Google overrasker: Pixel C – High-end tablet med tastatur

0

Pixel C er en kommende high-end tablet med innovativ tastatur og kvalitets materialer. Prisen? – ikke i den billige ende.

Pixel C er en kommende tablet fra Google, faktisk bliver det den første tablet fra Google ene og alene produceret af selskabet selv – og det bliver et rigtigt spændende produkt. Pixel C - med tastatur 1

Med Pixel C forsøger Google at bygge bro mellem den store og dyre Chromebook Pixel og selskabets tidligere referenceprodukter udviklet i samarbejde med Android producenter, i form af Nexus tablets.

– Mød Chromecast 2.0 og Chromecast Audio

Pixel C bliver en hybrid imellem den bærbare og stuens tablet. Google vil forsøge at skabe en laptop-lignende følelse med Pixel C, hvor touch- og tastatur-input bliver strømlinet og innoveret til et brugervenligt produkt.

Pixel – en fornyet produktserie

Til dem der ikke kender Chromebook Pixel, så er det Googles referenceprodukt for deres styresystem ChromeOS, et system til PC’er der vinder mere og mere frem, også herhjemme.

Chromebook Pixel bygger på et eksklusivt design med blandt andet aluminium som ingrediens. Dens hardware er blandt det bedste på markedet og skærmen blandt de skarpeste og mest fremtrædende.

– Nexus 6P fra Huawei er officiel

De samme elementer forsøger Google nu at arbejde ind i Pixel C, en 10.2 tommer tablet bygget i aluminiums materialer, med Android 6.0 Marshmallow og et rigtigt smart tastatur som tilbehør.

Med både en Pixel bærbar og Pixel tablet, ser det ud til Google er på vej til at satse på endnu en produktserie.

Yderst potent hardwarePixel

Selve Pixel C har hardware der overgår langt de fleste tablets på markedet. Nvidia Tegra X1, bedst kendt som en af de kraftigste processorer på markedet i øjeblikket, koblet sammen med en potent Maxwell GPU, 3GB RAM og en skærm der kommer til at sparke r**.

Opløsningen er på hele 2560 x 1800 pixels, det giver den 10,2 tommer store skærm en flot pixeltæthed på hele 308 PPI. Til sammenligning har Apples bedst tablet skærm blot 264 PPI.

– Nexus 5X – her er LG’s tredje Nexus

Skærmen har et format på 1:1.41, hvilket er det nærmeste vi kommer på et A4-papir, for at give en god oplevelse, både i landskab- og portrætformat.

Innovativt tastatur

Ud over et kvalitetsdesign og potent hardware, så handler Pixel C om at skabe en bærbar-lignende følelse, så man undgår at hive den bærbare frem, når man skal arbejde på et Word dokument.

Derfor har Google udviklet et tastatur, der magnetisk hæfter sig til Pixel C. For fortsat at være en hybrid, med tastaturet koblet til Pixel C, har Google været innovative med tastaturet.

– Her er forskellene på Nexus 6P og Nexus 5X

Via magnetisme hæftes tastaturet elegant fast til Pixel C, hvad enten det er for at beskytte enheden som et låg, koblet til som tastatur, eller hæftet bag på tabletten, så den ikke er i vejen.

Selvom tastaturet forbindes via Bluetooth, så er der ingen ladeport i produktet. I stedet så oplades tastaturet via induktion, præcis som med trådløs opladning til moderne smartphones – det er smart.

Tilgængelig til julehandlen

Pixel C blev fremvist til Googles Nexus event, men det er endnu ikke klar til at se dagens lys i butikkerne. Derfor kunne Google afsløre at produktet vil blive sat i handlen op mod jul, men endnu ingen konkrete oplysninger om hvor eller hvornår.

Herhjemme skal vi ikke sætte næsen op efter produktet, Chromebook Pixel har endnu ikke ramt det danske marked, til trods for produktet nu er ude i sin anden version. Derfor kan det også ske, at vi ikke kommer til at se Pixel C herhjemme.

De officielle amerikanske priser for produktet er på 499 dollars for versionen med 32 GB hukommelse, mens den store version med 64 GB, vil blive handlet for 599 dollars. Dertil skal man påregne med at smide 149 dollars for tastaturet.

Pixel C – se konceptet på video

Det kan være svært at se nyheden i Pixel C, måske endnu sværere at se det innovative i produktet. Derfor har vi herunder indsat et klip fra Googles præsentation af produktet, hvor det bliver forklaret og vist.

Mere til historie

Pixel C kommer ligesom resten af Googles produkter i fremtiden, til at være udstyret med den nye og smart USB Type-C port, der allerede nu har vundet stor udbredelse blandt producenter af smartphones og tablets.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer