LG G Pad 10.1 test – du får hvad du betaler for

TEST: LG G Pad 10.1 test afslører en solid designet billig Android tablet. Skærmen halter og betjeningen har udfordinger, men der er fordele ved LG G Pad 10.1.


LG er ikke kendt for deres tablet produkter på det danske marked. Her er producenter som Asus, Samsung og Sony i højere grad på hjemmebane. Med LG G Pad-serien lanceret tidligere på året, så dens priser og specifikationer fornuftige nok ud til, at LG kunne tage et bid af det danske marked. Vi har taget et kig på den største model i serien, bestående af tre enheder, LG G Pad 10.1.

LG G Pad 10.1

LG G Pad 10.1

De tre enheder i serien har henholdsvis en 7.0, 8.0 og 10.1 tommer skærm, og specifikationerne er næsten identiske. Vores testenhed byder på specifikationer i mellemklasse-niveauet, over den store IPS-skærm.

TEST: LG G3 – fantastisk flot skærm, genial telefon

G Pad er udstyret med en opløsning på blot 1280 x 800 pixels. Det giver 149 PPI (pixel tæthed), hvilket må anses for at være i den absolutte lave ende for en tablet med dennes skærmstørrelse.

Processoren fra Qualcomm, er af typen Snapdragon 400 og har en kraft på 1,2 GHz fordelt på fire kerner. RAM hukommelsen er på 1 GB og den interne lagerhukommelse er på 16 GB, med mulighed for at udvide med MicroSD kort på op til 64 GB.

Til at holde alle kræfter kørende har G Pad et 8.000 mAh stort batteri, og enheden kommunikerer med omverdenen via Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n dual-band, DLNA og Wi-Fi Direct.

Designet til sofaen

Med en skærm op 10.1 tommer, var min første tanke, da jeg fik produktet tilbudt til test; ”Åh nej, store tablets er bare ikke mig”, men indrømmet, så er denne tablet absolut én af mine favorit-produkter i denne klasse.

Dens runde former, forholdsvise tynde design og ergonomiske finish, efterlader yderst tilfredshed. Her er ikke brugt metalramme eller anden pop-smart løsning. Dens ydre er fra bagsiden og hele vejen om til fronten udført i blødt plastikmateriale der henleder mine tanker til en Nexus 5, hvilket overhovedet ikke er skidt. Netop dette materiale efterlader en følelse af kvalitet, og giver et godt greb om enheden, også selvom her er tale om plastik.

Det er præcis materialet, der er grunden til jeg syntes enheden er komfortabel, trods dens store størrelse. Mit tabletforbrug er 50 procent i sofaen, gerne liggende og de resterende 50 procent er ofte ved et bord hvor enheden kan ligge fladt.

Men det vigtigste er, at jeg kan bruge enheden i sofaen, uden at mine hænder er ved at blive følelsesløse efter ti minutter. Dette kan G Pad præstere, endda også efter en halv times uafbrudt brug, trods enhedens 523 gram, som ikke er blandt de letteste, og det er netop her min positive konklusion må ligge, i designet og materialevalget. Når den er let at holde et greb om, kræver det færre kræfter, og de runde hjørner gør den håndterlig i én hånd, således man kan skifte mellem hænderne.

Fronten er prydet af glas. LG fortæller ikke hvor vidt det er brudsikret og vi har ikke haft enheden tabt under vores test, så hvor god en brudsikkerhed den byder på, må vi lade være usagt. Fronten er minimalistisk designet, her er det kun et LG logo i bunden og et front-kamera på 1.3 megapixels, der bryder den ellers pæne sorte ramme.

Simple Android tilpasninger

LG er heldigvis en af de producenter, i hvert fald på denne tablet, der har valgt at lade Android forblive Android, til en hvis grad. Tilpasningerne er få, men vigtigst af alt er de brugbare. Her bliver du ikke overdynget af (u)smarte applikationer, men bliver overladt til et udvalg af apps og funktioner som Qpair, Knock Code og Dual Window. Hvad de enkelte kan, kommer vi nærmere ind på om et øjeblik. Først et par ord om brugerfladen generelt.

WEB-TV: LG G3 – derfor er den fremragende

LG har, heldigt for dem, valgt deres designsprog skal blive utrykt igennem et fladt og nuanceret design. Farverne er afstemt på en behagelig måde igennem hele brugerfladen, og du bliver ikke overdynget af farver, eller dybe designudtryk. Designet minder på flere områder om en udvasket version af Android 5.0 Lollipop, hvilket giver LG en fordel, når de skal tilpasse deres brugerflade til den nyeste Android-version.

Når det så er sagt, så er kræfterne bag denne tablet ikke tilstrækkelige til at give en flydende brugeroplevelse. Her er for ofte ventetid fra ens input bliver omdannet til handling, hvilket er enormt ærgerligt, da LG har formået at fremføre en brugervenlig oplevelse.

Smarte LG apps der virker

Den haltende performance betyder at smarte og faktisk brugbare funktioner, som Dual Window, ikke opleves som særlig brugbare, simpelthen fordi at det ikke er en flydende oplevelse. Dual Window gør det muligt at åbne links og apps i et nyt vindue, ved siden af det man arbejder i, altså have to apps kørende samtidig. Dual Windows tillader endda at tilpasse størrelsen af det enkelte vindue, således at man kan vælge at udvide det vindue, man netop nu arbejder i.

Qpair er for LG brugere, specielt de med en LG G Pad 8.3, en velkendt funktion. Med Qpair kan du parre din Android telefon med din G Pad tablet, og få meddelelser og opkald vist på din tablet, fra din telefon. Det betyder at du kan besvare meddelelser fra din telefon, på G Pad, det er selvom din telefon ikke befinder sig ved dig. Det eneste det kræver er en etableret og stabil Bluetooth forbindelse.

– LG G3 får Android 5.0 i december

Hvad der endnu smartere er, at du endda kan foretage et opkald via G Pad. Skulle du modtage et opkald og din telefon ikke er i nærheden, men du sidder med tabletten, så kommer opkaldet op på skærmen, med ringetone og vibrator, du kan da tage imod opkaldet, og via den indbyggede højtaler og mikrofon udføre en samtale, med fin kvalitet og uden afbrydelser – det er smart og brugbart!

To andre og brugbare funktioner som er værd at nævne er Knock Code og KnockON. Knock Code giver brugeren mulighed for at låse enheden op, ved at kombinere tryk på skærmen i en selvdefineret rækkefølge. Det er endda muligt at tilføje op til fire koder, der hver repræsenterer en bruger på enheden.

KnockON funktionen er velkendt blandt LG smartphone-brugere. Funktionen tillader at vække enheden ved at trykke to gange, med kort mellemrum, på skærmen. Herefter tænder G Pad selv for skærmen og du kan nu låse den op, eksempelvis via Knock Code.

Svag på kræfter, stærkt batteri

LG G Pad 10.1 er ikke udstyret med den kraftigste processor på markedet og 1 GB RAM øger ikke dens evner, hvilket er rigtigt ærgerligt. For som tidligere nævnt bliver brugeroplevelsen til tider ødelagt.

Når det kommer til spil er oplevelsen ej heller bedre. Nyere og grafikkrævende spil som Real Racing 3 og SimCity BuildIt kører ikke flydende. Selv film fra Netflix kan til tider opleves hakkende, ikke så det ødelægger filmen, men det er ikke uden problemer for G Pad.

Når vi sætter LG G Pad 10.1 til at gennemføre en benchmark test i applikationen AnTuTu, ender enheden med en sølle score på blot 18.779 point, hvilket er langt fra de niveauer vi normalt befinder os i, i 2014. Scores på mellem 30.000 og 43.000 point er meget almindeligt i tablets anno 2014.

Men hvor der spildes, vindes der andre steder. I LG’s tilfælde er det på batteritiden. Batteriet på 8.000 mAh rækker virkelig langt! Med en aktiv skærmtid på fem timer, holdte batteriet sig oven vande i hele 144 timer. Det svarer til mere end seks dages batteritid! Det er rigtig godt gået. Dertil skal det noteres at lysstyrken var angivet til 75 procent.

Når lysstyrke nævnes, er det værd at bemærke at der ingen lyssensor sidder i G Pad modellerne, hvilket betyder at det ikke er muligt at angive lysstyrken til ”Automatisk lysstyring”. Du skal altså manuelt vælge den bedste lysstyrke til dine omgivelser.

Bruger du mest din tablet i hjemmet, er dette ikke det store problem, da her ofte ikke er stor variation i lysniveauet. LG har til gengæld valgt at tilføje tidsindstillet lysstyrke, der tillader at definere en tid, hvor lysstyrken falder til 0 procent. Dette er meget gavnligt om aftenen og natten, hvor den høje lysstyrke, man har anvendt i løbet af dagen, oftest er trættende for ens øjne på de sene timer af døgnet.

Skærm uden karakter

En væsentlig del af en tablet er skærmen, det er her al interaktion sker, både via input men også via det viste indhold. En god skærm med høj opløsning giver ikke kun en god brugeroplevelse der kan imponere vennerne, men også høj læslighed, specielt når der læses e-bøger og tætskrevne artikler på nettet.

Desværre for LG G Pad 10.1, er skærmen langt fra standard på det aktuelle marked. Med en pixel tæthed på blot 149 PPI, defineret af dens 1280 x 800 opløsning, er læsligheden ikke sat i højsæde. Det samme gælder skærmens kvalitet.

Selvom G Pad kan fremtvinge en god lysstyrke, fremstår skærmen grynet og pixeleret, til tider lidt udvasket i farverne, specielt når skarpe farver som rød eller gul fremkommer. Her er det næsten matte farver der ender med at blive fremvist. Har man ikke noget at sammenligne med, er det ikke sikkert man bemærker det, men sammenlignet med andre tablets, så er det tydeligt at se, her er der ikke prioriteret.

– LG G Watch R test – det runde (u)smartwatch

En anden, men ligeså nedtrykkende oplevelse med skærmen, som jeg har oplevet, har været responsen fra mine input. Ofte har jeg oplevet, at skærmen ikke har taget imod de anvisninger jeg har givet den første gang. Specielt lige efter man har tændt for skærmen. Her kan blot det at låse den op, kræve op til tre forsøg. Efter nogle sekunders brug forsvinder problemet oftest.

I starten tænkte jeg, det måtte være mig der har fedtet skærmen til, eller jeg ikke var præcis nok med mine tryk. Men efter at have læst andre anmeldelser, hvor de pointerer samme problem, må jeg nok erkende, at det enten er software eller hardware relateret, sandsynligvis det førstnævnte.

Konklusion: Prisen hjælper positivt

Hvis du har læst hele denne anmeldelse frem til nu, uden at tænke ”sikke et skrammel produkt”, så fortsæt lige til det sidste. LG G Pad 10.1 er slet ikke så ringe endda.

Det kan godt være skærmen ikke er den bedste på markedet, eller processoren ikke kan klare ærterne uden bump på vejen, men når jeg nævner for dig at denne tablet kan erhverves for cirka 1.500 kroner, så kan det være de negative sider kan tilgives, for det er billigt for en 10-tommer tablet, selv af denne kaliber.

Langt hen af vejen har jeg været rigtigt glad for at anvende LG G Pad 10.1 som min primære tablet. Min Nexus 7 2013 har ikke været tændt én eneste gang i testperioden, simpelthen fordi G Pad har været en fornøjelse at anvende, trods de svage specifikationer. Det hænger sammen med at det er størrelsen der har været fornøjelsen, sammen med en acceptabel vægt og solidt og håndterligt design, har denne tablet givet mig et positivt indtryk som jeg gerne anbefaler andre at købe.

Er man ikke til en 10.1 tommer skærm, skal man huske på at syv og otte tommer modellen, med næsten identiske specifikationer og magen til funktioner, er billigere endnu og måske et endnu bedre køb, specielt hvis du er førstegangskøber af en Android tablet.

Derfor ender min vurdering af LG G Pad 10.1 på 4 ud af 6 mulige stjerner.

Test: Asus Transformer Pad TF303CL

Mere til historien

LG G Pad 10.1 har mulighed for at styre dit TV, med den indbyggede IR-sensor. Applikationen QuickRemote er nem at sætte op og fungerer med nyere TV fra 2012 og frem. Funktionen er ikke forbeholdt LG enheder.

Sådan oplever jeg Sonos Ace | Test

TEST: Sonos Ace lover filmsurround i hovedtelefoner og rumlig lyd. Desværre rammer Sonos ved siden af.

(mere…)
Dreame A1 er måske fremtidens robotplæneklipper 

VIDEOTEST: GPS-styrede robotplæneklippere er smarte, men Dreame A1 er faktisk endnu smartere. 

(mere…)
iPhone 16 Pro er en vingeskudt telefon | Test

TEST: Med iPhone 16 Pro skyder Apple ved siden af. En kameraknap er ikke nok! Læs min test af iPhone 16 Pro.

(mere…)
Samsung klar med to nye tablets i Galaxy Tab S10-serien

Samsung har offentliggjort to nye tablets i Galaxy Tab S10-serien. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Sådan er kameraet i Phone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max

KAMERATEST: Vi har set nærmere på kameraet i iPhone 16 Pro og 16 Pro Max. Se fotoeksemplerne her.

(mere…)
Google TV Streamer test | Værd at købe?

TEST: Den nye tv- og streamingboks Google TV Streamer leverer varen, men ’reklamer’ og pris irriterer mig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram