheder får Android 6.0 Marshmallow

Trods den lave vægt er Xperia Z4 Tablet omgivet af fine kvalitetsmaterialer som metal og glas – så du bliver ej heller skuffet når du har mellem hænderne.

Under det flotte ydre gemmer dig sig et overskud af processorkræfter, 8-kernet Qualcomm Snapdragon processor, samt Adreno 430 grafikprocessor, håndterer stort set enhver opgave lagt for dagen. Sammen med 3 GB RAM er man også godt kørende til at håndtere flere apps på én gang uden kvaler.

Xperia Z4 Tablet har endvidere frontvendte stereohøjtalere, så når film eller hjemmevideo skal opleves, er lyden også med helt fremme. Batteritiden skal du ej heller frygte. Her er godt med drift tid til en langdistance flyvetur, eller en hel dag med på arbejdet eller i skolen.

Der hvor Sony Xperia Z4 Tablet falder igennem er på brugerfladen. Trods en vellykket Android 5.1 software, har Sony desværre formået at ødelægge en del af det positive førstehåndsindtryk med et overflod af ”bloatware-apps” (tredjeparts apps der ikke giver megen værdi). Heldigvis kan de fleste afinstalleres eller deaktiveres – dermed er man hurtig forbi dette produkts største svaghed.

Sony Xperia Z4 Tablet kan per dags dato, erhverves for lige under 4.000 kroner uden 4G LTE. Med 4G LTE, starter prisen på 4.759 kroner. Det bedste køb netop nu på Android-platformen, hvis man er ude og vil give omkring 4.000 kroner for en tablet.

Læs hele anmeldelsen af Sony Xperia Z4 Tablet

LG G Pad 10.1

Hvis man ikke vil smide på den anden side af 4.000 kroner for en stor tablet, så findes der heldigvis vellykkede alternativer. Det bedste af disse hedder LG G Pad 10.1.

LG G Pad II 10.1 (Foto: LG)

LG G Pad II 10.1 (Foto: LG)

Da vi testede G Pad 10.1 blev vi henrykt over hvor meget man faktisk kan få for ganske rimelige penge. Trods et design uden de store indtryk, og en vægt der minder om et to år gammelt produkt, så byder G Pad 10.1 på en række positive dyder.

LGs materialevalg er plastik, men før det skræmmer en, skal man vide at det står i kontrast til produktets høje vægt, da der skal bruges færre kræfter på at holde fat i den, med én hånd.

– Surface Pro 4 – ny tablet fra Microsoft

Et andet sted hvor G Pad 10.1 skinner igennem, er på brugerfladen. Her har man fået indarbejdet Androids ”Material Design” vellykket i brugerfladen. Antallet af bloatware-apps er minimal og de der er til stede, bidrager langt hen af vejen til en bedre og mere positiv brugeroplevelse.

Desværre er der sparret på processorkræfterne, så en helt gnidningsfri brugeroplevelse skal du ikke forvente af få. Der kan være lag (ventetid) mellem dit input på skærmen og til produktet reagerer. Heldigvis ikke til det ødelæggende, men nok til det kan blive et ”turnoff” for nogle brugere.

LG G Pad 10.1 med 16 GB hukommelse er et solidt og velfungerende produkt med god batteritid, stor skærm og en vellykket brugerflade. Det her er et produkt, hvor du får værdi for pengene. Desværre er den ikke længere i salg, men kan du finde den på brugtmarkedet, kan du gøre en god handel.

Læs hele anmeldelsen af LG G Pad 10.1

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Hvis Xperia Z4 Tablet og G Pad 10.1 er for store enheder – og det kan nemt blive for stort hvis man bruger en tablet mere liggende eller sidende i sofaen, end fladt på et bord eller sammen med en holder. Så findes der heldigvis mindre alternativer.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact er blandt de bedste tablets i sin størrelse. Da vi anmeldte produktet for knap et år siden, var vi yderst begejstret.

Når Sony skriver ”Compact” i deres produktnavn, så betyder det at produktet er håndterlig, tynd og let – uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Som med Xperia Z4 Tablet, så leverer Xperia Z3 Tablet Compact uovertruffen ydelse fra dens fire-kernet processor, der bliver understøtter af kraftig grafik og 3 GB RAM. Skærmen står flot og farverig med god kontrast og flot betragtningsvinkel.

– Danske Bank klar med tablet-app til Android

Størrelsen på produktet gør det også oplagt at spille på, hvilket Sony selvfølgelig udnytter. Derfor har de udviklet en holder til PlayStation kontrolleren, som du kan koble din Xperia Z3 Tablet Compact til. Dermed får du den bedste styrring med en mobil skærm og frontvendte stereohøjtalere – rigtigt smart til spillefuglen!

Batteritiden er som på mange andre Sony produkter i den bedre ende. Uden brug af flere smarte strømspare-modes på tabletten, kunne Xperia Z3 Tablet Compact formå at have en aktiv skærmtid på mere end fem timer over fire dages standbytid.

Du skal købe Sony Xperia Z3 Tablet Compact, hvis du er til et design i kvalitetsmaterialer og til en software med mange smarte funktioner, samt fornuftig batteritid. Til dem med en PlayStation 4 i huset, vil jeg ligefrem tilråde et køb – for det er smart at forlænge husets spillekonsol til den mobile skærm.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact kan aktuelt erhverves for cirka 2.100 kroner uden 4G LTE og med 16 GB hukommelse, der dog kan udvides med op til 128 GB via MicroSD-kort.

Læs hele anmeldelsen af Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 (bedst i test)

Denne guides helt store anbefaling kommer i form af Galaxy Tab S2 8.0 fra Samsung. Her er tale om et rigtigt stabilt og kvalitetsholdigt produkt, med god performance, batteritid og en uovertruffen flot skærm.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 (Foto: MereMobil.dk)

Til at starte med kan vi rose produktets vægt på blot 265 gram! For slet ikke at tale om tykkelsen på blot 5.6 millimeter – helt unikt i sin klasse.

Det er vægten og tykkelsen man som det første bemærker når man får fingrene i Galaxy Tab S2 8.0. Rammen er udarbejdet i aluminium og fronten i brudstærkt glas, mens bagsiden er af hård kvalitetsplastik. Disse elementer tilsammen har skabt en flot og meget håndterlig tablet, som sikrer lang anvendelsestid uden at blive træt i hænderne eller håndledet.

Softwaren skal Samsung også roses for. Her er der lige som på Galaxy S6-serien blevet ryddet kraftigt op i bloatware apps, strammet op omkring brugervenligheden og så har den fået en mere forståelig menu- og vejledningsopsætning. Du kommer dog ikke uden om, at det er Samsungs brugerflade og tilpasninger, du må leve med.

– Google overrasker: Pixel C – High-end tablet med tastatur

Desuden følger der 100 GB OneDrive lagerplads med, samt hele Office-pakken til tablets.

Skærmen er som tidligere nævnt rigtig flot og utrolig skarp at se på. AMOLED-teknologien er stadig at fortrække hvis man ønsker en stærk farvesammensætning og den bedste kontrast på tablet-markedet. Dertil kan man ligge at Galaxy Tab S2 8.0 har 2K-opløsning, så tekst fremstår super skarp på skærmen!

Fantastisk skærm, kraftig processor, let vægt og tynd profil, alt sammen en del af ingredienserne til en god allround tablet – men hvad med lyden? Den er selvfølgelig også helt i toppen af ligaen! God bund, klar og kraftig diskant og nuanceret mellemtone. Det eneste der kunne have været bedre, var hvis højtalerne var frontvendte og spillede en smule højere.

Sjældent for en tablet, så leverer kameraerne i Galaxy Tab S2 8.0 så gode billeder, at man kan være bekendt at smide dem op på stuens TV – uden at det ligner noget hø.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 er den bedste tablet fra Samsung hidtil og den eneste tablet MereMobil.dk har givet 6 ud af 6 stjerner det seneste år. Man får her god værdi for pengene og et alsidigt og fremtidssikkert produkt.

Med et prisskilt på 2.620 kroner for 32 GB intern hukommelse, der kan udvides med op til 128 GB via MicroSD-kort, så har produktet vores varmeste anbefaling. Du skal dog hoste op med 5-600 kroner mere, hvis 4G LTE er vigtigt for dig.

Læs hele anmeldelsen af Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Nexus 9 fra HTC

Hvis du har læst om de fire forgående tablets og tænker, ”kan man ikke bare få den rene Android oplevelse, uden der er pillet i softwaren fra producenten” – så er svaret Nexus 9.

Google Nexus 9

Google Nexus 9

Nexus 9 er udarbejdet i samarbejde med Google og HTC. Når et produkt er varemærket ”Nexus” betyder det, at det er udviklet efter Googles strenge regelsæt, hvori der ligger, at producenten bag produktet, i dette tilfælde HTC, ikke må ændre på softwaren uden Googles tilladelse.

– Disse enheder bliver opgraderet til Android 6.0

Det betyder at du med købet af en Nexus 9, får en ren og uspoleret oplevelse af Android systemet, som vil blive opdateret med nyeste software, først! Noget vi på MereMobil.dk i flere tilfælde har udnævnt som den bedste Android oplevelse.

Nexus 9 er ikke en designperle, men udført i kvalitetsplastik med en sans for robust og flot design. Vægten på 425 gram er ikke skræmmende for et produkt med 8.9 tommer 2K-skærm. Specielt skærmen er værd at fremhæve – naturtro farver og en lysstyrke der sparker r*v – nøgleord der beskriver skærmen eksakt.

Kan man endvidere godt lide at nyde en film på en tablet, så brillerer Nexus 9 med fantastisk lyd fra et sæt frontvendte stereohøjtalere, der er skåret ind i glasset på fronten – et gennemtænkt designudtryk.

Trods en blot to-kernet processor, skal man ikke lade sig skræmme. Nvidias Tegra K1 processor i samarbejde med fortrinlig software, giver et udbytte af utrolig højt overskud og gnidningsfri brugeroplevelse.

Nexus 9 præsterer dog ikke til det perfekte på alle punkter – et af dem er på batteri-tiden. Trods hele 6.700 mAh,så er skærm-tiden ikke på højde med konkurrenterne Sony og Apple. Forvent 3-5 timers skærmtid, hvis man har Nexus 9 i aktivt brug på én dag, alt efter opgaverne. Er man typen der mere sofahygger med en tablet i ny og næ, kan man være heldig at komme ud med en standby-tid på op i mod seks dage.

– Tablets og bærbare fylder taskerne hos de små elever

Kameraerne er et andet punkt hvor man helt og aldeles ikke skal forvente noget. Hverken det primære på bagsiden, eller frontkameraet, er i stand til at producere ret gode fotos – glem alt om at nyde dem på det store TV.

Til den produktive kan den ringe batteri-tid måske opvejes af to covers der kan tilkøbes Nexus 9. Den ene fungerer blot som beskyttelse, mens det andet er med indbygget tastatur, som af flere anmeldere er blevet rost. Begge covers hæftes til Nexus 9 via magnetisme og fås i en række flotte farver.

Nexus 9 med 16 GB intern hukommelse kan købes ned til 2.600 kroner hos flere forhandlere. Google har netop fjernet produktet på deres egen online shop.

Læs hele anmeldelsen af Nexus 9

SE OGSÅ: Se prisen på din nye tablet hos Call me Sponseret link

Mere til historien

De fire af tablet produkterne i denne guide har fået MereMobil.dks varmeste anbefaling! Selvom LG G Pad 10.1 er den eneste der ikke har, skal man ikke lade sig skræmme af produktet, når man tager prisen med i konklusionen. Det ypperste produkt til manden eller kvinden der har alt, er Xperia Z4 Tablet. Er man mere til ”value-for-money” perspektivet, er der ingen tvivl om at vi ville vælge Galaxy Tab S2 8.0 fra Samsung. Til den mere nørdede type, eller den der gerne vil have den nyeste software først, så går vores varmeste anbefaling til Nexus 9 fra HTC.

Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
OnePlus klar med ny tablet

KORT NYT: OnePlus har netop lanceret en ny mellemklasse-tablet, som allerede lander i handlen i næste uge.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram